Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ile dünya genelinde tanınıyor. Özellikle Türk tatlıları, lezzetleri ve özel sunumları nedeniyle dünya genelinde hayranlık uyandırıyor.
Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 12:06
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ile dünya genelinde tanınıyor. Özellikle Türk tatlıları, lezzetleri ve özel sunumları nedeniyle dünya genelinde hayranlık uyandırıyor.
Geleneksel Türk tatlıları, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde ün kazandı. Bu tatlılar, tarih boyunca farklı kültürlerden etkiler alarak zengin bir tat yelpazesine dönüştü. Yerel malzemelerin kullanılması, doğal tatlandırıcılar ve yöresel baharatlarla hazırlanmasıyla deneyenlere benzersiz bir tat sunuyor.
Her biri birbirinden güzel olan geleneksel türk tatlılarını sizler için hazırladık;
Künefe: Tel kadayıfın arasına beyaz peynir veya lor peyniri konularak yapılan, üzerine şerbet ve ceviz serpilerek servis edilen efsane tatlımız. İki adet kadayıf arasına peynir konularak hazırlanıyor ve üst kısmı eritilmiş tereyağı ile kızartılıp servis ediliyor.
Lokum: Dünyaca ünlü türk lokumu şeker, nişasta ve suyun kaynatılması sonucu hazırlanıp, çeşitli meyve, fıstık, ceviz veya hindistan cevizi ile tatlandırılıyor. Hazırlanan karışım kalıplara dökülüyor ve soğutulduktan sonra küçük küçük kesilerek servis ediliyor.
Sütlaç: Pirinç, süt, şeker ve vanilyanın birleştirilmesiyle yapılıyor. Pirinçlerin süt ile pişirilmesi ve şeker ilave edilerek kıvamının alması sağlanıyor. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpilip afiyetle yenmeye hazır oluyor.
Revani: Yumurta, şeker, irmik ve unun karıştırılması sonucu hazırlanan efsane tatlılarımızdan biri. Hamuru fırınlanarak pişirilip üzerine şerbet dökülerek servis ediliyor. Revani tatlısının lezzeti, şerbetinin miktarına göre yoğunlaşabiliyor.
Şekerpare: Un, şeker, tereyağı ve yoğurdun karıştırılması ile hazırlanıyor, küçük toplar halinde hazırlanan hamur, tepsiye dizilerek fırında pişiriliyor. Şerbeti hazırlanarak tatlıların üzerine dökülüyor ve soğuduktan sonra servis ediliyor.
Tulumba: Hamurun kızartılmasıyla yapılıyor. Şeker, su ve limon suyunun kaynatılması sonucu şerbeti hazırlanıyor, hamurun üzerine dökülüyor ve servis ediliyor.
Aşure: Aşurenin tarifi bölgeler arasında farklıklar gösteriyor. Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, fasulye, pirinç kullanılarak yapılıyor. Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılıyor.
Güllaç: Güllaç, mısır nişastası, gül suyu, süt ve şeker ile hazırlanıyor. Bu geleneksel tatlı, ramazan aylarının vazgeçilmezi.
Katmer: Antep fıstığı ile kaymak ikilisinin birleşimi harikalar yaratıyor. Yufkaya tereyağ sürüldükten sonra üzerine fıstık ve şeker serpilip, kaymağı konuluyor. Katlanıp kısık ateşte kızartıldıktan sonra üstüne kaymak konularak servis ediliyor.
Baklava: Ve tabii ki baklava... Baklava, ince hamur yapraklarının aralarına öğütülmüş ceviz veya fıstık konularak hazırlanıyor. Şerbeti ile birlikte servis ediliyor. Baklavanın yapımı oldukça zahmetli olmakla birlikte, lezzeti de oldukça özel.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Vazgeçilmez geleneksel Türk Tatlıları
Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ile dünya genelinde tanınıyor. Özellikle Türk tatlıları, lezzetleri ve özel sunumları nedeniyle dünya genelinde hayranlık uyandırıyor.
Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ile dünya genelinde tanınıyor. Özellikle Türk tatlıları, lezzetleri ve özel sunumları nedeniyle dünya genelinde hayranlık uyandırıyor.
Geleneksel Türk tatlıları, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde ün kazandı. Bu tatlılar, tarih boyunca farklı kültürlerden etkiler alarak zengin bir tat yelpazesine dönüştü. Yerel malzemelerin kullanılması, doğal tatlandırıcılar ve yöresel baharatlarla hazırlanmasıyla deneyenlere benzersiz bir tat sunuyor.
Her biri birbirinden güzel olan geleneksel türk tatlılarını sizler için hazırladık;
Künefe: Tel kadayıfın arasına beyaz peynir veya lor peyniri konularak yapılan, üzerine şerbet ve ceviz serpilerek servis edilen efsane tatlımız. İki adet kadayıf arasına peynir konularak hazırlanıyor ve üst kısmı eritilmiş tereyağı ile kızartılıp servis ediliyor.
Lokum: Dünyaca ünlü türk lokumu şeker, nişasta ve suyun kaynatılması sonucu hazırlanıp, çeşitli meyve, fıstık, ceviz veya hindistan cevizi ile tatlandırılıyor. Hazırlanan karışım kalıplara dökülüyor ve soğutulduktan sonra küçük küçük kesilerek servis ediliyor.
Sütlaç: Pirinç, süt, şeker ve vanilyanın birleştirilmesiyle yapılıyor. Pirinçlerin süt ile pişirilmesi ve şeker ilave edilerek kıvamının alması sağlanıyor. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpilip afiyetle yenmeye hazır oluyor.
Revani: Yumurta, şeker, irmik ve unun karıştırılması sonucu hazırlanan efsane tatlılarımızdan biri. Hamuru fırınlanarak pişirilip üzerine şerbet dökülerek servis ediliyor. Revani tatlısının lezzeti, şerbetinin miktarına göre yoğunlaşabiliyor.
Şekerpare: Un, şeker, tereyağı ve yoğurdun karıştırılması ile hazırlanıyor, küçük toplar halinde hazırlanan hamur, tepsiye dizilerek fırında pişiriliyor. Şerbeti hazırlanarak tatlıların üzerine dökülüyor ve soğuduktan sonra servis ediliyor.
Tulumba: Hamurun kızartılmasıyla yapılıyor. Şeker, su ve limon suyunun kaynatılması sonucu şerbeti hazırlanıyor, hamurun üzerine dökülüyor ve servis ediliyor.
Aşure: Aşurenin tarifi bölgeler arasında farklıklar gösteriyor. Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, fasulye, pirinç kullanılarak yapılıyor. Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılıyor.
Güllaç: Güllaç, mısır nişastası, gül suyu, süt ve şeker ile hazırlanıyor. Bu geleneksel tatlı, ramazan aylarının vazgeçilmezi.
Katmer: Antep fıstığı ile kaymak ikilisinin birleşimi harikalar yaratıyor. Yufkaya tereyağ sürüldükten sonra üzerine fıstık ve şeker serpilip, kaymağı konuluyor. Katlanıp kısık ateşte kızartıldıktan sonra üstüne kaymak konularak servis ediliyor.
Baklava: Ve tabii ki baklava... Baklava, ince hamur yapraklarının aralarına öğütülmüş ceviz veya fıstık konularak hazırlanıyor. Şerbeti ile birlikte servis ediliyor. Baklavanın yapımı oldukça zahmetli olmakla birlikte, lezzeti de oldukça özel.
En Çok Okunan Haberler