TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni açılan otellerle, Sarıkamış Kayak Merkezi büyüyor

Alp dağlarının iklim özelliklerine sahip Sarıkamış Kayak Merkezi’ne, yeni bir otel yatırımı daha gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Yeni açılan otellerle, Sarıkamış Kayak Merkezi büyüyor

Ege çevresinde turizm ve otelcilik alanında faaliyet gösteren 7 Otel işletmesine sahip Tuğlar Group Hotels, yatırımlarını Kartuğ Turizm adıyla Kars Sarıkamış'a taşıyor.

Türkiye'de turizm anlayışının yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı anlayışıyla yola çıkan Tuğlar Turizm, Türkiye'nin dünya ile rekabet edebilecek coğrafi güzelliklerinin tanınması ve hak ettiği değeri görmesini misyon edindiklerini ifade ediyor.

TÜRKİYE DE KIŞ TURİZMİ ARTMALI

Kartuğ Turizm Yönetimi Kurulu, "Ülkemizin turizmine yaptığımız her yatırım bizleri çok heyecanlandırıyor. Ülkemizin eşsiz bir doğaya ve tarihi dokuya sahip olduğu şüphesiz. Özellikle kar turizmi açısından Kars İli Alp Dağlarının klimal özellikleri ile birebir aynı kaliteye sahip. Böylesi bir doğaya sahip olmak büyük bir şans ancak bu şansı Avrupa ülkeleri kadar değerlendiremediğimizi fark ettik. Doğanın içinde, tabiatla uyumlu bir tesis fikri; gerek Sarıkamış bölgesini kalkındırma gerekse de Türkiye turizmini kış aylarında da canlandırma amacımızla birleşerek şirketimizin yeni vizyonunu oluşturdu. Nitekim birçok açıdan bölgenin eşsiz ve en yenilikçi tesisi Sarpino Mountain Hotel'i Sarıkamış'a kazandırmamıza vesile oldu." dedi.

KRİSTAL KAR, 2.635 METRE YÜKSEKLİK VE 7 KM İNİŞ PARKURU

Doğal pistleriyle kış turizmi ve kış sporları açısından çok uygun bir yer olan, sarıçam ormanları içerisindeki Sarıkamış Kayak Merkezi, kış turizmi için pek çok açıdan ayrıcalıklı özelliklere sahip. Sarpino Mountain Hotel'de bulunan 2.635 metre yüksekliğinde ve 7 kilometrelik iniş parkuru bulunan Bayrak Tepe kayak merkezi, parkurunun büyüklüğünün yanı sıra dünyada tek benzeri Alplerde olan kristal kar ile misafirlerine muhteşem bir kayak zevki sunuyor. Özellikle Alp ve kuzey disiplini kayak uygulamaları ile "kayak safari (kayak merkezi slalom, büyük slalom ve süper-C kayak)" ve "kızaklı geziler" için oldukça elverişli bir ortama sahip olan modern tesiste ayrıca snowboard yapabilme imkanı da bulunuyor. Sezon boyunca güneş alan olan kayak alanı sayesinde sarıçam ormanları ile çığ tehlikesinden uzak güvenli bir kayak olanağı sunan Sarpino Mountain Hotel; doğanın muhteşem manzarası ile ziyaretçilerine masalsı bir tatili vadediyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.