Hava Durumu

#Kaan Kavaloğlu

TOURISMJOURNAL - Kaan Kavaloğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaan Kavaloğlu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Oya Narin Yeniden TTYD Başkanı Seçildi Haber

Oya Narin Yeniden TTYD Başkanı Seçildi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 23 Mayıs 2025 Cuma günü Radisson Collection Hotel Vadistanbul’da düzenlendi. Türkiye'nin turizm sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği bu toplantıda başkanlık ve çeşitli kurulların seçimleri gerçekleştirildi. Oya Narin başkanlık görevine yeniden seçildi Seçimlerin sonucu olarak, Oya Narin tekrar oy birliği ile başkan seçilirken, 14 üyeli yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Güreli, Naile Göçen Çukurova, Şerife Ercantürk, Mehmet Tevfik Nane, Hediye Güral Gür, Kaan Kavaloğlu, Banu Dedeman, Pelin Akın Özalp, Saim Emre Doruk, Ahmet Mete Vardar, Ömer Tosun, Mehmet Erdoğan, Mehmet Göçen ve Ayla Heyfegil. Yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini ise Hediye Güral Gür, Ali Güreli, Naile Göçen Çukurova ve Mehmet Tevfik Nane üstlendi. 9 üyeden oluşan Yedek Yönetim Kurulu ise Aslı Çetinceviz, Ece Gürçay, Leyla Öner Günçavdı, Alper Aksoy, Ziya Alper Önder, Kasım Zoto, Erdem Tavas, Zeynep Silahtaroğlu ve Koza Yazgan'dan oluştu. "Turizm, yaklaşık 2 milyon kişiye iş imkanı sağlıyor" TTYD Başkanı Oya Narin, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, derneğin geride bıraktığı dönemdeki çalışmalarını değerlendirirken, sektörün ülke ekonomisine katkısına vurgu yaparak şöyle konuştu: "2024 yılı, Türkiye turizmi adına çok önemli bir yıl oldu. Ülkemiz 62,2 milyon ziyaretçi ağırlarken, 60,5 milyar dolar gelir elde etti. Bu performansla, turist sayısında dünya genelinde 5’inci, turizm gelirlerinde ise 7’nci sıradaki konumumuzu koruduk. Küresel ölçekte artan rekabete rağmen bu sonuçlar, sektörümüzün dayanıklılığı ve dinamizminin bir göstergesidir. Günümüzde turizm, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Cari açığın kapanmasına ise net 56,3 milyar dolarlık katkı yapıyor. Orta Vadeli Program’da gelecek üç yıl için sırasıyla 64, 69 ve 74 milyar dolarlık turizm geliri hedeflenmiştir. Bu hedefler, sektörümüzün makroekonomik önemini bir kez daha ortaya koyuyor."

