Hava Durumu

#Tso

TOURISMJOURNAL - Tso haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tso haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2. Karadeniz Karavan Fuarı başladı Haber

2. Karadeniz Karavan Fuarı başladı

Samsun'da, 162 markanın boy gösterdiği "2. Karadeniz Karavan Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin destekleriyle Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen "2. Karadeniz Karavan Fuarı", düzenlenen törenle başladı. Başkan Kul: "Pandemiyle değişen turizm anlayışı" Fuarın açılışında konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, dünyadaki turizm anlayışındaki değişikliklere dikkat çekti. Kul, pandeminin ardından toplu turizmden bireysel turizme geçiş yapıldığını belirterek, "Dünyada turizm, toplu turizmden bireysel turizme dönüştü. Karavanlar, glamping ve bungalov gibi seçenekler bu dönüşümün bir parçası olarak ön plana çıkmaya başladı. Doğayla uyum içerisinde, doğayı bozmadan yapılan bu tür turizm, geleceğin trendi" dedi. Başkan Murzioğlu: "Pandemi sonrası karavan turizmi önem kazandı" Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, pandemi sonrası doğa turizmi ve karavan sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çekti. Murzioğlu, "Pandemi döneminde insanlar evlerinden çıkmakta zorlandılar. Bu süreç, karavan turizminin önemini bir kez daha ortaya koydu. İnsanlar doğayla iç içe bir yaşam arayışına girdi. Karavan sektörü bu taleple birlikte hızla gelişiyor" ifadelerini kullandı. Başkan Çulhaoğlu: "Karavan piyasasında Türkiye payını artırmalı" Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Avrupa'nın karavan pazarından yıllık 15 milyar dolar gelir elde ettiğini ancak Türkiye'nin bu pastadan yeterince pay alamadığını belirtti. Çulhaoğlu, Türkiye’de altyapının güçlendirilmesi ve kamp alanlarının teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yerel idarelerin, imar planlarında uygun alanlar belirleyerek kampçılara destek sağlaması gerekiyor. Ayrıca, kamp yerlerinden emlak vergisinin muaf tutulması, bu sektörün büyümesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Fuardan detaylar Fuarda karavanlar, bungalovlar, glamping alanları, tiny houselar ve prefabrik evler gibi alternatif konaklama çözümleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca, karavan ekipmanları, kamp çadırları, mutfak malzemeleri, bisikletler, motosikletler ve doğa sporları ekipmanları da fuarda sergileniyor. Fuar, doğa turizminin ve karavan kültürünün yaygınlaştırılması, sürdürülebilir turizme katkı sağlanması amacıyla büyük bir ilgiyle devam ediyor. Karavan ve Doğa Turizmi Fuarı, 7-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında açık kalacak.

76 Çeşit Harput Saray Yemeği Elazığ’da Tanıtıldı Haber

76 Çeşit Harput Saray Yemeği Elazığ’da Tanıtıldı

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da, Gastro Elazığ Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 76 çeşit Harput saray yemeği tanıtıldı. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın himayelerinde, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen projeyle, kentin gastronomik zenginlikleri gözler önüne serildi. Özel bir otelde düzenlenen programda, Elazığ’ın eşsiz yemekleri ilgiyle incelendi. Etkinlikte, Milletvekili Nazırlı çorba ikram ederek misafirlere Harput mutfağını tanıttı. Programa Vali Numan Hatipoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, TSO Başkanı İdris Alan, STK ve siyasi parti temsilcileriyle birçok davetli katıldı. "ELAZIĞ ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİP" Vali Numan Hatipoğlu, Elazığ’ın tarihi ve kültürel birikimine vurgu yaparak, "İçinde bulunduğumuz zenginliği ve varlığın değerini kendimizin keşfetmesi gerekiyor. Elazığ, muhteşem tarihi ve kültürel birikime sahip. Bizim binlerce yıllık tarihimizin adeta özeti gibi ortaya çıkmış olan belli davranışlar var. Bunun halka halka yaygınlaşması gerekiyor. Ondan sonra da devamında ortaya turizm, sanayi ve diğer hamleler çıkacak. Hepsi birlikte olacak" dedi. TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN MUTFAĞI Elazığ’ın bin 300 çeşit yemeğe sahip olduğunu belirten Milletvekili Nazırlı, "Türkiye'nin en zengin mutfağıyız. Lezzet açısından da gerçekten çok önemli bir mutfak. Ama biz bir gastronomi şehri miyiz, hayır değiliz. İnşallah bugün başlattığımız turizm gastronomi atağıyla birlikte Elazığ'ımızı hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız. Hep birlikte gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Program, Elazığ 6. Gastronomi Çalıştayı ile sona erdi. Elazığ mutfağının gastronomi alanında daha fazla tanıtılması hedefleniyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.