TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Johannesburg'un Yöresel Lezzetleri

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg, sadece büyüleyici manzaraları ve zengin kültürüyle değil, aynı zamanda eşsiz lezzetleriyle de tanınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Johannesburg'un Yöresel Lezzetleri

Biltong: Güney Afrika'nın en ünlü atıştırmalıklarından biri olan biltong, kurutulmuş ve baharatlanmış et dilimlerinden oluşuyor. Genellikle sığır etinden yapılır ve tuz, karabiber, kişniş gibi baharatlarla lezzetlendiriliyor.

Braai: Braai, Güney Afrika'nın geleneksel mangalı ve etin açık havada pişirilerek soslanması ve yemeği paylaşmanın bir ritüeli. Johannesburg'da birçok restoran ve sokak tezgahında braai lezzetlerini bulabilirsiniz.

Bobotie: Bobotie, Malay ve Cape Malay mutfaklarının bir karışımı olan Güney Afrika'nın milli yemeği. İncik eti veya kıyma, kuru meyveler, baharatlar ve yumurta ile pişiriliyor. Üzerine genellikle badem ve kuru üzüm ekleniyor.

Chakalaka: Chakalaka, Güney Afrika'nın çeşitli et yemeklerinin yanında servis edilen acılı bir sebze yemeği. Biber, soğan, domates, havuç ve lahana gibi sebzelerin acı biber ve baharatlarla pişirilmesiyle yapılıyor.

Pap: Pap, mısır unundan yapılan ve genellikle et yemekleriyle servis edilen bir garnitür. Johannesburg'da, özellikle sokak tezgahlarında ve restoranlarda sıkça bulunuyor.

Boerewors: Boerewors, Güney Afrika'nın geleneksel sosisidir ve genellikle braai sırasında pişiriliyor. Sığır eti, koyun eti ve baharatlarla hazırlanıyor ve mangalda kızartılarak servis ediliyor.

Potjiekos: Potjiekos, demir bir tencerede hazırlanan ve geleneksel Güney Afrika yemeklerinden birisi. Et, sebze ve baharatlar katman katman ekleniyor ve yavaş ateşte pişiriliyor.

Sosaties: Sosaties, Güney Afrika'nın geleneksel et şişleridir ve genellikle baharatlı soslarla marine edilmiş sığır eti, koyun eti veya tavuk etinden yapılıyor.

Melktert: Melktert, Güney Afrika'nın ünlü sütlü tartıdır. Krema, yumurta ve tarçınla tatlandırılan bir süt karışımı, tereyağlı hamur kabuğu üzerine dökülerek pişiriliyor.

Koeksisters: Koeksisters, tatlı bir atıştırmalık olan ve genellikle kahvaltıda servis edilen şerbetli bir çörek çeşidi. Hamur, şekere batırılır ve altın kahverengisine kadar kızartılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.