TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Londra'dan enfes lezzetler

Sizler için bu eşsiz mutfağın 10 yemeğini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Londra'dan enfes lezzetler

1. Fish and Chips

Londra denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Fish and Chips, taze balığın kızartılarak servis edildiği ve yanında kalın kesilmiş patates kızartmasıyla sunulan bir İngiliz klasiği. Şehirdeki birçok pub ve restoranda bu nefis yemeği tadabilirsiniz.

2. Pie and Mash

Pie and Mash, İngiliz mutfağının geleneksel bir parçası. Ekmek hamuruyla kaplanmış et ya da sebze dolgulu bir turtanın, püre patates ve özel soslarla birlikte servis edildiği bu yemek, Londra'nın sevilen sokak lezzetlerinden birisi.

3. Full English Breakfast

Full English Breakfast, adından da anlaşılacağı gibi, İngilizlerin tipik kahvaltılarından birisi. Yumurta, sosis, pastırma, mantar, domates, fasulye ve kızartma gibi bileşenlerden oluşuyor. Londra'da birçok kafe ve restoranda bu doyurucu kahvaltıyı bulabilirsiniz.

4. Roast Dinner

Pazar günleri ailelerin bir araya gelerek keyifle yediği Roast Dinner, kızarmış et, kızartma patates, Yorkshire pudding, sebzeler ve gravy sosuyla servis edilen geleneksel bir İngiliz yemeği. Londra'nın pek çok pub ve restoranında bu lezzeti tadabilirsiniz.

5. Pie and Eel

Pie and Eel, özellikle Doğu Londra'da popüler olan bir diğer geleneksel yemek. Ekmek hamuruyla kaplanmış balık ve ıstakoz dolgulu bir turtanın yanında haşlanmış yılan balığı (eels) sunuluyor.

6. Jellied Eels

Jellied Eels, Doğu Londra'nın sembolik yiyeceklerinden birisi. Haşlanmış yılan balıkları, soğutulmuş jöle içinde servis ediliyor ve genellikle sirke ve karabiberle tatlandırılıyor.

7. London Particular

London Particular, Londra'nın yöresel bir çorbası. Bezelye ve jambonla yapılan bu yoğun çorba, soğuk kış günlerinde sıcaklık ve lezzet sağlıyor.

8. Bubble and Squeak

Bubble and Squeak, genellikle kalan haşlanmış sebzelerin kızartılarak yapıldığı bir yemek. Patates, lahana, bezelye ve havuç gibi sebzelerle yapılıyor ve genellikle kahvaltıda yanında sosis veya yumurta ile servis ediliyor.

9. Eton Mess

Eton Mess, İngiliz tatlıları arasında öne çıkan bir lezzet. Çilek, krema ve ufalanmış meringue (beze) ile yapılan bu hafif ve nefis tatlı, yaz aylarında özellikle popüler.

10.Beef Wellington 

İnce dilimlenmiş dana eti, mantar duxelle ve patates püresiyle kaplanmış ve fırınlanmış olarak sunulan bu özel yemek, Londra'nın lüks restoranlarında sıkça bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.