Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'nın damakları şenlendiren lezzetleri

Geniş coğrafyasından kaynaklanan zenginlikleriyle oldukça çeşitli ve lezzetli olan Rusya mutfağından yöresel 10 yemeği sizler için derledik.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Rusya'nın damakları şenlendiren lezzetleri

Borsç: Rus mutfağının klasik çorbası olan Borsç, pancar, et, patates, soğan ve diğer sebzelerin bir araya gelmesiyle yapılıyor. Yoğurt veya ekşi krema ile servis ediliyor.

Pelmeni: Rusya'nın meşhur hamur işi olan Pelmeni, ince hamur içinde et (genellikle tavuk, dana veya domuz eti) ve baharat karışımından oluşan bir tür duman. Genellikle kaynar su içinde pişirilir ve ardından tereyağı veya ekşi krema ile servis ediliyor.

Şi: (Şi Çorbası) Genellikle kış aylarında tüketilen Şi, fermente ekmekten yapılan bir çorba. İçinde genellikle et, sebze ve baharatlar bulunuyor.

Golubtsy: Dolma benzeri bir yemek olan Golubtsy, lahana yaprakları içinde pirinç, et ve baharat karışımını içeriyor. Genellikle domates sosu veya ekşi krema ile servis ediliyor.

Herring Under a Fur Coat (Şuba): Bu Rus salatası, havyar, patates, pancar, yumurta ve marine edilmiş ringa balığı içeriyor. Kat kat yapılarak servis ediliyor.

Kasha: Rus mutfağında sıkça tüketilen Kasha, genellikle buğday, arpa veya yulafın pişirilmesiyle yapılan bir yemek. Bal, tereyağı veya çeşitli meyvelerle tatlandırılabiliyor.

Pirozhki: Hamurun içine çeşitli iç malzemelerin konulup kapatılmasıyla yapılan bu tatlı veya tuzlu hamur işi, genellikle fırında pişiriliyor.

Solyanka: Bu etli çorba, genellikle dana eti, salam, marine edilmiş turşular ve baharatlar içeriyor. Yoğurt veya ekşi krema ile servis ediliyor.

Okroshka: Yaz aylarında popüler olan bu soğuk çorba, genellikle haşlanmış patates, salatalık, taze otlar ve yoğurt içeriyor.

Blini: İnce, yuvarlak Rus pancakları olan Blini, genellikle bal, reçine, kırmızı havyar veya tuzlu peynirle servis ediliyor. İsterseniz tatlı veya tuzlu iç malzemelerle de doldurulabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.