Kurban Bayramı Tatilinde Antalya’da Hareketlilik Haber

Kurban Bayramı Tatilinde Antalya’da Hareketlilik

Kurban Bayramı arifesi bu yıl 5 Haziran, bayram ise 6- 9 Haziran tarihlerine denk geliyor. Kurban Bayramı tatilinin uzayıp uzamaması merakla beklenirken, turizm sektöründe bayram dönemi rezervasyonları da hız kazandı. Sıcaklıkların 28 derece civarında olması beklenen Antalya'da özellikle bayram tatili dönemi için yoğun talep oluşuyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizm sezonunu Ramazan Bayramı'yla açan sektörün yüksek sezon olarak adlandırılan dönemi de Kurban Bayramı ile başlatacağını kaydetti. Bayram tatilinin uzaması yönündeki taleplerini tekrarlayan AKTOB Başkanı Kavaloğlu, "Turizm açısından çok önemli ve değerli. Ayrıca bu ne kadar önceden açıklanırsa Türk misafirlerimiz o kadar önceden tatil programlarını yapabilir. Tabii Kurban Bayramı döneminin dezavantajlı bir önemi de var; tam sınav haftası ve okulların kapanmasının öncesine denk geldiği için rezervasyon yaptıran aileler genellikle çocukları sınava girmeyen aileler" dedi. ALMAN TURİST BEKLENTİSİ Bu Kurban Bayramı'nın Avrupalı turist açısından da önemli bir döneme denk geldiğini açıklayan Kavaloğlu, "Kurban Bayramı tatilinin Hristiyanlıkta en önemli dini bayramlardan Pfingsten'in ile birleşiyor olması nedeniyle Avrupa'dan yoğun ilgi bekliyoruz. Almanların Pfingsten tatiliyle Kurban Bayramı peş peşe. Ramazan Bayramı da Paskalya ile peş peşe gelmişti. Dolayısıyla özellikle Almanların çok yoğun tercihi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. AVRUPA'DAKİ TÜRKLER İÇİN İKİ BAYRAM FIRSATI Hamsin Yortusu olarak da bilinen Pfingsten tatili ile Kurban Bayramı'nın peş peşe olmasının Almanya ve Avrupa'da yaşayan Türkler için de uzun tatil fırsatı oluşturduğuna işaret eden Kavaloğlu, "Avrupa'da yaşayan Türkler bizim için çok değerli. Onların ana vatanlarında tatil yapabilme istekleri, arzuları bizim için çok değerli. Pfingsten ile Kurban Bayramı'nın birleşiyor olmasıyla Avrupa'daki Türk vatandaşlarımız açısından da yoğun bir dönem geçireceğimize inanıyorum" dedi. HER BÜTÇEYE UYGUN TATİL FIRSATI Kurban Bayramı'nda otellerde yüzde 100 doluluk beklediklerini dile getiren Kavaloğlu, "Antalya'nın en büyük özelliklerinden bir tanesi, her bütçeye uygun tatil yapabilme şansının olması. Bu anlamda bakıldığında 9 günlük tatilin bir an önce açıklanması ile birlikte insanlar tatillerini bölerek, daha rahat planlama yapabilecektir" diye konuştu. REZERVASYON UYARISI: YER KALMAYABİLİR Kundu'da faaliyet gösteren beş yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, "Tabii bayramlar ne kadar uzun olursa bizim için o kadar iyi. Umarız bu bayram hemen açıklanır ve 9 güne uzatılır. Kurban Bayramı'yla birlikte haziran ayının ilk haftasında yüksek sezona da başlangıç yapıyoruz. Şu an bölgemizdeki birçok otelin bayram dönemi rezervasyonlarına bakıldığında, doluluklar yüzde 90-95 oranlarına kavuştu, son odaları satıyorlar. Misafirlerimize de seslenelim; bir an önce rezervasyonları yaptırsınlar, istedikleri bölge veya otellerde yer bulamayabilirler veya yer bulmakta sorun yaşayabilirler. Önümüzdeki birkaç gün içinde birçok otelde yer kalmayacak gibi görünüyor" dedi. OTELLERİN YÜZDE 20-25'İ İÇ PAZARA AYRILDI Bölgesel olarak Antalya'da Kundu-Lara, Belek bölgelerinin öne çıktığını anlatan İsmail Çağlar, "Bu sene özellikle Belek bölgesi hızlı gidiyor. Yüksek sezonun başlangıcıyla Kemer, Manavgat, Alanya da hareketleniyor. Bayramda ciddi bir hareketlilik oluşacaktır. En önemli üç pazarımız Rusya, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere diğer tüm pazarlarımızdan turistler geliyor ve özellikle haziran ayı itibarıyla ciddi hareketlilik bekliyoruz. Sektördeki paydaşlarımızın verdiği bilgiler doğrultusunda bayram döneminde otellerin yüzde 20-25'i iç pazara ayrıldı. Şu an kendi otelimizde de bu şekilde. Tabii şehir otellerinde de doluluk bekleniyor, bu da sevindirici" diye konuştu. KUNDU'DA REZERVASYONLAR YÜZDE 90'I AŞTI Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Genel Müdürü Erden Arı, Kundu bölgesinde KUYAB'a bağlı 6 otel bulunduğunu belirterek, şu an için bu otellerde bayram dönemi rezervasyonlarının yüzde 90 doluluğa ulaştığını açıkladı. Otellere göre yerli ve yabancı turist için ayrılan oranların farklılık gösterdiğini anlatan Arı, "Şu anki rezervasyonlara göre yüzde 90'ı aşan dolulukların bayram yaklaştıkça yüzde 95 ve yüzde 100'lere ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Turizmciler, AKTOB’un nisan ayı toplantısında buluştu Haber

