TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Limak Lara Otel, Gıda İsrafına Karşı Farkındalık Oluşturuyor

Limak Grubu iştiraklerinden Limak Lara Otel, gıda israfını önlemeyi hedefleyen projesiyle iklim dostu Turuncu Bayrak ödülünün sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2025 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2025 13:24
Kaynak: skdturkiye.org
Limak Lara Otel, Gıda İsrafına Karşı Farkındalık Oluşturuyor

Sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalara imza atan Limak International Hotels & Resorts bünyesindeki Limak Lara Otel, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Gıdanı Koru Kampanyası" kapsamında, iyi uygulama örnekleri arasına seçilen İklim Dostu Turuncu Bayrak ile ödüllendirildi. Bu proje, hem çalışanlar hem de misafirler arasında gıda israfını önleme ve iklim krizi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

GIDA İSRAFINI ÖNLEME ÇALIŞMALARI

  • Açık büfeden dönen ve misafirlerin tabaklarından çöpe giden yiyecekler tartılarak e-Turuncu online sisteme kaydediliyor ve bu veriler takip edilerek menü ve porsiyon düzenlemeleri yapılıyor.
  • Misafirlerin severek tükettiği bir yemek veya şefin özel tarifi, açık büfede özel bir köşede "Gıda Dostu Yemeği" adıyla, Turuncu Bayrak görselleri eşliğinde sunularak iklim krizi ve gıda israfına dikkat çekiliyor.
  • Tabağındaki tüm yiyecekleri bitiren misafirler, gıda israfına karşı duyarlılıklarından dolayı Türk kahvesi ikramı ile ödüllendiriliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

Limak Lara Otel, çocuk misafirlerini de unutmuyor. Çocuk Kulübü’nde, iklim kriziyle mücadele ve gıda israfını önleme temalı eğlenceli ve öğretici etkinlikler düzenlenerek küçük yaşlardan itibaren bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırılıyor.

SIFIR ATIK VE YEREL ÜRETİME DESTEK

Türkiye’nin Sıfır Atık Belgeli ilk 5 yıldızlı oteli olan Limak Lara Otel, Sıfır Atık uygulamalarıyla üretim aşamasında oluşan gıda kaybını minimum seviyeye indiriyor. Ayrıca, yerel ve organik üretimi destekleyerek sürdürülebilir turizme katkı sağlıyor.

Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu konuyla ilgili olarak; ‘Turuncu Bayrak Kurucusu Ali Akgün ve İklim Dostu Elçisi Mine Ataman ile gıda israfını önleme ve iklim krizine dikkat çekme konusunda Turuncu Bayrak’ın kurulduğu ilk günden itibaren sürekli istişare halindeyiz. Turuncu Bayrak, “İklim Dostu Turizm Programı” ile yerli ve milli çalışma sürdürüyor. İklim Dostu Turuncu Bayrak ile bilinçli tüketim, sürdürülebilir tatil anlayışıyla kaynaklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. İklim Dostu Turuncu Bayrak’ı yurtiçinde ve yurtdışında tanıtma konusunda destek ve işbirliğimiz devam edecek.’ diye konuştu.

Kaynak: skdturkiye.org

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.