TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr Şebnem Akman Balta: "Yurtdışı yatırımcısı gelmiyor"

Tourismjournal haber sitesi tarafından düzenlenen, Mesut Yar ile 'Burada Turizm Çok' isimli panelde konuşan Sanitas SPA Kurucu ve TÜGİAD Bşk.Yrd. Dr. Şebnem Akman Balta, Spa ve Wellness sektörüne ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Dr Şebnem Akman Balta: "Yurtdışı yatırımcısı gelmiyor"

Toplamda 17 şubeyle hizmet verdiklerini belirten Şebnem Balta, Türkiye’de yıllık spa & Wellness cirosunun tahmini olarak 400 milyon dolar civarında olduğunu bu rakamın her yıl artış gösterdiğini söyledi

BÜYÜK POTANSİYELE SAHİBİZ

Spa ve Wellness hizmetinin Türk turizminde yeni bir hizmet türü olmasına rağmen, sayısının kısa sürede hızla arttığını dile getiren Balta, “Wellness sektöründe 20 yıldır varız. Ülkemizde 95'ten sonra bu sektörün kıymeti daha çok bilinir oldu. Tedaviyi destekleyici bakımlar, spor yaralanmalarının önüne geçen masajlarımız gibi pek çok uygulamaya artık medikal bazı uygulamalar da eklendi. Bu konuda deneyimli bir isan kaynağına sahibiz. Atatürk 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' diye boşuna dememişti. Antalya'yı türk turizminin başkenti oLarak düşünebiliriz. Medikal turizmde öncelikle İstanbul ve Antalya cazibe merkezi oldu. Kişiye özel turizmin bir alanını biz yapıyoruz. Yurtdışında da çözüm ortaklığı ve danışmanlık hizmeti verdik.  Elimizde Türk hamamı gibi bir değer var. Bu işi yurtdışına göre daha iyi yapıyoruz. Markalaşma sıkıntısını çözmek için Bakanlıklar eğer destek verirse dünyanın en iyi marka şehirlerini yaratabiliriz” diye konuştu.

YURTDIŞI YATIRIMCISI GELMİYOR

Sanitas SPA Kurucusu Şebnem Balta sözlerine şöyle devam etti: “Çalışkan insanlara sahibiz, enflasyonist bir ortamda yaşıyoruz. İthalat ve ihracat oranına baktığımız da kar edemeyeceğimiz bir noktadayız. Artık her gün değişen koşullara ayak uydurmak ve değişken planlamalar yapmak durumundayız. Sürekli anı yaşayan, günlük değişimlere göre organize olduğumuz bir yerdeyiz.  Markalaşmada bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz. Yabancı yatırım ve sermayeyi ülkeye getiremiyoruz. Uluslararası pazarda güven kaybettiğimiz için büyük yatırımları ve deneyimli personelimizi Dubai ve Katar'a doğru kaybetmeye başladık.  Bir akademisyen olarak söyleyeyim, 439 milyar dolarlık gelirin yüzde yüzde 11.7si wellnestan geliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.