TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nemrut ve Süphan Dağı, kampçıların yeni rotası oldu

Bitlis'te bulunan Nemrut Krater Gölü ve Süphan Dağı, terör örgütlerine karşı yürütülen başarılı operasyonların ardından yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Doğal güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla kampçıların yeni rotası haline gelen Nemrut ve Süphan Dağı, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 08:31
Kaynak: Sözcü
Nemrut ve Süphan Dağı, kampçıların yeni rotası oldu

Mavi ve yeşilin tonlarını bünyesinde barındıran, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü ve Süphan Dağı, yaz ayları boyunca hem günübirlikçi hem de kamp yapmak isteyenleri ağırladı.

Bölgede uzun yıllardır gözlem yapan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, huzur ortamının sağlanması ile birlikte bölgede kamp yapanların sayısında her gün artış yaşandığını söyledi.

Dr. Önen, “Uzun yıllardan beridir bölgede gözlemler yapmaktayım. Yaptığım gözlemleri de kayıt altına almaktayım. Bitlis doğal alanlarıyla, Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü’yle muhteşem doğal alanlara sahip.

Bunun yanında muhteşem yıldız manzarasını pek çok kez bize gösteren bir doğaya da sahip. İsviçre’den, Almanya’dan, Norveç’ten, Finlandiya’dan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden ülkemize gelen birçok turist var. Özellikle Bitlis ve çevresine kamp için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bunun yanında yurt içinden gelen turistlerin de bölgede konakladıklarını gözlemledim. Son zamanlarda Nemrut kaldırasındaki ayı popülasyonunun artmasından dolayı Nemrut’taki kampçıların sayısında bir azalma görülmekte. Fakat bunun yanında Süphan dağı ve Van Gölü havzasında turist artışlarına tanık oldum” dedi.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.