TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toronto'nun damakları şenlendiren yemekleri

Toronto'nun yöresel yemekleri, şehrin kültürel çeşitliliğini ve zengin gastronomi mirasını yansıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Toronto'nun damakları şenlendiren yemekleri

Peameal Bacon Sandviçi: Toronto'nun klasikleri arasında yer alan bu sandviç, çıtır çıtır dış kabuğu ve içindeki yumuşak etiyle oldukça popüler. St. Lawrence Market'te bulunan peameal bacon sandviç dükkanlarında deneyebilirsiniz.

Poutine: Kanada'nın klasik fast food yemeği olan poutine, patates kızartması, gravy sosu ve peynir curds'ü ile servis ediliyor. Toronto'nun birçok restoranında bu lezzeti bulabilirsiniz.

Butter Tart: Şekerli, yapışkan ve tereyağlı tart hamuru içerisinde pekmez ve cevizle doldurulmuş bu tatlı, Kanada'nın geleneksel lezzetlerinden birisi. Toronto'nun fırınları ve pastaneleri bu eşsiz tatlıyı sunuyor.

Bannock: Kızarmış ekmek türü olan bannock, Kanada yerlilerinin geleneksel bir yemeği. Toronto'nun yerli mutfak restoranlarında bu lezzeti bulabilirsiniz.

Jamaika Patty: Jamaika etli çörek olarak da bilinen bu lezzetli atıştırmalık, baharatlı et dolgusuyla dikkat çekiyor. Toronto'nun Batı Hint restoranlarında ve Caribbean mahallelerinde bulabilirsiniz.

Toronto Sosisi: Eşsiz bir baharat karışımıyla hazırlanan ve genellikle sokak satıcıları tarafından sunulan bu sosis, Toronto'nun sokak lezzetlerinden birisi.

Nanaimo Bar: Üç katlı bir tatlı olan Nanaimo Bar, çikolata, hindistancevizi ve vanilya krema ile hazırlanıyor. Toronto'nun kafe ve pastanelerinde sıkça bulunuyor.

Kraft Dinner: Kanadalıların sevdiği bir diğer lezzet olan Kraft Dinner, makarna ve peynir sosuyla hazırlanan basit ama lezzetli bir yemek.

Beaver Tail: Şekli bir baklayı andıran bu tatlı, kızarmış hamur üzerine çikolata, meyve veya şekerleme sosuyla servis ediliyor. Toronto'nun turistik bölgelerinde ve festival alanlarında bulabilirsiniz.

Squash Pie: Kabak püresi, baharatlar ve tatlı krema ile hazırlanan bu tatlı, Kanada'nın geleneksel tatlıları arasında yer alıyor ve Toronto'nun birçok restoranında tadabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.