TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahire'nin leziz mutfağı

Kahire, tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü olan Mısır'ın başkenti, aynı zamanda muhteşem bir yemek kültürüne ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kahire'nin leziz mutfağı

Koshary: Kahire'nin geleneksel yemeği olan Koshary, pirinç, makarna, mercimek ve sosun harmanlanmasıyla oluşuyor. Genellikle kızarmış soğan ve sirke sosu ile servis ediliyor.

Ful Medames: Kahvaltıların vazgeçilmezi Ful Medames, haşlanmış bakla, soğan, yeşil biber, limon suyu ve baharatlarla hazırlanan bir Mısır lezzeti. Üzerine sıkılmış limon ve zeytinyağı ile servis ediliyor.

Ta'meya (Falafel): Kahire'nin en sevilen atıştırmalıklarından biri olan Ta'meya, nohut, kereviz, soğan ve baharatların karışımından yapılan kızarmış köfteler. Ekmek arası veya salata ile servis ediliyor.

Mahshi: Dolma sevenler için ideal bir seçenek olan Mahshi, dolmalık biber, kabak, patlıcan veya lahana yapraklarıyla doldurulmuş pirinç ve et karışımından oluşuyor. Genellikle domates sosu ile servis ediliyor.

Mulukhiyah: Mısırlıların sevdiği bir başka yemek olan Mulukhiyah, ince doğranmış ıspanak benzeri bir yeşillikten yapılıyor. Tavuk veya et suyunda pişirilir ve genellikle pilav ile servis ediliyor.

Hawawshi: Kahire'nin sokak lezzetlerinden biri olan Hawawshi, dana kıyma, soğan ve baharatların karışımıyla hazırlanan bir çeşit doldurulmuş ekmek. Sıklıkla kömür ateşinde pişiriliyor ve sıcak olarak servis ediliyor.

Roz Bel Laban: Tatlı sevenler için ideal bir seçenek olan Roz Bel Laban, pirinç, süt, şeker ve vanilyanın bir araya gelmesiyle hazırlanan bir tatlı. Üzerine tarçın serpilerek servis ediliyor.

Basbousa: Kahire'nin geleneksel tatlılarından biri olan Basbousa, irmik, hindistancevizi ve şeker şurubu ile yapılan bir tatlının adı. Dilimlenmiş olarak servis ediliyor ve genellikle çay ile ikram ediliyor.

Kunafa: Peynir dolgulu veya fıstık ile doldurulmuş tel tel hamurunun şerbetle tatlandırılmasıyla hazırlanan bir tatlı olan Kunafa, Kahire'nin en sevilen lezzetlerinden birisi.

Umm Ali: Umm Ali, kadayıf, fıstık, hindistancevizi ve sütün bir araya gelmesiyle hazırlanan bir Mısır tatlısı. Fırında pişiriliyor ve üzerine kaymak veya fındık serpilerek servis ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.