Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kaz yetiştiriciliği yaygınlaştı, restoranlar menülerine kaz etini ekledi. Ordu artık Kars’a bile kaz gönderiyor.
Haber Giriş Tarihi: 17.02.2025 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2025 11:28
Kaynak:
İHA
ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle kaz yetiştiriciliği kentte yaygınlaşırken, restoranlar da menülerine kaz etini dahil etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu çalışmanın hem yeni bir ekonomi oluşturduğunu hem de Ordu’nun kaz etiyle gastronomi alanında öne çıkmasını sağladığını belirtti.
Başkan Güler’in 2019’da başlattığı "Kendi Kendine Yeten Şehir" projesi kapsamında tarım ve hayvancılığa verilen destekler sürerken, kaz yetiştiriciliği bu alanda önemli bir yer edindi. Büyükşehir Belediyesi, alım garantisi ile üretilen kazları satın alıp kesimhanede işleyerek satışa hazır hale getiriyor.
ORDU RESTORANLARINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kaz etine restoranların ilgisi üzerine Büyükşehir Belediyesi, işletme şeflerine pişirme ve sunum teknikleri konusunda eğitim verdi. Bu çalışmalar sonucunda Fatsa’daki bir restoran, menüsüne kaz etini ekleyerek büyük ilgi gördü. İşletme, ilk etapta haftada bir gün kaz eti sunmayı planlarken, ilk gün 50-60 kişilik yemeğin yarım saat içinde tükenmesiyle kaz etinin sürekli menüde yer alması gündeme geldi.
"ORDU’DA YENİ BİR EKONOMİ OLUŞTURDUK"
Kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını sağlayan Başkan Güler, sürecin hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Güler, "Kaz konusunda Ordu önemli bir atak yaptı. Üretim arttı, kesimhane kurduk. Şimdi de kaz ile ilgili ilimizde yeni yemekler, yeni reçeteler oluşturuluyor. Şu anda kaz tiridi üzerine yemekler yapılıyor. Biz bununla yetinmiyor Kars’a da kaz gönderiyoruz. Ordu’ya yeni bir tat, yeni bir lezzet kazandırdık. İşletme karar almış, her cumartesi kaz eti yapıyor. Bundan sonra da düzenli bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Biz de bugün kaz etini tadımladık. Bizlerden tam not aldı. Bu ürün aynı zamanda geçim kaynağı da olacak. Bu sayede yeni bir ekonomi oluşturmuş olduk" dedi.
KAZ ETİ YARIM SAATTE TÜKENDİ
Kaz etini menüsüne ekleyen restoranın şefi Hasan Yüksek, kaz tiridinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Yiyen herkesten olumlu tepkiler aldık. Umarım bütün Ordu halkına bu lezzeti tattırmaya devam ederiz. Verdiği katkılardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bugün ilk günümüzde 50-60 kişilik bir tirit hazırladık. Yemeğimiz yarım saat içinde tükendi. Şu an haftada bir gün hazırlıyoruz, talebe göre her gün yapabiliriz" dedi.
KAZDAN 4-5 FARKLI ŞEKİLDE GELİR ELDE EDİLİYOR
Kaz yetiştiriciliği, sadece et üretimiyle sınırlı kalmayıp farklı alanlarda gelir sağlıyor. Üreticiler, kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satarak ciddi kazanç elde edebiliyor. Kaz eti gastronomide rağbet görürken, kaz tüyü de tekstil sektöründe değerli bir ürün olarak kullanılıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ordu Kaz Etiyle Yeni Bir Lezzet Keşfetti
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kaz yetiştiriciliği yaygınlaştı, restoranlar menülerine kaz etini ekledi. Ordu artık Kars’a bile kaz gönderiyor.
ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle kaz yetiştiriciliği kentte yaygınlaşırken, restoranlar da menülerine kaz etini dahil etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu çalışmanın hem yeni bir ekonomi oluşturduğunu hem de Ordu’nun kaz etiyle gastronomi alanında öne çıkmasını sağladığını belirtti.
Başkan Güler’in 2019’da başlattığı "Kendi Kendine Yeten Şehir" projesi kapsamında tarım ve hayvancılığa verilen destekler sürerken, kaz yetiştiriciliği bu alanda önemli bir yer edindi. Büyükşehir Belediyesi, alım garantisi ile üretilen kazları satın alıp kesimhanede işleyerek satışa hazır hale getiriyor.
ORDU RESTORANLARINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kaz etine restoranların ilgisi üzerine Büyükşehir Belediyesi, işletme şeflerine pişirme ve sunum teknikleri konusunda eğitim verdi. Bu çalışmalar sonucunda Fatsa’daki bir restoran, menüsüne kaz etini ekleyerek büyük ilgi gördü. İşletme, ilk etapta haftada bir gün kaz eti sunmayı planlarken, ilk gün 50-60 kişilik yemeğin yarım saat içinde tükenmesiyle kaz etinin sürekli menüde yer alması gündeme geldi.
"ORDU’DA YENİ BİR EKONOMİ OLUŞTURDUK"
Kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını sağlayan Başkan Güler, sürecin hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Güler, "Kaz konusunda Ordu önemli bir atak yaptı. Üretim arttı, kesimhane kurduk. Şimdi de kaz ile ilgili ilimizde yeni yemekler, yeni reçeteler oluşturuluyor. Şu anda kaz tiridi üzerine yemekler yapılıyor. Biz bununla yetinmiyor Kars’a da kaz gönderiyoruz. Ordu’ya yeni bir tat, yeni bir lezzet kazandırdık. İşletme karar almış, her cumartesi kaz eti yapıyor. Bundan sonra da düzenli bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Biz de bugün kaz etini tadımladık. Bizlerden tam not aldı. Bu ürün aynı zamanda geçim kaynağı da olacak. Bu sayede yeni bir ekonomi oluşturmuş olduk" dedi.
KAZ ETİ YARIM SAATTE TÜKENDİ
Kaz etini menüsüne ekleyen restoranın şefi Hasan Yüksek, kaz tiridinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Yiyen herkesten olumlu tepkiler aldık. Umarım bütün Ordu halkına bu lezzeti tattırmaya devam ederiz. Verdiği katkılardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bugün ilk günümüzde 50-60 kişilik bir tirit hazırladık. Yemeğimiz yarım saat içinde tükendi. Şu an haftada bir gün hazırlıyoruz, talebe göre her gün yapabiliriz" dedi.
KAZDAN 4-5 FARKLI ŞEKİLDE GELİR ELDE EDİLİYOR
Kaz yetiştiriciliği, sadece et üretimiyle sınırlı kalmayıp farklı alanlarda gelir sağlıyor. Üreticiler, kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satarak ciddi kazanç elde edebiliyor. Kaz eti gastronomide rağbet görürken, kaz tüyü de tekstil sektöründe değerli bir ürün olarak kullanılıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler