Hava Durumu

#Dr. Mehmet Hilmi Güler

TOURISMJOURNAL - Dr. Mehmet Hilmi Güler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dr. Mehmet Hilmi Güler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ordu Kaz Etiyle Yeni Bir Lezzet Keşfetti Haber

Ordu Kaz Etiyle Yeni Bir Lezzet Keşfetti

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle kaz yetiştiriciliği kentte yaygınlaşırken, restoranlar da menülerine kaz etini dahil etmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu çalışmanın hem yeni bir ekonomi oluşturduğunu hem de Ordu’nun kaz etiyle gastronomi alanında öne çıkmasını sağladığını belirtti. Başkan Güler’in 2019’da başlattığı "Kendi Kendine Yeten Şehir" projesi kapsamında tarım ve hayvancılığa verilen destekler sürerken, kaz yetiştiriciliği bu alanda önemli bir yer edindi. Büyükşehir Belediyesi, alım garantisi ile üretilen kazları satın alıp kesimhanede işleyerek satışa hazır hale getiriyor. ORDU RESTORANLARINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Kaz etine restoranların ilgisi üzerine Büyükşehir Belediyesi, işletme şeflerine pişirme ve sunum teknikleri konusunda eğitim verdi. Bu çalışmalar sonucunda Fatsa’daki bir restoran, menüsüne kaz etini ekleyerek büyük ilgi gördü. İşletme, ilk etapta haftada bir gün kaz eti sunmayı planlarken, ilk gün 50-60 kişilik yemeğin yarım saat içinde tükenmesiyle kaz etinin sürekli menüde yer alması gündeme geldi. "ORDU’DA YENİ BİR EKONOMİ OLUŞTURDUK" Kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını sağlayan Başkan Güler, sürecin hem üreticiler hem de tüketiciler için önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Güler, "Kaz konusunda Ordu önemli bir atak yaptı. Üretim arttı, kesimhane kurduk. Şimdi de kaz ile ilgili ilimizde yeni yemekler, yeni reçeteler oluşturuluyor. Şu anda kaz tiridi üzerine yemekler yapılıyor. Biz bununla yetinmiyor Kars’a da kaz gönderiyoruz. Ordu’ya yeni bir tat, yeni bir lezzet kazandırdık. İşletme karar almış, her cumartesi kaz eti yapıyor. Bundan sonra da düzenli bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Biz de bugün kaz etini tadımladık. Bizlerden tam not aldı. Bu ürün aynı zamanda geçim kaynağı da olacak. Bu sayede yeni bir ekonomi oluşturmuş olduk" dedi. KAZ ETİ YARIM SAATTE TÜKENDİ Kaz etini menüsüne ekleyen restoranın şefi Hasan Yüksek, kaz tiridinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Yiyen herkesten olumlu tepkiler aldık. Umarım bütün Ordu halkına bu lezzeti tattırmaya devam ederiz. Verdiği katkılardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Bugün ilk günümüzde 50-60 kişilik bir tirit hazırladık. Yemeğimiz yarım saat içinde tükendi. Şu an haftada bir gün hazırlıyoruz, talebe göre her gün yapabiliriz" dedi. KAZDAN 4-5 FARKLI ŞEKİLDE GELİR ELDE EDİLİYOR Kaz yetiştiriciliği, sadece et üretimiyle sınırlı kalmayıp farklı alanlarda gelir sağlıyor. Üreticiler, kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satarak ciddi kazanç elde edebiliyor. Kaz eti gastronomide rağbet görürken, kaz tüyü de tekstil sektöründe değerli bir ürün olarak kullanılıyor.

Ordu'yu kruvaziyerle tanıştı, 45 günde 2 bin turist ağırladı Haber

Ordu'yu kruvaziyerle tanıştı, 45 günde 2 bin turist ağırladı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle rıhtım sayısı ve derinliği arttırılarak yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişli hale getirilerek büyütülen Ünye Limanı, 1,5 aylık sürede düzenlenen 3 kruvaziyer seferiyle yaklaşık 2 bin yolcuya ev sahipliği yaptı. 19 Aralık 2022 tarihinden bu yana 3 kruvaziyer gemisini ağırlayan Ünye Limanı, Ordu’nun dünyaya açılan kapısı oldu. Ünye’de feribot seferleri başlatmayı da hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Nisan ayından itibaren gelen turistlerin ise Ordu’da 2 gün konaklayacağını ve şehrin güzelliklerini göreceğini söyledi. Başkan Güler ayrıca Ünye Limanında yapılan benzer çalışmaların Altınordu’da da hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Yaklaşık 2 bin turist geldi Ordu’da ilki gerçekleşen kruvaziyer turizmi Ordu başta olmak üzere bölge genelinde büyük yankı uyandırdı. 19 Aralık 2022 tarihinden bugüne 3 kruvaziyer gemisi ile yaklaşık 2 bin turisti ağırlayan Ünye Limanı, Ordu’nun dünyaya açılan kapısı oldu. Ordu’nun tarihi ve doğal mekanlarını da gezen turistler Yason, Hoynat ve Boztepe gibi birçok noktayı görme fırsatı yakaladı. Gelen turistler artık 2 gün konaklayacak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Nisan ayından itibaren gelecek kruvaziyer gemilerin şehirde 2 gün konaklayacağını da söyledi. Başkan Güler, “Nisan ayında başlayacak yeni seferlerle gelen turistler gece de kalacaklar. Hatta 2 gün kalma programları da var. Böylece sadece günü birlik değil aynı zamanda gece kalarak da kültürümüzü, turizmimizi ve misafirperverliğimizi görecekler. Dolayısıyla yeni bir sayfa açıyoruz. Güzel bir dönemin başlangıcı olacak” dedi. Altınordu rıhtımı da uzatılacak Başkan Güler’in girişimleriyle Altınordu’da da benzer çalışmalar yapılacak. Buna göre 90 metre olan mevcut iskele boyu 140 metre daha uzatılarak 230 metreye çıkarılacak. İskelenin en uç noktasında 7,5 metre olan su derinliği de 10 metreye çıkarılacak. Gümrük gibi çeşitli birimlerin de yer alacağı iskele ile kruvaziyer gemiler Altınordu rıhtımına da uğramadan geçmeyecek.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.