TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nijerya'nın Damakları Şenlendiren 10 Yöresel Lezzet

Nijerya'nın zengin mutfak kültürü, birbirinden lezzetli ve çeşitli yemekleriyle dünya mutfağına damgasını vurmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Nijerya'nın Damakları Şenlendiren 10 Yöresel Lezzet

Jollof Pirinci: Nijerya'nın en ünlü yemeklerinden biri olan Jollof Pirinci, baharatlı domates sosuyla pişirilen ve genellikle et veya tavukla servis edilen bir pirinç yemeği.

Suya: Bu, Nijerya'nın en yaygın sokak yiyeceklerinden birisi. Suya, balık veya et ile doldurulmuş şişlerden oluşuyor.

Pounded Yam: Bu, Nijerya'nın Batı bölgelerinde yaygın olan bir yemek. Elde dövülmüş yamdan yapılan ve genellikle çorba veya soslarla servis edilen bir tür yam püresi.

Egusi Çorbası: Bu, Nijerya'nın güneydoğusundan gelen bir çorba. Kabak çekirdeği ezmesi temel alınarak hazırlanan bu çorba, genellikle sebzeler veya etle birlikte servis ediliyor.

Suya Çorbası: Nijerya'nın kuzey bölgelerinden birinden gelen bu çorba, et, balık veya tavukla yapılan ve baharatlı bir su bazında pişirilen bir çorba.

Akara: Bu, Nijerya'da yaygın olarak bulunan bir atıştırmalık. Siyah göz fasulyesi ezmesinden yapılan ve kızartılan bir tür pancar olan Akara, sıklıkla kahvaltıda tüketiliyor.

Moi Moi: Bu, genellikle özel günlerde veya kutlamalarda servis edilen bir Nijerya yemeği. Siyah göz fasulyesi ezmesinden yapılan ve genellikle baharatlarla lezzetlendirilen bu yemek, genellikle tavuk veya balıkla servis ediliyor.

Kilishi: Bu, Nijerya'nın kuzey bölgelerinden gelen bir atıştırmalık. Kurutulmuş et dilimlerinin baharatlı bir karışıma batırılması ve ardından güneşte kurutulmasıyla yapılan bu atıştırmalık, genellikle sokak satıcıları tarafından satılıyor.

Kilishi: Bu, Nijerya'nın kuzey bölgelerinden gelen bir atıştırmalık. Kurutulmuş et dilimlerinin baharatlı bir karışıma batırılması ve ardından güneşte kurutulmasıyla yapılan bu atıştırmalık, genellikle sokak satıcıları tarafından satılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.