Turizmciler, AKTOB’un nisan ayı toplantısında buluştu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmciler olarak zor bir kış geçirdiklerini belirterek, "Bu konuda çok dirayetli davrandık, çok zor bir kıştı ama nisan ayının gelmesi ve Paskalya tatilinin başlaması ile dünkü verilere göre Antalya'ya gelen kişi sayısı geçen seneyi geçti." dedi Kavaloğlu, AKTOB'un kentteki bir otelde düzenlenen nisan ayı geleneksel toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen gastronomi festivalinde ünlü şefler, gastronomi profesyonelleri, Türkiye'nin önemli yatırımcıları ve gurmelerini ağırladıklarını ve bunun da turizme katkı sağladığını söyledi. Küresel gastronomi turizminde pazar büyüklüğünün 2024'te 13,83 milyar dolar olarak hesaplandığını belirten Kavaloğlu "2034 yılına kadar yaklaşık 85 milyar dolara ulaşacağız. Seyahat ve turizm faaliyetlerine yönelik artan çekim ve yerel yemek ve kültürünü keşfetmeye olan ilgi, gastronomi turizm pazarının büyümesini yönlendiriyor." diye konuştu. Günümüzde gıda ve sosyal medyanın beraber hareket ettiğini kaydeden Kavaloğlu, "Z" ve "Y" kuşağının seyahatlerini planlamak için sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullandığını ve birçok alışılmadık ve göze hitap eden mutfak deneyimlerini aradığını dile getirdi. - "Antalya'ya gelen kişi sayısı geçen seneyi geçti" Antalya'nın turizmde ilk 3 aylık verilerinde ciddi anlamda ekside olduğunu anlatan Kavaloğlu, sözlerine şöyle devam etti "Nisan ayına yüzde 20 eksi ile girdik. Fakat nisan ayında çok büyük bir ivme kazandık. Paskalyanın nisan ayında olması, açıkçası marttan nisana kayması özellikle hepsini çok büyük bir ümitle beklemiştik. Nevruz tatilinde yaklaşık yüzde 40 İranlı turistin az gelmesi, mart ayının da çok zor şartlarda geçmesini sağladı. Tabii biz hep iyi şeyler söylemeyi arzu ediyoruz ama realite de şu son dönemlerin en zor kışını geçirdik otelciler olarak. Bu konuda çok dirayetli davrandık, çok zor bir kıştı ama nisan ayının gelmesi ve Paskalya tatilinin başlaması ile dünkü verilere göre Antalya'ya gelen kişi sayısı geçen seneyi geçti. Bunun büyük bir ümitle devam etmesini diliyoruz, bununla ilgili de çalışmalara devam ediyoruz." Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşlarının varış yerinin süresine bakılmaksızın geceleme 1,1 milyardan fazla seyahat gerçekleştirdiğini anlatan Kavaloğlu, en fazla seyahatin Almanlar, Fransızlar ve İspanya vatandaşları tarafından yapıldığını kaydetti. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu ve turizm temsilcileri katıldı.

LİMAK HATIRA ORMANI, 22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ’NDE GELECEĞE NEFES OLDU Haber

