TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en büyük bisiklet yarış serisi bu hafta sonu Antalya'da gerçekleşecek

Dünyanın en büyük bisiklet yarış serisi "Cycling Races In Türkiye 2024 Winter Series" bu hafta sonu Antalya'da gerçekleşecek

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Dünyanın en büyük bisiklet yarış serisi bu hafta sonu Antalya'da gerçekleşecek

Profesyonel ve amatör farklı bisiklet yarışları ile dünya bisikletinin önemli destinasyonlarından biri haline gelen Antalya bu hafta sonu yine dünyanın en büyük bisiklet yarış serisine ev sahipliği yapacak. Uluslararası UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından dünya takviminde olan bu yarış serisi aynı zamanda 2024 uluslararası resmi yarış serileri içerisinde "Dünyanın en büyük yarış serisi" ünvanına sahip.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek yarışa 15 farklı ülkeden 100 sporcu katılacak. Yarış 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Aspendos Antik tiyatrosu önünden saat 10:00'da start alacak. Düz bir parkurda gerçekleştirilecek yarışta, Aspendos, Belek, Serik ilçesine bağlı köylerden geçilecek ve Aspendos Antik Tiyatrosunda son bulacak. Ödül seramonisi yine Antik Tiyatro içerisinde saat 13:30'da yapılacak.  

28 Ocak Pazar günü de EXPO 2016'da ise CRI TERIUM yarışı gerçekleşecek. Saat 10:30'da başlayacak yarış saat 14:00'da gerçekleştirilecek seramoni ile son bulacak. Bu yarışta sporcular bireysel olarak mücadele edecekler. Erkek, Kadın, Genç erkek ve Genç kadınlar olarak 4 kategoride yarış yapılacak. Ayrıca EXPO'ya Antalya'da yaşayan bisiklet tutkunları da bisikletleri ile katılacaklar. Profesyonel sporcular, motorize ekipler ile bir bisiklet korteji yaparak bisiklet kullanıma dikkat çekecekler.

Recep Şamil Yaşacan: “Bisiklet turizmi gelişiyor

Bisiklet Turizmi Derneği başkanı Recep Şamil Yaşacan, “Ülkemizin en büyük gelir kaynağı olan turizmde bisiklet turizminin gelişimi oldukça önem taşımaktadır. Yapılan organizasyonlar ve tanıtımlar dünya ortalamasının üzerinde harcama yapan bu grubun ülkemize olan ilgisini her geçen yıl artırıyor. İlerleyen yıllarda Antalya’da bisiklet turizmi ile ilgili çok farklı rakamlar konuşacağımıza eminiz” dedi. Başkan Yaşacan, "Antalya’da yapılan bisiklet organizasyonları bisiklet dünyanın ilgisini çekmeyi başardı, bu hafta sonu yarışlarına tüm bisiklet severleri bekliyoruz" dedi.

Haber Manolya Lal Ayan 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.