TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ottava Mutfağının Lezzet Dolu Yolculuğu

Ottava'nın eşsiz mutfağı, zengin lezzetleri ve yöresel tatlarıyla dikkat çekiyor. Bu eşsiz şehir, gastronomi dünyasında adeta bir hazine bulunan yöresel yemekleriyle ünlü. Sizler bu mutfağın 10 yemeğini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Ottava Mutfağının Lezzet Dolu Yolculuğu

Poutine: Ottava'nın sembolik yemeği olan poutine, çıtır çıtır kızarmış patateslerin üzerine dökülen peynir curd ve lezzetli sosuyla adeta bir lezzet şöleni sunuyor.

Beavertails: Şehrin efsane tatlılarından biri olan beavertails, yassı şekilli hamur tatlısı. Üzerine çikolata, meyve veya şekerleme gibi çeşitli tatlar eklenerek servis ediliyor.

Shawarma: Ortadoğu kökenli bu lezzet, ince dilimlenmiş etin dürüm ya da sandviç içerisinde sunulmasıyla ünlü. Ottava'da birçok sokak yiyecek standında bulabilirsiniz.

Maple Syrup Treats: Kanada'nın ünlü akçaağaç şurubu, Ottava'nın yöresel lezzetlerinin vazgeçilmez bir parçası. Şurubun tadını çıkarabileceğiniz birçok tatlı ve atıştırmalık mevcut.

Beef Bacon: Geleneksel dana pastırması olan beef bacon, kahvaltılarda ve sandviçlerde sıkça tercih edilen bir lezzet.

Tourtière: Ottava'nın geleneksel pastası olan tourtière, kıyma, soğan ve baharatlarla doldurulmuş nefis bir et pastası.

Nanaimo Bar: Yumuşak tabanı, vanilyalı kreması ve çikolata kaplamasıyla ünlü olan Nanaimo Bar, Ottava'nın tatlı sevenler için vazgeçilmez.

Butter Tarts: Yumuşak karamel dolgusu ve ceviz içiyle doldurulan bu tatlılar, Ottava'nın yöresel tatlıları arasında yer alıyor.

Fish and Chips: Taze deniz ürünlerinden yapılan çıtır çıtır balık ve patates kızartması, Ottava'nın deniz kenarındaki restoranlarında keyifle yeniyor.

Ketchup Chips: Kanada'nın klasik atıştırmalığı olan ketchup cipsleri, Ottava'nın marketlerinde kolayca bulunabiliyor ve şehrin sokaklarında keyifle tüketiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.