'Türkiye'nin 7 Bölgesinden Yemek Çeşidi Sunuyoruz'
'Türkiye'nin 7 Bölgesinden Yemek Çeşidi Sunuyoruz'
Tourismjournal haber sitesi tarafından düzenlenen, 'Burada Turizm Çok' isimli panelde konuşan Sherwood Exclusive Kemer Executive Chef'i Zafer Tok, Türkiye'nin 7 bölgesinden oluşturdukları menülerle misafirleri ağırladıklarını söyledi
Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 08:51
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Her misafirin farklı beslenme tercihi olduğunu vurgulayan Zafer Tok, “Biz menülerimizi planlarımızı oluştururken vegan yemekleri ve alerjen grubunu da düşünmek zorundayız. Herkesin farklı talepleri var. Menüde et, tavuk ve balık da olacak. Altyapımızı ona göre planlıyor ve otomatik olarak bunları hazırlıyoruz. Menüde olmayan birşey istenirse, kısa bir zaman isteyerek sunabiliyoruz. Herkese hitap edecek bir yemek grubu mutlaka oluyor. Mevsimsel olarak bir gün bulup bir gün bulamadığımız zaman menüye koymuyoruz. Otel olarak Türk mutfağına ağırlık verdik. Biz 7 gece diye bir konsept oluşturduk. Türkiye'nin 7 bölgesinden yemekler koyduk ve orijinal isimlerini kullandık. Bunlar unutulmasın diye isimleri yabancı dile çevirtmedik. Buraya geldiklerinde sadece Türkiye kebaptan, dönerden, baklavadan ibaret olmadığını göstermek istiyoruz. Aslında 7 bölgeden, il il kitap çıkarabilecek zenginlikte yemeklerimiz var. Bunları unutturmamak için biz şeflere de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir ürünleri ve coğrafi işaretleri alabilirsek bunu en doğru şekilde yapabiliriz”
EKİP VE PLANLAMA ÇOK ÖNEMLİ
Chef Zafer Tok, “Aslında 7 bölgeden, il il kitap çıkarabilecek zenginlikte yemeklerimiz var. Bunları unutturmamak için biz şeflere de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir ürünleri ve coğrafi işaretleri alabilirsek bunu en doğru şekilde yapabiliriz . Mutfak bir ekip ve planlama işi. Arka tarafta bir zamanla yarış var. Bizim açık büfemizde bir öğünde 250 çeşit ürün oluyor. İçeride ayrı bir telaş var. Burada dikkat edilmesi gereken sağlıklı ve doğru ürünü çıkarmaktır. Bunun için doğru ekibi kurmanız lazım. Saat 12 de açılacak büfeyi 12'yi 5 geçe açamazsınız. Ön tarafa geçtiğinizde sorunları geride bırakarak pozitif şekilde misafirlerle buluşuyoruz”
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Türkiye'nin 7 Bölgesinden Yemek Çeşidi Sunuyoruz'
Tourismjournal haber sitesi tarafından düzenlenen, 'Burada Turizm Çok' isimli panelde konuşan Sherwood Exclusive Kemer Executive Chef'i Zafer Tok, Türkiye'nin 7 bölgesinden oluşturdukları menülerle misafirleri ağırladıklarını söyledi
Her misafirin farklı beslenme tercihi olduğunu vurgulayan Zafer Tok, “Biz menülerimizi planlarımızı oluştururken vegan yemekleri ve alerjen grubunu da düşünmek zorundayız. Herkesin farklı talepleri var. Menüde et, tavuk ve balık da olacak. Altyapımızı ona göre planlıyor ve otomatik olarak bunları hazırlıyoruz. Menüde olmayan birşey istenirse, kısa bir zaman isteyerek sunabiliyoruz. Herkese hitap edecek bir yemek grubu mutlaka oluyor. Mevsimsel olarak bir gün bulup bir gün bulamadığımız zaman menüye koymuyoruz. Otel olarak Türk mutfağına ağırlık verdik. Biz 7 gece diye bir konsept oluşturduk. Türkiye'nin 7 bölgesinden yemekler koyduk ve orijinal isimlerini kullandık. Bunlar unutulmasın diye isimleri yabancı dile çevirtmedik. Buraya geldiklerinde sadece Türkiye kebaptan, dönerden, baklavadan ibaret olmadığını göstermek istiyoruz. Aslında 7 bölgeden, il il kitap çıkarabilecek zenginlikte yemeklerimiz var. Bunları unutturmamak için biz şeflere de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir ürünleri ve coğrafi işaretleri alabilirsek bunu en doğru şekilde yapabiliriz”
EKİP VE PLANLAMA ÇOK ÖNEMLİ
Chef Zafer Tok, “Aslında 7 bölgeden, il il kitap çıkarabilecek zenginlikte yemeklerimiz var. Bunları unutturmamak için biz şeflere de önemli görevler düşüyor. Sürdürülebilir ürünleri ve coğrafi işaretleri alabilirsek bunu en doğru şekilde yapabiliriz . Mutfak bir ekip ve planlama işi. Arka tarafta bir zamanla yarış var. Bizim açık büfemizde bir öğünde 250 çeşit ürün oluyor. İçeride ayrı bir telaş var. Burada dikkat edilmesi gereken sağlıklı ve doğru ürünü çıkarmaktır. Bunun için doğru ekibi kurmanız lazım. Saat 12 de açılacak büfeyi 12'yi 5 geçe açamazsınız. Ön tarafa geçtiğinizde sorunları geride bırakarak pozitif şekilde misafirlerle buluşuyoruz”
En Çok Okunan Haberler