Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus mutfağından sıcacık yemekler

Rus mutfağı, geniş coğrafyasının ve çeşitli kültürel etkileşimlerinin bir yansıması olarak zengin ve oldukça çeşitli. Sizler için bu mutfağın 10 yemeğini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
Rus mutfağından sıcacık yemekler

1. Borsç (Борщ)

Rus mutfağının belki de en ikonik yemeği olan borsç, pancar, patates, lahana, havuç ve et (genellikle sığır eti veya domuz eti) gibi malzemelerle yapılan doyurucu bir çorba. Turuncu-kırmızı renkli bu çorba, genellikle ekşi krema ile servis ediliyor ve kış aylarında sıcak bir seçenek olarak tercih ediliyor.

2. Pelmeni (Пельмени)

Pelmeni, küçük hamur parçaları içine sarılmış çeşitli doldurulmuş iç malzemeleriyle yapılıyor. En yaygın iç malzemeler arasında kıyma et, soğan ve baharatlar bulunuyor. Pelmeniler genellikle kaynar suyun içinde pişiriliyor ve ardından ekşi krema veya tereyağı ile servis ediliyor.

3. Blini (Блины)

Blini, ince ve yuvarlak Rus pancake'leri. Genellikle kahvaltıda veya özel günlerde servis ediliyor. Bliniler, çeşitli şekillerde doldurulabiliyor veya üzerlerine reçel, bal, tuzlu çeşniler veya krema ile servis edilebiliyor.

4. Şi (Щи)

Şi, lahana, patates, havuç, soğan ve et (genellikle domuz eti veya sığır eti) gibi sebzelerle yapılan bir çorba. Borsç'a benzer şekilde, şi de kış aylarında sıcak bir çorba olarak sıklıkla tüketiliyor.

5. Pirojki (Пирожки)

Pirojki, çeşitli iç malzemelerle doldurulmuş küçük hamur işleri. İç malzemeler arasında patates, lahana, et, mantar veya peynir bulunabiliyor. Pirojki'ler genellikle kızartılarak veya fırınlanarak pişiriliyor ve atıştırmalık veya hafif bir öğün olarak servis ediliyor.

6. Olivier Salatası (Салат Оливье)

Olivier salatası, patates, havuç, salatalık turşusu, bezelye, salatalık, mayonez ve genellikle pişmiş yumurta ile yapılan popüler bir Rus salatası. Tatlı turşu ve yeşilliklerle süsleniyor ve genellikle bayram sofralarında veya özel etkinliklerde servis ediliyor.

7. Pirog (Пирог)

Pirog, hamur ile kaplanmış ve genellikle meyve, reçel, peynir veya et gibi iç malzemelerle doldurulmuş büyük bir pasta veya turta türü. Piroglar genellikle özel günlerde veya kutlamalarda sunuluyor.

8. Kulebyaka (Кулебяка)

Kulebyaka, özellikle balık, pirinç, mantar veya et gibi iç malzemelerle doldurulmuş büyük bir hamur işi. Genellikle gösterişli bir sunuma sahip ve yuvarlak veya dikdörtgen şekillerde olabilmekte.

9. Hachapuri (Хачапури)

Hachapuri, Gürcistan'a ait bir peynirli ekmek çeşidi ancak Rus mutfağında da oldukça popüler. Hachapuri, genellikle tuzlu peynir (suluguni veya çedar gibi) ile doldurulmuş hamurun pişirilmesiyle yapılıyor. Bazı versiyonlarında iç malzeme olarak yumurta da kullanılabiliyor.

10. Solyanka (Солянка)

Solyanka, turşu, et (salam, sosis, jambon gibi), patates ve diğer sebzelerle yapılan doyurucu bir çorba. Bu çorba, genellikle zengin bir tada sahip olacak şekilde baharatlarla ve ekşi krema ile tatlandırılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.