TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Rekor: 2022 Sağlık turizmi cirosu 4 milyar dolar

TÜSATDER Başkanı Teziler: 2022 yılını 4 milyar dolar gelirle kapattık. Avrupa'da acenteler Türkiye'ye özel jetlerle turist taşımaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Tarihi Rekor: 2022 Sağlık turizmi cirosu 4 milyar dolar

Türkiye pandemide gösterdiği başarı nedeniyle sağlık turizminde marka haline geliyor. Geçen yıl 2 milyona yakın sağlık turistini ağırlayan Türkiye bu alanda 4 milyar dolara yakın gelir elde etti.

Bu rakamın tarihi rekor olduğunu söyleyen Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, 1 milyon kişinin saç ekimine 2 milyar dolar harcadığını belirterek "300 bin turist diş için 450 milyon dolar, 100 bin turist de estetik için 300 milyon dolar harcadı" dedi. 100 bin kişinin ise karaciğer, böbrek, kemik iliği nakli, açık kalp ameliyatı gibi genel sağlık hizmetleri için geldiğini anlatan Terziler "Bu alandaki gelir ise 500 milyon dolardan 1 milyar dolara çıktı" dedi.

Terziler bu artışı ise pandemide Türkiye'nin başarısına bağladı. Terziler "Pandemide Avrupa'nın kokusu çıktı. Kendi vatandaşlarına hizmet veremediler. Türkiye ise kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Artık Avrupa'da sağlık turizmi için kurulan acenteler Türkiye'ye özel jetlerle hasta taşıyor. Marka haline geldiği için Türkiye'yi tercih eden geniş bir kesim oluştu. Hastalarımızın yüzde 60'ı Avrupa'dan ama artık Çin, Japonya ve Güney Kore'den bile geliyorlar" dedi.

Saç ekiminde teknolojik olarak iyiyiz

Terziler: "Saç ekimindeki el becerisi, incelikler, sanatsal yaklaşımlar ve derinlikler artmaya başladı. Ayrıca teknoloji de gelişiyor. Dünya çapında işler yapmaya başladık. Yerli ve milli bir robot geliştirdik. Şu anda robotik saç ekimi de yapıyoruz. Türk mühendislerle geliştirdik ve dünyaya da satmaya başladık. Teknoloji ve inovasyon ile sağlık hizmetlerinin kalitesini yukarı taşıyabiliriz. Turkish Airlines Turkish Hairlines esprileri yapılmaya başlandı. Yurt dışına uçtuğumuzda sürekli saçı bantlı insanlar görüyoruz. Bunlar gerçekten gurur verici işler. Şu anda sadece saç ekiminde yurt dışına dönük çalışan firma sayısı 1500'e yaklaştı" dedi. 

Estetik için gelenlerin ilk tercihi burun 

Estetikte ilk sırada burun operasyonu var. Vücut şekillendirme ve yüz gençleştirme gibi işlemler onu takip ediyor

Sektörde tanıtım desteğine ihtiyaç var

Devlet birçok alanda teşvik veriyor. Ancak bizlere verilen reklam bütçesi de en az acenteler kadar olmalı. Eğer dünya markası olacaksak fuar ve yurtdışı ofis destekleri artırılmalı. Ayrıca İngilizce dışında da farklı dillerde kurslar açılmalı

Kaynak Akşam 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.