Ülkenin her köşesinden damakları şenlendiren lezzetlerden bazılarını sizler için derledik.
Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 13:38
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Hōtō (Yamanashi): Yamanashi bölgesine özgü bir çorba olan Hōtō, genellikle buğday unu eriştesi, sebze ve et içeriyor. Bu sıcak çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak oldukça doyurucu bir seçenek.
Basashi (Kumamoto): Kumamoto'dan gelen bu yemek, at etinin çiğ olarak servis edildiği bir tür sashimi türü oluyor. Soya sosu ve wasabi ile birlikte sunuluyor.
Kaiseki Ryori (Kyoto): Kyoto'nun geleneksel çok kurslu bir mutfağı olan Kaiseki Ryori, mevsimsel malzemelerle hazırlanıyor ve çeşitli yemekleri içeriyor. Estetik sunuyla da dikkat çekiyor.
Yudofu (Nara): Nara bölgesinin kış yemeği olan Yudofu, tofu'nun sıcak bir tencerede su içinde pişirilerek servis edilmesinin ardından soya sosu ve turp ile birlikte sunuluyor.
Goya Champuru (Okinawa): Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan ve Okinawa adalarından gelen bu yemek, goya (bitter kabak), tofu, yumurta ve etin karışımını içeriyor.
Takoyaki (Osaka): Osaka'nın meşhur sokak yemeği olan takoyaki, oktopus dolgulu küçük toplar halindeki hamur anlamına geliyor. Üzerine özel sos ve mayonez eklenerek servis ediliyor.
Kani Miso (Hokkaido): Bir tür miso çorbası olan ve Hokkaido'nun meşhur yemeği olan Kani Miso, yengeç iç organlarından yapılan bir çorba. Deniz ürünleri sevenler için özel bir lezzet.
Hōba Miso (Tokyo): Tokyo bölgesinden gelen bu lezzet, miso soslu balık ve sebzeleri taze bir büyük yaprak üzerinde pişirme tekniğine dayanıyor.
Saba Narezushi (Fukui): Fukui bölgesine özgü bir sushi çeşidi olan Saba Narezushi, Saba balığının tuz ve pirinçle fermente edilmesinin ardından servis edilmesiyle yapılıyor.
Katsudon (Aichi): Aichi bölgesinden gelen bu popüler yemek, özellikle Nagoya'da meşhur. Panko ile kaplanmış domuz eti, yumurta ve soğan içeriyor ve genellikle pirinç üzerine servis ediliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Japonya'nın yöresel yemekleriyle tanışın!
Ülkenin her köşesinden damakları şenlendiren lezzetlerden bazılarını sizler için derledik.
Hōtō (Yamanashi): Yamanashi bölgesine özgü bir çorba olan Hōtō, genellikle buğday unu eriştesi, sebze ve et içeriyor. Bu sıcak çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak oldukça doyurucu bir seçenek.
Basashi (Kumamoto): Kumamoto'dan gelen bu yemek, at etinin çiğ olarak servis edildiği bir tür sashimi türü oluyor. Soya sosu ve wasabi ile birlikte sunuluyor.
Kaiseki Ryori (Kyoto): Kyoto'nun geleneksel çok kurslu bir mutfağı olan Kaiseki Ryori, mevsimsel malzemelerle hazırlanıyor ve çeşitli yemekleri içeriyor. Estetik sunuyla da dikkat çekiyor.
Yudofu (Nara): Nara bölgesinin kış yemeği olan Yudofu, tofu'nun sıcak bir tencerede su içinde pişirilerek servis edilmesinin ardından soya sosu ve turp ile birlikte sunuluyor.
Goya Champuru (Okinawa): Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan ve Okinawa adalarından gelen bu yemek, goya (bitter kabak), tofu, yumurta ve etin karışımını içeriyor.
Takoyaki (Osaka): Osaka'nın meşhur sokak yemeği olan takoyaki, oktopus dolgulu küçük toplar halindeki hamur anlamına geliyor. Üzerine özel sos ve mayonez eklenerek servis ediliyor.
Kani Miso (Hokkaido): Bir tür miso çorbası olan ve Hokkaido'nun meşhur yemeği olan Kani Miso, yengeç iç organlarından yapılan bir çorba. Deniz ürünleri sevenler için özel bir lezzet.
Hōba Miso (Tokyo): Tokyo bölgesinden gelen bu lezzet, miso soslu balık ve sebzeleri taze bir büyük yaprak üzerinde pişirme tekniğine dayanıyor.
Saba Narezushi (Fukui): Fukui bölgesine özgü bir sushi çeşidi olan Saba Narezushi, Saba balığının tuz ve pirinçle fermente edilmesinin ardından servis edilmesiyle yapılıyor.
Katsudon (Aichi): Aichi bölgesinden gelen bu popüler yemek, özellikle Nagoya'da meşhur. Panko ile kaplanmış domuz eti, yumurta ve soğan içeriyor ve genellikle pirinç üzerine servis ediliyor.
En Çok Okunan Haberler