LİMAK HATIRA ORMANI, 22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ’NDE GELECEĞE NEFES OLDU

Antalya’da sahip olduğu dört seçkin tesisiyle Türkiye'nin resort otelciliğindeki öncü markalarından biri olan Limak Turizm Grubu, sadece konuklarına sunduğu hizmet kalitesiyle değil, çevreye ve topluma duyarlı yaklaşımıyla da fark yaratıyor. Grubun Antalya’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen 100 dönümlük alanda oluşturduğu Limak Hatıra Ormanı, her geçen yıl yeni fidanlarla büyümeye devam ediyor. 2025 yılında 22 Nisan Dünya Günü kapsamında bu anlamlı etkinliği bir kez daha gerçekleştiren Limak Turizm Grubu, otellerinde konaklayan misafirlerin ve çalışanlarının katılımıyla 10 bin yeni fidanı Kumköy’de toprakla buluşturdu. Bu etkinlik hem doğaya bir katkı sunmak hem de sürdürülebilir turizm anlayışına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. “10 yılda 100 bin ağaç” hedefiyle yola çıkan Limak Turizm Grubu, çevreye duyarlı turizmin ve sosyal sorumluluğun örnek projelerinden biri haline gelen bu ormanla, gelecek nesillere kalıcı bir değer bırakmayı amaçlıyor.​​ Limak Holding Turizm Grubu İcra Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, etkinliğe dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Antalya, Türk turizminin kalbi ve aynı zamanda dünyada sürdürülebilir turizmin gelişebileceği en değerli coğrafyalardan biri. Biz bu coğrafyada sadece misafir ağırlamak için değil, aynı zamanda onu korumak ve geliştirmek için de varız. Sürdürülebilir kalkınma, çevresel sorumluluk ve turizm çeşitlendirmesi bizim için sadece bir strateji değil, aynı zamanda bir misyondur. Bu orman, bir fidan dikim projesi değil; doğaya saygının, toplumsal katkının ve ortak geleceğimizin simgesidir.” Limak Hatıra Ormanı projesi, aynı zamanda turizm çeşitlendirmesi kapsamında çevresel duyarlılığı artıran, doğaya yönelik farkındalığı destekleyen ve yerli-yabancı tüm ziyaretçilere alternatif deneyim sunan bir örnek teşkil ediyor. Bu tür sosyal ve ekolojik projeler, yalnızca turizm sektörüne değil; bölge ekonomisine, eğitime ve çevre bilincinin yerleşmesine de önemli katkılar sağlıyor. Limak Turizm Grubu, bu projeyle doğaya ve topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmenin yanı sıra, turizm endüstrisinin dönüşümünde öncü bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Gastronominin Kalbi 4. Kez Antalya’da Atacak Haber

