Her bir bölgesi, kendi yöresel lezzetleriyle, kendine özgü mutfağıyla ünlü olan Macaristan'ın yöresel 10 yemeğini sizler için derledik.
Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 16:12
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Gulyás (Goulash): Macar mutfağının belki de en ünlü yemeği olan gulyás, et (genellikle sığır eti), soğan, biber ve baharatların harmanlanmasıyla yapılan nefis bir çorba. Yoğun lezzetiyle biliniyor.
Lángos: Macaristan'ın sokak lezzetlerinden biri olan lángos, kızarmış hamur üzerine sarımsaklı yoğurt veya peynir gibi çeşitli malzemelerle servis edilen bir tür hamur işi.
Halászlé (Balık Çorbası): Tuna Nehri çevresinde yaygın olarak tüketilen bu çorba, genellikle balıkların, biberlerin ve baharatların bir araya getirilmesiyle yapılıyor.
Töltött Káposzta (Lahana Dolması): Lahana yaprakları içerisinde kıyma, pirinç ve baharat karışımıyla hazırlanan bu yemek, genellikle kış aylarında tercih ediliyor.
Paprikás Csirke (Tavuk Paprikash): Tavuk, yoğurt ve özellikle Macaristan'ın ünlü tatlı kırmızı biberi olan paprika ile yapılan bu yemek, kremalı bir sos içeriyor.
Hortobágyi Palacsinta: Macaristan'ın geleneksel bir hamur işi olan palacsinta, tavuklu veya dana etli bir iç harç ile doldurularak servis ediliyor.
Rakott Krumpli: Dilimlenmiş patates, sosis ve peynir katmanlarından oluşan bu fırın yemeği, sıcak ve doyurucu bir lezzete sahip.
Somlói Galuska: Macar tatlıları arasında öne çıkan bu trifle tarzı tatlı, kek parçaları, vanilalı sos ve çikolata rendesi içeriyor.
Pörkölt: Genellikle sığır eti kullanılarak yapılan bu yemek, soğan, biber ve baharatlarla zenginleştirilen bir et sote çeşidi.
Túrós Csusza: Yumuşak erimiş peynir, tereyağı ve yoğurt ile yapılan bu geleneksel makarna yemeği, özellikle kahvaltılarda tercih ediliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Macaristan'ın ünlü lezzetleri
Her bir bölgesi, kendi yöresel lezzetleriyle, kendine özgü mutfağıyla ünlü olan Macaristan'ın yöresel 10 yemeğini sizler için derledik.
Gulyás (Goulash): Macar mutfağının belki de en ünlü yemeği olan gulyás, et (genellikle sığır eti), soğan, biber ve baharatların harmanlanmasıyla yapılan nefis bir çorba. Yoğun lezzetiyle biliniyor.
Lángos: Macaristan'ın sokak lezzetlerinden biri olan lángos, kızarmış hamur üzerine sarımsaklı yoğurt veya peynir gibi çeşitli malzemelerle servis edilen bir tür hamur işi.
Halászlé (Balık Çorbası): Tuna Nehri çevresinde yaygın olarak tüketilen bu çorba, genellikle balıkların, biberlerin ve baharatların bir araya getirilmesiyle yapılıyor.
Töltött Káposzta (Lahana Dolması): Lahana yaprakları içerisinde kıyma, pirinç ve baharat karışımıyla hazırlanan bu yemek, genellikle kış aylarında tercih ediliyor.
Paprikás Csirke (Tavuk Paprikash): Tavuk, yoğurt ve özellikle Macaristan'ın ünlü tatlı kırmızı biberi olan paprika ile yapılan bu yemek, kremalı bir sos içeriyor.
Hortobágyi Palacsinta: Macaristan'ın geleneksel bir hamur işi olan palacsinta, tavuklu veya dana etli bir iç harç ile doldurularak servis ediliyor.
Rakott Krumpli: Dilimlenmiş patates, sosis ve peynir katmanlarından oluşan bu fırın yemeği, sıcak ve doyurucu bir lezzete sahip.
Somlói Galuska: Macar tatlıları arasında öne çıkan bu trifle tarzı tatlı, kek parçaları, vanilalı sos ve çikolata rendesi içeriyor.
Pörkölt: Genellikle sığır eti kullanılarak yapılan bu yemek, soğan, biber ve baharatlarla zenginleştirilen bir et sote çeşidi.
Túrós Csusza: Yumuşak erimiş peynir, tereyağı ve yoğurt ile yapılan bu geleneksel makarna yemeği, özellikle kahvaltılarda tercih ediliyor.
En Çok Okunan Haberler