TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya otelleri hala dolu

Ikontatil.com Bölge Müdürü Nilgün Çakmak Antalya’da sezonun hiç kapanmadığını ve Antalya Otellerinin hala dolu olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 14:57
Kaynak: İHA
Antalya otelleri hala dolu

Antalya’da 8 yıldır otellere çağrı hizmeti vererek tatil acentalığı görevini yürüten ve aynı zamanda Afyon ve Bolu’da termal otel işletmeciliği yapan ikontatil.com  ve Ikon Hotels markalarının bölge müdürü Nilgün Çakmak bu kış sezonundan umutlu olduğunu söyledi.

Kemer bölgesinin müşterilerinin bir kısmı Alanya ve Side’ye kaydı

Nilgün Çakmak’ın sitemize verdiği özel röportajda turistlerin yoğunluk bölgelerinin değiştiğini ifade etti. Özellikle Kemer’e daha önceki yıllara gelen turistlerin artık daha çok Side ve Alanya otellerine kaydığını ifade etti. Kemer bölgesinde hizmet veren çoğu otelin yenileme yapması gerektiğine dikkat çekti. Alanya ve Side otellerinin son yıllarda otellerinde yenilemelere gittiğini ve hem iç pazardan hem de Avrupa’da talep gördüğünü ve sezonu iyi geçirdiklerini ifade etti.

Tatilciler için otel seçiminde müşteri memnuniyeti ön planda

Nilgün Çakmak: “Tatilciler özellikle pandemiden sonra tatillerini ihmal etmiyor ve pazar, her yıl büyüyor. Artık tatilciler daha seçici davranıyor, müşteri memnuniyeti yüksek olan oteller ön planda. Denize sıfır ve yenilenmiş, bakımlı otelleri tercih ediyor. O nedenle otel sahiplerinin müşteri memnuniyetine önem vererek, otellerin her yıl yenileme süreçlerini titizlikle takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizler şu an tatil acentası olarak 2024 döneminin kontrat sürecindeyiz. Satışlar ve anlaşmalar iyi gidiyor. Denize sıfır, misafir puanı yüksek, yenilenmiş ve Side-Alanya otellerinin rezervasyonları daha hızlı ilerliyor” dedi.

Kış turizminde göstergeler olumlu

Tatil acentalığının yanı sıra Afyon ve Bolu’da İkon Hotels olarak termal otel işleten grubun Bölge Müdürü Nilgün Çakmak kış sezonuna da olumlu bakıyor. Şimdiden termal otellerde %70-80 dolulukla hizmet veren termal otellerinde kışın da doluluk oranlarının yüksek gideceğini ve sektörden umutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.