Mersin mutfağının gizli hazineleri, yöresel yemeklerle ortaya çıkıyor.
Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2023 11:28
Kaynak:
Tuğçe Arslan
https://www.tourismjournal.com.tr/
Türkiye'nin güney sahilinde yer alan ve Akdeniz'in incisi olarak bilinen Mersin, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda zengin ve lezzetli yöresel yemekleriyle de ünlü. Mersin mutfağı, taze ve doğal malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz tatlarla adeta damakları şenlendiriyor.
Mersin mutfağı, Akdeniz ikliminin etkisiyle zengin bir çeşitlilik sunmakta. Deniz ürünlerinden et yemeklerine, sebzelerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede lezzetler sunan Mersin mutfağı, her zevke hitap eden bir zenginlik sunuyor.
Yüksük Çorbası
Nohut, kıyma ve hamur ile hazırlanan yüksük çorbası, Mersin'de sıcak başlangıç yapmak isteyenlerin favorisidir. Adana mutfağında da tüketilen bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.
Topalak Çorbası
Nohut, bulgur ve köfte ile hazırlanan topalak, aslında hem Mersin, hem de Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Topalak çorbanın porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerinde olduğu için diyette olanlar için çok uygun.
Arabaşı Çorbası
Mersin mutfağında çorba denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de arabaşı. Görünümü topalak çorbasına benzese de, arabaşı çorbasının yapımında tavuk göğsü kullanılıyor.
Batırık
Hem Mersin, hem de Konya'da büyük bir ilgi gören batırık, bir çeşit sulu salata olarak biliniyor. Yapımı kısıra benzetilse de, kısırdan farklı olarak içerisine tahin ilave ediliyor.
Cezerye
Yalnızca 4 malzemeden oluşan cezerye, Mersin'in en sevilen yöresel lezzetlerinden. Yolu Mersin'e düşenlerin dönüşte mutlaka sevdiklerine götürdüğü cezerye, havuç ve hindistan cevizi ile hazırlanıyor.
Biberli Ekmek
Genellikle fındık lahmacuna benzetilen biberli ekmek, Mersinde kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar her öğünde tüketilebiliyor. Mersin'in pideci ve lokantalarında mutlaka rastlayacağınız ve denemeniz gereken lezzetlerden biri.
Tarsus Usulü Sarımsaklı Köfte
Mersin mutfağında farklı köfte çeşitlerine de sık sık yer verilir. Özellikle sarımsaklı köfte, Tarsus ile özdeşleşmiştir. Zeytin salatası eşliğinde sunuluyor.
Yoğurtlu Sıkma Köfte
Mersin'de sevilen köftelerden bir diğer ise, bulgur, un ve yumurta ile hazırlanan sıkma köfte. Hazırlanan köfteler sarımsaklı, pul biberli yoğurt eşliğinde sunulup afiyetle yeniyor.
Mamül
İç harcı ceviz veya hurma ile doldurulan mamül, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Hafifliği ile çok sevilen bu tatlı, pudra şekeri serpiştirilerek sunuluyor.
Kerebiç
Mersin ve Hatay mutfağında sık sık tüketilen kerebiç, irmikle hazırlanan bir tatlı. İç harcı antep fıstığı ile dolduruyor. Yanında ise tatlının lezzetini ikiye katlayacak köpük sunuluyor.
Karsambaç
Adana mutfağının bici bicisi varsa, Mersin mutfağının da karsambacı var. Temiz kar ve pekmez ile hazırlanan bu tatlı, özellikle yaz aylarının favori tadı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mersin'in lezzet dolu yöresel yemekleri
Mersin mutfağının gizli hazineleri, yöresel yemeklerle ortaya çıkıyor.
Türkiye'nin güney sahilinde yer alan ve Akdeniz'in incisi olarak bilinen Mersin, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda zengin ve lezzetli yöresel yemekleriyle de ünlü. Mersin mutfağı, taze ve doğal malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz tatlarla adeta damakları şenlendiriyor.
Mersin mutfağı, Akdeniz ikliminin etkisiyle zengin bir çeşitlilik sunmakta. Deniz ürünlerinden et yemeklerine, sebzelerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede lezzetler sunan Mersin mutfağı, her zevke hitap eden bir zenginlik sunuyor.
Yüksük Çorbası
Nohut, kıyma ve hamur ile hazırlanan yüksük çorbası, Mersin'de sıcak başlangıç yapmak isteyenlerin favorisidir. Adana mutfağında da tüketilen bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.
Topalak Çorbası
Nohut, bulgur ve köfte ile hazırlanan topalak, aslında hem Mersin, hem de Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Topalak çorbanın porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerinde olduğu için diyette olanlar için çok uygun.
Arabaşı Çorbası
Mersin mutfağında çorba denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de arabaşı. Görünümü topalak çorbasına benzese de, arabaşı çorbasının yapımında tavuk göğsü kullanılıyor.
Batırık
Hem Mersin, hem de Konya'da büyük bir ilgi gören batırık, bir çeşit sulu salata olarak biliniyor. Yapımı kısıra benzetilse de, kısırdan farklı olarak içerisine tahin ilave ediliyor.
Cezerye
Yalnızca 4 malzemeden oluşan cezerye, Mersin'in en sevilen yöresel lezzetlerinden. Yolu Mersin'e düşenlerin dönüşte mutlaka sevdiklerine götürdüğü cezerye, havuç ve hindistan cevizi ile hazırlanıyor.
Biberli Ekmek
Genellikle fındık lahmacuna benzetilen biberli ekmek, Mersinde kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar her öğünde tüketilebiliyor. Mersin'in pideci ve lokantalarında mutlaka rastlayacağınız ve denemeniz gereken lezzetlerden biri.
Tarsus Usulü Sarımsaklı Köfte
Mersin mutfağında farklı köfte çeşitlerine de sık sık yer verilir. Özellikle sarımsaklı köfte, Tarsus ile özdeşleşmiştir. Zeytin salatası eşliğinde sunuluyor.
Yoğurtlu Sıkma Köfte
Mersin'de sevilen köftelerden bir diğer ise, bulgur, un ve yumurta ile hazırlanan sıkma köfte. Hazırlanan köfteler sarımsaklı, pul biberli yoğurt eşliğinde sunulup afiyetle yeniyor.
Mamül
İç harcı ceviz veya hurma ile doldurulan mamül, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Hafifliği ile çok sevilen bu tatlı, pudra şekeri serpiştirilerek sunuluyor.
Kerebiç
Mersin ve Hatay mutfağında sık sık tüketilen kerebiç, irmikle hazırlanan bir tatlı. İç harcı antep fıstığı ile dolduruyor. Yanında ise tatlının lezzetini ikiye katlayacak köpük sunuluyor.
Karsambaç
Adana mutfağının bici bicisi varsa, Mersin mutfağının da karsambacı var. Temiz kar ve pekmez ile hazırlanan bu tatlı, özellikle yaz aylarının favori tadı.
En Çok Okunan Haberler