TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayak tatili cep yakıyor

Kayak merkezlere gidenler yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Günlük konaklama 2 ila 19 bin lira arasında değişiyor

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 09:57
Kaynak: Sözcü
Kayak tatili cep yakıyor

Kayak merkezlere gidenler yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Günlük konaklama 2 ila 19 bin lira arasında değişiyor. Saati 1000 lirayı bulan kayak dersi ücreti ile maliyet katlanıyor

SÖMESTR tatilini fırsat bilip kayak merkezlerinde tatile giden aileler yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.

Sadece iki kişilik bir ailenin konaklamak tatil için günlük 5-7 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bir hafta sonu tatili 12-15 bin liraları buluyor.

ULAŞIM AYRI MASRAF

İKİ kişilik bir ailenin kış tatili için günlük en az 5 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Konaklama ücretleri günlük 2 bin lira ile 19 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Kayak kiralama, ders alma ve ulaşım masrafları kar tatilinin maliyetini katlıyor. Kış turizmi denilince akkla ilk gelen Uludağ sömestr tatilinde doldu. 6 bin liraya geliyor. Hafta sonlarında maliyet ikiye katlamyor. Çay 30, kahve 60, sucuk ekmek 120 liradan satılıyor.

ERZURUM PALANDÖKEN

KİŞİ başı konaklama ücreti 2 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. 2 kişinin bir günlük tüm harcamaları en az 7 bin lirayı buluyor. Günlük kayak kiralama 250 TL, ski pass ücreti 300 TL. Kayak dersinin saati 800-1000 TL arasında. Kayak merkezlerinde her adım maliyet demek.

BOLU KARTALKAYA

İKİ kişinin bir günlük konaklama ücreti 2 bin liradan başlıyor 19 bin liralara kadar çıkıyor. Kayak kursu ve diğer harcamalarla iki kişi için günlük en az 5200 lira ödeniyor.

BURSA ULUDAĞ

KIŞ turizminin başkentinde 2 kişinin 1 günlük konaklama ücreti en az 3 bin lira, kursu, gıda tüketimi, elbise kirası gibi harcamalarla 6 bin liraya geliyor. Hafta sonu maliyet ikiye katlanıyor. 

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.