Gastronominin Kalbi 4. Kez Antalya’da Atacak

"Antalya'dan dünyaya" mottosuyla 9-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 4'üncü Uluslararası Food Fest Antalya, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısıyla tanıtıldı. Festival ile coğrafi işaretli ürünleri ve yerel mutfak kültürünü tanıtmak, gastronomi profesyonellerini bir araya getirerek sektöre katkı sağlamak ve yerli-yabancı ziyaretçilere mutfak kültürünün en güzel örneklerini sunarak unutulmaz bir deneyim yaşatmak hedefleniyor. 4'üncü kez düzenlenecek olan Uluslararası Food Fest Antalya, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısıyla tanıtıldı. "Geçen yılki festivalimizde yaklaşık 800 bin ziyaretçimizi ağırladık" Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Muhitin Böcek, "Göreve geldiğimiz 2019 yılı itibariyle, doğal güzellikleri, zengin tarihi ve köklü kültürüyle turizmin başkenti olan Antalya'mızı, kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin de başkenti yapacağız demiştik. Ayrıca 2025 yılında Asya belediye başkanları forumunda, Antalya olarak 2025 yılı çevre başkenti ilan edildik. Sözlerimizin arkasında durduk. Azimle, gururla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Antalya'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmak için dört yıl önce başlattığımız uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali'ni her yıl daha üst seviyelere çıkarttık. Geçen yılki festivalimizde yaklaşık 800 bin ziyaretçimizi ağırladık. Bu yılki festivalimizde, Antalya'mızın verimli topraklarında çiftçilerimizin alın teri ile yetiştirdiği ürünleri, dünya mutfağında başarılarını kanıtlamış ödüllü şefleriyle gastronomi dünyasında önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Festivalimizin amacı geleneksel ve modern mutfak anlayışlarını harmanlayarak, ziyaretçilere unutamayacakları bir lezzet deneyimi sunmaktır" dedi. "19 coğrafi işaretli ürünleri ile yerelden kalkınma ve ekonomimiz açısından büyük bir değer" Dünyaca ünlü pek çok şefe, söyleşiye, tadım etkinliğine, atölye çalışmalarına, yarışmalara ve gönüllerin buluştuğu sofralara ev sahipliği yapacaklarını dile getiren başkan Böcek," Ayrıca konserler ve daha birçok renkli etkinlikler ile katılımcılar, hem Antalya mutfağını daha yakından tanıyacak, hem de gastronomi dünyasındaki son yenilikler hakkında bilgi sahibi olacaklardır. 3 gün boyunca sürecek festivalimize, yurt içinden ve yurt dışından gelen ödüllü şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarları, kısacası sektörün farklı alanlarındaki profesyoneller katılım sağlayacaktır. Antalya'mız, ülkemizin örtü altı tarımının yarısını karşılayan yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve tescil edilmiş 19 coğrafi işaretli ürünleri ile yerelden kalkınma ve ekonomimiz açısından büyük bir değer . Festivalimizin çıkış noktası yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmaktır. Bu sayede şehrimizi sadece denizi, güneşi ve mavisi ile değil; yerel mutfağının cazibesi ile de tercih edilir hale getiriyoruz "dedi. "Gastronomi tutkunları açısından önemli bir buluşma noktası olacak" "Antalya'dan dünyaya" mottosuyla başlatılan uluslararası Food Fest Antalya gastronomi Festivali'nin bu yıl 4'üncüsü "Akdeniz Mutfağı" temasıyla gerçekleştirecekleri ifade eden böcek," Festivalimiz kapsamında bu yıl Kumluca ilçemizde başta domates olmak üzere rengârenk mevsim sebzelerimizin ve doğal otların hasadını 9 Mayısta gerçekleştireceğiz. Festivalimiz, turizm sektör temsilcileri ve gastronomi sektöründeki paydaşlarımızla Antalya'nın saklı kalmış lezzetlerinin, yerel ürünlerinin otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer almasına katkı sağlayacaktır. Antalya'mızın farklı bölgelerinde yetişen organik ürünler ve yerel lezzetlerin sergileneceği alanlar, ziyaretçilerimiz ve gastronomi tutkunları açısından önemli bir buluşma noktası olacaktır. Kentimizin artık önemli bir markası haline gelen, dünyaya açılan kapısı, uluslararası gastronomi festivaline ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Festivalimizin Antalya'mız, ülkemiz ve gastronomiye gönül veren herkes için hayırlı olmasını diliyoruz" diyerek sözlerine son verdi. Toplantıda söz alan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de, "Hem turizmin çeşitlenmesi hem de Antalya'mızın ilçelerinin tanıtımı hem de turizmin başkenti dediğimiz Antalya'mız aynı zamanda tarımında başkenti olması sebebi ile bu gastronomi festivali önemli. Bu festivalin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Bu festival hem Antalya'mızın hem de topraklarımızda yetişen tarımsal ürünlerin tanıtımıyla ilgili çok kıymetli. Bu festival Antalya esnafına da olumlu katkılar sağlamaktadır Öncelikle bu gastronomi festivali olduğu içinde tarladan sofraya Antalya'dan Dünyaya mottosuyla Antalya'mızın ve turizmin alanının yanındadır. Gastronomi zenginliğimizi tanıtarak uluslararası arenada tanıtan değerli bir organizasyon "dedi. 4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali'nin tanıtım toplantısına Muhittin Böcek'in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Gastronomi Yatırımcıları Derneği Başkanı Zeki Özen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, Food Fest İçerik Direktörü Gökmen Sözen, ünlü şefler Mehmet Akdağ, Ömür Akkor, Mehmet Özer, Çiğdem Seferoğlu, Muzaffer Ozan Kumbasar, diyetisyen Dilara Koçak ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Antalya’da turizm sezonu umutlu başladı: “Rekorları yeniden kıracağız” Haber

