TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madrid'in Lezzet Dolu Sokakları

Madrid, sadece kültürel zenginliğiyle değil, aynı zamanda nefis lezzetleriyle de oldukça ünlü. Sizler için bu mutfağın 10 yemeğini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Madrid'in Lezzet Dolu Sokakları

Cocido Madrileño: Madrid'in geleneksel yemeği olan Cocido Madrileño, bol miktarda et, sebze ve nohut ile yapılan besleyici bir yemek. Genellikle üç aşamalı olarak servis ediliyor: önce çorba, ardından et ve sebzeler ve son olarak nohutlar ile birlikte.

Callos a la Madrileña: Madrid'in diğer bir lezzeti olan Callos a la Madrileña, domuz ayaklarından yapılan ve baharatlarla lezzetlendirilen bir tür çorba. Genellikle soğuk kış günlerinde tercih ediliyor.

Bocadillo de Calamares: Madrid'in sokak lezzetlerinden biri olan Bocadillo de Calamares, çıtır çıtır kızartılmış kalamarların bir sandviç içine konmasıyla yapılan basit ama lezzetli bir atıştırmalık.

Tortilla Española: İspanyol omleti olarak da bilinen Tortilla Española, patates, yumurta ve soğanın bir araya gelerek kızartılmasıyla yapılan nefis bir yemek. Madrid'de hemen hemen her restoranda bulunabiliyor.

Churros con Chocolate: Madrid'in tatlısı olan Churros con Chocolate, kızarmış hamurların yoğun sıcak çikolata ile birlikte servis edilmesiyle oluşan bir ikili. Özellikle kış aylarında sıcacık çikolata eşliğinde yenmesi çok tercih ediliyor.

Oreja a la Plancha: Madrid mutfağının bir diğer özelliği olan Oreja a la Plancha, ızgara yapılmış domuz kulağı. İlginç bir lezzeti olan bu yemek, genellikle atıştırmalık olarak servis ediliyor.

Gambas al Ajillo: Sarımsaklı karides olarak da bilinen Gambas al Ajillo, sote edilmiş karideslerin zeytinyağı ve sarımsak ile pişirilmesiyle yapılan bir yemek. Madrid'in deniz ürünleriyle olan enfes bir lezzeti.

Patatas Bravas: Madrid mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan Patatas Bravas, küçük doğranmış patateslerin kızartılması ve ardından baharatlı sosla servis edilmesiyle yapılıyor.

Cocido Montañés: Madrid mutfağının dağlardan esinlenen bir lezzeti olan Cocido Montañés, kuru fasulye, sosis, jambon ve sebzelerin bir araya gelerek pişirilmesiyle oluşan bir tür güveç yemeği.

Besugo a la Madrileña: Madrid'de deniz ürünlerinin nadir bulunmasına rağmen, Besugo a la Madrileña, kızartılmış levrek balığının limon ve zeytinyağı ile servis edilmesiyle yapılan nefis bir balık yemeği.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.