TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistler en çok Nevşehir'de para harcamış

2022 Mastercard raporuna göre, Türkiye'deki yabancı kart işlemleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla TL bazında %225, dolar bazında ise %65 arttı

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Turistler en çok Nevşehir'de para harcamış

Turist harcamaları dolar bazında %65 arttı 

Turizm içgörülerine ışık tutmak amacıyla hayata geçirilen 2022 MasterCard Turizm Raporu sonuçlarına göre; Türkiye'deki yabancı kart işlemleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla TL bazında %225, dolar bazında ise %65 arttı.

İstanbul, Antalya ve Muğla en çok ziyaret edilen ilk 3 il, Nevşehir turist harcamalarının en çok arttığı destinasyon oldu.

Geçen yılın Ocak-Ekim periyoduna kıyasla bu yılın aynı döneminde dolar bazlı toplam harcama tutarı arttı. Nevşehir, Avrupa ve Asya Pasifik ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgisiyle harcamalarda 5'lik artışa ulaşarak, en yüksek büyüme oranının sahibi şehir oldu. 2022'de peri bacalarına ençok turist, Avustralya, İtalya, İngiltere, Endonezya ve İspanya'dan geldi.

Türkiye'ye en çok turist, İstanbul (% 43), Antalya (%20) ve Muğla'ya (%8.7) geldi.

Yurtdışı kartların Türkiye'deki harcamalarında ilk üç M,U»Ui »fyl» HıraafcV ülke; Almanya (), İngiltere () ve ABD (). Türkiye'ye seyahat eden 10 ülke arasında; geçtiğimiz yıla kıyasla harcamalarını katlayan Suudi ArabistanlIlar 9.5 kat artışla en yüksek büyüme oranına ulaştı.

Türkiye Kuveytlilerin en çok tercih ettiği ikinci destinasyon, harcamaları geçen yıla göre %82 arttı. Kuveytlilerin kart başına harcama ortalaması bin 749 dolarla ile genel ortalamanın yaklaşık 3 katı, Ortadoğulu turistlerin en çok harcama yaptığı dört sektör; giyim ve akse- " suar (%40), konaklama (%22), market ve AVMTer (%7), yemek ve sağlık/kozmetik (yüzde 6) oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.