Antalya’da turizm sezonu umutlu başladı: “Rekorları yeniden kıracağız”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Turizm Haftası kapsamında sektör temsilcileriyle yaptığı değerlendirmede, "Geçen yıl rekorlar yılıydı. Bu yıl da geçen yılın rekorlarını aşacağımıza inanıyorum" dedi. Antalya’nın turizm altyapısının her zamankinden güçlü olduğunu vurgulayan Şahin, tüm paydaşlarla birlikte 2025 sezonuna hazır olduklarını söyledi. Antalya'da Turizm Haftası kapsamında Hadrian Kapısı önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve turizm sektörü temsilcileri, yeni sezona dair hedefleri ve kentte yürütülen hazırlıkları kamuoyuyla paylaştı. Şahin, yangın güvenliği denetimlerinden ulaşım projelerine, Kaleiçi’nin UNESCO adaylığı çalışamalarına kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın 12 ay boyunca turizm hareketliliği yaşadığını vurgulayarak, "Antalya için 2025 turizm sezonu iyi başladı. Göstergeleri de son derece iyi. Geçen yıl rekorlar yılıydı. Bu yıl da yine geçen yıl kırdığımız rekorları kırarak bir rekorlar yılı daha yaşayacağımıza inanıyorum. Bunun için tüm hazırlıklarımız var. Geçmişte olduğundan daha sağlam bir turizm altyapısına sahip olduğumuzu ifade edebilirim. Bu hususta titizlikle çalışıyoruz, tüm paydaşlarımız çalışıyor ve çok önemli bir turizm gelirini riske atmadan çok sağlam bir altyapıyla turizm faaliyetlerini yürütmenin arayışı içerisindeyiz" dedi. Turizmdeki başarıyı sadece ekonomik kazanımlarla sınırlı görmediklerini belirten Şahin, "Bu sadece Antalya'nın turizmi değil, Türkiye'nin tanıtımı ve itibarı. O yüzden mesele sadece para değil, çok daha büyük anlamlar içeriyor. Hiçbir boşluk bırakmadan çalışıyoruz" diye konuştu. Yeni ulaşım aksı geliyor Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artmasıyla birlikte ulaşımda yaşanabilecek yoğunluğa da hazırlık yapıldığını belirten Şahin, Lara-Kundu hattını rahatlatmak için yeni bir güney aksı planlandığını açıkladı. "Havaalanının batısında, Lara’ya bağlanacak yeni bir yol planlanıyor. Bu yeni aks sayesinde trafiğin daha düzenli akması sağlanacak" diyen Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin projelerine destek verdiklerini kaydetti. Yangın güvenliği denetimleri sıkılaşıyor Bolu’daki yangın faciasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Şahin, "2 bin 500 turizm işletmesi ve 650 bin yatak kapasitesine sahip kentimizde özellikle basit usulde belge almış tesisler öncelikli olarak denetleniyor" dedi. Tam ruhsatsız işletmelerin kapatıldığını ifade eden Şahin, denetimlerin yalnızca konaklama tesisleriyle sınırlı olmadığını; lokanta, fırın ve yemek fabrikalarının da sürece dahil edildiğini söyledi. "Kaleiçi bizim amiral gemimiz" Antalya’ya gelen turistlerin şehir merkezini ziyaretinin önemine dikkat çeken Vali Şahin, Kaleiçi’nin turizmin kalbi olduğunu vurguladı. "Kaleiçi, Antalya turizminin odağı, merkezi, kalbi. Hepimizin odağı Kaleiçi. Kaleiçi bizim amiral gemimiz" ifadelerini kullanan Şahin, bölgedeki turistik işletmelerin niteliğinin artırılması gerektiğini söyledi. "Kaleiçi’ne gelen turistin burada kaliteli butik oteller, restoranlar ve eğlence mekânları bulması gerekiyor" diyen Şahin, bu doğrultuda hem kamu hem özel sektörün yatırımlarını artırması gerektiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin iskeledeki projesine ve Valiliğin Mermerli Plajı’ndaki çalışmalarına değinen Şahin, "Hıdırlık Kulesi restorasyonu bitmek üzere, seyir terası olarak da değerlendirilecek" dedi. Vali Şahin ayrıca, Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınması için hazırlıkların sürdüğünü ifade ederek, Antalya'nın bu listeye dâhil olamamasının kendisini üzdüğünü söyledi. "Sezona hazırız" Turizm tesislerinde renovasyon ve bakım çalışmalarının tamamlandığını belirten Şahin, denetimlerin de sezon öncesi hazırlıkların bir parçası olduğunu vurgulayarak "Hazırız diyebiliriz" dedi. Başkan Böcek: Deniz temizliği, altyapı ve ulaşım öncelikli gündemimiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Antalya’nın 640 kilometrelik sahil şeridinde elektronik gemi denetimleri ve termal kameralarla deniz kirliliğiyle mücadele ettiklerini söyledi. Kent genelinde 36 arıtma tesisinin çalıştığını ve 5,5 milyar liralık ASAT yatırımı yapıldığını belirten Böcek, "Kundu bölgesinde kapasite artırımı yüzde 100’e çıkarılıyor. Ulaşım projeleri, kuzey çevre yolları ve Lara’ya geçiş güzergahındaki çalışmalar da hızla sürüyor" dedi. Hıdırlık Kulesi restorasyonunun kısa sürede tamamlanacağını belirten Böcek, projeye 2019’dan bu yana özel önem verdiklerini kaydetti. Kavaloğlu: Hedefimiz yeni bir rekor Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise turizm sezonunun Ramazan Bayramı ile başladığını ve Nisan sonunda geçen yılki rakamların yakalanacağını belirtti. "Geçen sene 17 milyon turistle büyük bir rekor kırdık. Bu sene de bu rekoru aşmak istiyoruz. Almanya ve İngiltere gibi ana pazarlarımızda ciddi artış bekliyoruz" diyen Kavaloğlu, sektörün enflasyonist baskıya rağmen rekabet gücünü korumaya çalıştığını ve özellikle Avrupa ülkeleriyle fiyat rekabetine odaklandıklarını dile getirdi.

