TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri'den Turizm Atağı

Spor turizminin canlanması adına yapılan yatırımlar meyvelerini vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 22:25
Kaynak: Tourism Journal
Kayseri'den Turizm Atağı

Kayseri'nin başı çektiği Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Niğde'yi kapsayan bisiklet turizmine yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Ulusal ve Uluslararası bisiklet yarış organizasyonları düzenleyerek dikkatleri çeken bölgede yurdun ve Dünyanın çeşitli yerlerinden bisiklet severeler tatil için bölgedeki otellere yöneldi. Özellikle Kayseri kent merkezi ve Erciyes Kayak Merkezi bölgesindeki otellerde bisiklet turizmi kaynaklı doluluk oranları arttı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu "Bölgenin ülkemize örnek bir çalışma içerisinde olduğunu" söyledi. Başkan Müftüoğlu konuşmasına şöyle devam etti; "Alanya'da 1989 yılında başlayan spor turizmi ülkemizde artarak devam ediyor. Sadece Antalya ve sahil illerimizde değil yurdumuzun bir çok ilinde spor turzimi adına önemli gelişmeler oluyor. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TGA'nın öncelikli olarak değerlendirdiği bisiklet turizmi ülkemize katkı sağlamaya başladı. Kış turzimi dışında da kayak merkezlerinin tercih edildiği, bisiklet dostu otel sertifikalı otellerin bulunduğu bölgelerde hızla artan oranda turist rakamlarıyla karşılaşıyoruz. Yarın Kayseri'de düzenlenecek olan UCI 2023 Summer Series yarışı Kayseri ayağı nedeniyle kentte otelllerde doluluk yaşanıyor. Sadece profesyonel sporcuların değil, spor sever milyonlarca kişinin takip ettiği bu yarışlar sayesinde ülke tanımına büyük katkı sağlanıyor."

Bisiklet Turzimi Derneği tarafından organize edilen UCI 2023 Summer Series yarışı 19 Ağustos tarihinde Kayseri'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Tourism Journal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.