TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Limanı ilk kruvaziyer rezervasyonlarını aldı

2022'de İzmir'e 27 gemiyle 50 binin üzerinde turist geldi. Bu yıl için daha şimdiden, 18 yüzen saray kayıt yaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 09:40
Kaynak: Hürriyet
İzmir Limanı ilk kruvaziyer rezervasyonlarını aldı

Bu yıl gelecek gemiler arasında Seven Seas Splendor, Seven Seas Navigator, Seven Seas Voyager, Seven Seas Mariner, Costa Deliziosa, Norwegian Dawn, Celestyal Crystal, Marna, Vista, Seabourn, Encore, Symphony da yer alıyor

İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, 2023 yılının ilk rezervasyonlarının memnuniyet verici olduğunu, bu sayının artarak devam edeceğini söyledi.

2022'nin kruvaziyer turizminin küresel ölçekte pandemiden çıkış yılı olduğunu dile getiren Öztürk, geçtiğimiz yıl Türkiye limanlarına 991 gemi ile 1 milyondan fazla turist geldiğini hatırlattı.

2023TE DAHA İDDİALIYIZ

Yusuf Öztürk, "2022'de İzmir'e 27 gemiyle 50 binin üzerinde turist geldi. Kuşadası, Çeşme ve Dikili limanlarıyla birlikte bölgemize gelen gemi sayısı 565'e, yolcu sayısı 560 bine ulaştı" dedi. 2023'te daha iddialı olduklarını kaydeden Öztürk, Kuşadası Limanı'nın 1 milyon yolcu hedeflediğini, İzmir Limanı' nın ise geçtiğimiz yılın çok üzerinde yolcu sayısına ulaşmasını öngördüklerini kaydetti.

SAVAŞ ARTIK SONA ERSİN

En büyük dileklerinin Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce bitmesi, Karadeniz'e barış ve huzur gelmesi olduğunu aktaran Yusuf Öztürk, ekledi: "Karadeniz'in dünya kruvaziyer pazarına dönmesiyle Akdeniz de hareketlenecek, tüm limanlarımızda canlılık yaşanacak. İstanbul'a yönelecek gemiler, İzmir'i ve diğer limanlarımızı da doğal olarak rotalarına dahil edecekler.

 MİAMİ'YE ÇIKARMA

Yusuf Öztürk, martta Miami'de yapılacak Setrade Cruise Global Fuarı'na katılarak kruvaziyer operatörleriyle görüşmeler yapacaklarını açıkladı. Öztürk, "Üyesi olduğumuz Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği (MedCruise) toplantılarında yer alarak daha fazla gemiyi ve yolcuyu ülkemize getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.