Turizm Sezonu Dört Bayramla Erken Başlıyor Haber

Turizm Sezonu Dört Bayramla Erken Başlıyor

Bu yıl turist ve gelir rekoru kırmayı hedefleyen turizm sektörü, art arda gelen dört önemli bayram sayesinde sezona hızlı bir başlangıç yapıyor. 21 Mart’ta kutlanacak Nevruz, 30 Mart’taki Ramazan Bayramı, nisan boyunca sürecek Paskalya ve mayısta gerçekleşecek Rusların Zafer Bayramı, turizmde hareketliliği artıracak. Özellikle Ramazan Bayramı’nın okulların ara tatiliyle çakışması, iç turizmi canlandıracak önemli bir avantaj olarak görülüyor. YÜKSEK SEZON ERKEN BAŞLADI Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Ramazan Bayramı’nda yoğun rezervasyon alacaklarını ve bu tarihin turizm sezonunu erkene çektiğini belirtti. Antalya’da hava sıcaklıklarının 22-25 derece arasında seyrettiğini vurgulayan Kavaloğlu, tatilcilerin ilgisinin yüksek olduğunu ifade etti. Avrupa’dan gelen Paskalya tatilcilerinin de bu yoğunluğu artıracağını ve nisan ayının oldukça hareketli geçeceğini söyledi. DÖRT BAYRAM, DÖRT BÜYÜK PAZAR Turizmci İsmail Çağlar da Nevruz ve Ramazan Bayramı ile sezonun erken açılacağını belirtti. Nevruz’da Orta Asya ve İran’dan gelen turistlerin, Ramazan Bayramı’nda ise iç pazarın canlanacağını dile getirdi. Paskalya döneminde başta Almanya olmak üzere Avrupa’dan yoğun bir talep beklediklerini ekledi. ITB Berlin Fuarı ve genel verilere bakarak, mayıs ayının da Rusların Zafer Bayramı ile sezonun yüksek tempoda devam edeceğini ve geçen yıla kıyasla yüzde 5’lik bir artış öngördüklerini açıkladı. HANGİ BAYRAMDA KİMLER GELİYOR? Nevruz (21 Mart): Türkiye Cumhuriyetleri ve İran’dan yoğun talep bekleniyor. Ramazan Bayramı (30 Mart - 1 Nisan): İç pazarın en hareketli olduğu dönem olacak. Paskalya (Nisan boyunca): Başta Almanya olmak üzere Avrupa’dan turist akını yaşanacak. Rusların Zafer Bayramı (9 Mayıs): Rusya’dan büyük bir ziyaretçi akışı gerçekleşecek. Bu dört bayram sayesinde turizm sektörü, 2025 yaz sezonuna güçlü bir giriş yaparak rekor kırmayı hedefliyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.