TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun, sağlık turizminde atak yaptı

Samsun'da geçen yıl sağlık turizmi kapsamında 30 bin yabancıya hizmet verildi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 14:06
Kaynak: Hürriyet
Samsun, sağlık turizminde atak yaptı

30 bin yabancıya 'sağlık turizmi' hizmeti verildi Samsun'da geçen yıl sağlık turizmi kapsamında 30 bin yabancıya hizmet verildi.

DENİZİ, sahilleri, doğal güzellikleri ve sağlık tesisleriyle Karadeniz Bölgesi'nin öne çıkan kenti Samsun, sağlık turizminden aldığı payı artırmak istiyor. İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, sağlık turizminde her geçen yıl ileriye gidildiğini belirtti. "Sağlık Kenti Samsun" sloganıyla kentin sağlıkta ciddi anlamda altyapısı olduğunu vurgulayan Oruç, "900 yataklı şehir hastanemiz yükselmekte. Sağlık turizmi açısından ciddi sonuçları olan bir yatırım olacak. Üniversite ve 9 özel hastanemiz var. Tıp merkezleri, muayenehaneler, ağız diş sağlığı merkezleri gibi sağlığın her alanında hizmet verebilecek yatırımlara sahibiz" dedi.

"SAYIYI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Oruç, sağlık turizminde 3 saatlik uçak yolculuğu mesafesindeki ülkelere hizmet vermeyi hedeflediklerini işaret ederek "Avrupa'dan Rusya'ya, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Afganistan'a kadar tüm bölge uçuş sahamıza girmekte. Bu bölgeden birçok hastayı Samsun'da tedavi ettik. 2022'de 30 bin civarında tedavi için gelen yabancı hastanın olduğunu görmekteyiz. Her yıl yüzde 50 büyüyerek Samsun'a sağlık turizminden gelecek hem geliri hem de şifa bulacak insan sayısını artırmayı hedeflemekteyiz" ifadesini kullandı

Kaynak Diriliş postası

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.