Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem sonrası uzun süre kapalı olan taş fırınlarda pide ekmek yapımına başlanıldı.
Adıyaman’da da yaşanan yıkıcı deprem sonrası uzun bir süre kapalı kalan kent merkezindeki taş fırınlar belirli bölgelerde esnaflar tarafından kısmi olarak açıldı. Odun ateşinde pişirilen pide ekmeklerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi ekmek alırken kimi vatandaş ise biber pişirtti. Uzun süre kapalı olan fırınların esnaflar tarafından bazı bölgelerde açılmaya başlanıldığını dile getiren fırıncılar, un ve oduna oldukça ihtiyaç duyduklarını ve malzeme temininde sorun yaşadıklarını dile getirdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Taş fırınlarda pide ekmek yapımına başlanıldı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem sonrası uzun süre kapalı olan taş fırınlarda pide ekmek yapımına başlanıldı.
Adıyaman’da da yaşanan yıkıcı deprem sonrası uzun bir süre kapalı kalan kent merkezindeki taş fırınlar belirli bölgelerde esnaflar tarafından kısmi olarak açıldı. Odun ateşinde pişirilen pide ekmeklerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi ekmek alırken kimi vatandaş ise biber pişirtti. Uzun süre kapalı olan fırınların esnaflar tarafından bazı bölgelerde açılmaya başlanıldığını dile getiren fırıncılar, un ve oduna oldukça ihtiyaç duyduklarını ve malzeme temininde sorun yaşadıklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler