Hava Durumu

#Şükrü Dursun

TOURISMJOURNAL - Şükrü Dursun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şükrü Dursun haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İngiltere’nin önde gelen kış acenteleri Erciyes’i keşfetti Haber

İngiltere’nin önde gelen kış acenteleri Erciyes’i keşfetti

Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın organizasyonu ile İngiltere’den gelen turizm acentesi yetkilileri, Kayseri Erciyes’i yerinde inceleme fırsatı buldu. Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen program kapsamında, İngiliz turizmciler için kayak merkezi ve bölgenin sunduğu imkânlar ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Erciyes’in modern tesisleri, farklı zorluk seviyelerine sahip kayak pistleri, doğal güzellikleri ve uluslararası standartlardaki altyapısı detaylı şekilde anlatıldı. Sunumun ardından Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Müdür Zafer Akşehirlioğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İngiliz turizm temsilcileri ile bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Görüşmelerde, Erciyes’in İngiltere pazarına yönelik özel tur paketleri hazırlanması ve bölgenin kış turizmindeki potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi konuları ele alındı. İngiliz turizmciler, Erciyes Kayak Merkezi’ni bizzat deneyimleyerek tesislerin yüksek kalitesinden ve pistlerin çeşitliliğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ayrıca, Erciyes’in sadece bir kayak merkezi olmanın ötesinde, Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de birleşerek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunduğunu belirttiler. Gerçekleşen görüşmede, Kapadokya’ya olan yakınlığı, tarihi zenginliği, geleneksel mutfağı ile Kayseri’nin, kayak turizmini kültürel keşif ile birleştiren özel bir destinasyon olduğu vurgulandı. Bu ziyaretin ardından İngiliz turizm acenteleri, Erciyes’e yönelik özel kayak paketleri ve farklı konseptlerde programlar hazırlayacaklarını ifade etti.

Kayseri’de Slow Food Rüzgarı Esti Haber

Kayseri’de Slow Food Rüzgarı Esti

KAYSERİ (İHA) - Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) iş birliğiyle düzenlenen Slow Food Buluşması, ünlü şefleri ve gastronomi meraklılarını bir araya getirdi. Şef Hazer Amani ile şef ve sunucu Elif Korkmazel, katılımcıları yöresel yemeklerin önemi ve Slow Food hareketi üzerine bilgilendirdi. Etkinlik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aydemir, akademisyenler, sektör temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. "KAYSERİ, TAM BİR SLOW FOOD ŞEHRİ" Etkinlikte konuşan şef ve sunucu Elif Korkmazel, Kayseri mutfağının Slow Food hareketine oldukça uygun olduğunu vurguladı. "1980’li yıllardan beri hızlı tüketim ve Fast Food’a karşılık yerel üreticiye de, ev yemeklerine de destek amaçlı daha sağlıklı yemekleri yemek için Slow Food dünyanın her yerinde var aslında. Türkiye’de de birçok yerde var ve Kayseri’de de böyle bir oluşum olması beni çok etkiledi. Slow Food dediğimiz şey sağlıklı bir yemek. Tencere yemeği olabilir, yerel üreticilerin yaptığı gerçek yemekler olabilir. Ben gerçek yemek, iyi yemek diyorum. Kayseri mutfağını çok seviyorum" dedi. Kayseri mutfağına olan hayranlığını dile getiren Korkmazel, mantı, pastırma, pöç ve nevzine gibi lezzetlerin eşsiz olduğunu belirtti. Ayrıca küçük esnafa destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ekranda diyordum ki mahalledeki yufkacınızı yaşatın. Küçük esnafı da yaşatın çünkü onlar gerçekten yerel üreticilerden aldıkları şeyleri satıyorlar. Kendileri gerçek yufka yapıyorlar. Biraz bunlara önem verelim, değer verelim istiyorum. Değerlerimizi kaybetmeyelim" diye ekledi. "SLOW FOOD HAREKETİ KÜLTÜREL MİRASIMIZI YAŞATIYOR" Kayseri’ye özel bir bağı olduğunu söyleyen şef Hazer Amani ise, "Kayseri’nin şöyle bir farkı var benim için; annemin yarı tarafı Kayseri Develili. O yüzden bizim de yarımız Develili sayılır. Bu yüzden Kayseri’yi severiz ve çok da sık geldiğim bir yer. Mutfağına da hakikaten bayılırım. Bugün de Kayseri’de yapılan Slow Food etkinliğine geldik. Bayağı da bir katılımın olduğunu görüyorum. Bu tarz etkinlikler hem ülke mutfağımız hem Anadolu mutfağının gelişimi açısından unutulmaya yüz tutmuş bir takım değerlerimizin, ürünlerimizin, tohumlarımızın korunup bir sonraki nesillere aktarılabilmesi için çok önemli ve çok değerli hareketler. Biz de şimdi elimizden geldiğince bilgimizi ve birikimlerimizi gelen genç arkadaşlarla ve katılımcılarla paylaşmaya çalışacağız" dedi. GASTRONOMİ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, Kayseri’nin turizm gündeminde gastronominin ön planda olacağını belirterek, "Gastronominin özellikle vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz tarafından çok daha fazla bilinebilmesi için bu tarz etkinliklerin çok faydalı olduğu kanaatindeyiz" dedi. ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü ise "Kayserimiz gastronomi adına ve yerel yiyecekler anlamında çok zengin bir ziyaret noktası oluşturacak niteliğe sahip. Biz bu farkındalığı ortaya koymak, sektör-üniversite iş birliğini geliştirmek adına bu etkinliği düzenliyoruz. Kayseri Otelciler Derneği ile birlikte yaptığımız bir etkinlik. Sağ olsunlar kurulduklarından beri her zaman bu duyarlılıkları var. Bizimle de her zaman iş birliği içinde oldular. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, mutfak kültürünün Anadolu’da büyük bir miras olduğunu belirterek, "Doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan bu etkinlikler çok kıymetli" dedi. Etkinlik boyunca katılımcılar, Slow Food hareketi hakkında bilgi alırken, yöresel lezzetlerin tadımını da gerçekleştirdi.

The first charter flight of the season to Erciyes Ski Resort Haber

The first charter flight of the season to Erciyes Ski Resort

Following the opening of the ski season at Erciyes Ski Resort, a group of foreign tourists arrived in Kayseri from the Czech Republic through a charter flight. Hamdi Elcuman, the Chairman of the Board of Directors of Erciyes Inc., stated, "For the first time, we opened up to the Czech Republic market. Our first flight from the Czech Republic has landed." The first group of foreign tourists arrived in Kayseri from the Czech Republic through a charter flight after the opening of the new season at Erciyes Ski Resort. The tourist group, landing at Erkilet Airport, was welcomed with flowers by Erciyes Inc. The foreign tourists were greeted by Hamdi Elcuman, Chairman of the Board of Directors of Erciyes Inc., and Şükrü Dursun, the Director of Culture and Tourism of Kayseri Province. Hamdi Elcuman, also the Deputy Secretary-General of the Metropolitan Municipality and Chairman of the Board of Directors of Erciyes Inc., stated, "Erciyes is one of the new destinations in Turkey. When we talk about new destinations, we actually consider regions with direct flights. For the past three to five years, tourists have been coming to Erciyes through direct charter flights." Hamdi Elcuman, expressing that they opened up to the Czech Republic market for the first time, stated, "Today has a special significance. We have opened up to the Czech Republic market for the first time. Our first flight from the Czech Republic has landed. Our guests are gradually arriving. On Friday, we will also have flights from Poland. In previous years, we had flights directly from Russia, Ukraine, and Belarus. Unfortunately, the war has affected them. But we are opening up to new markets. Hopefully, Czechia is the first of these, and next year we will see charters from the UK. Our colleagues are working intensively." Elcuman emphasized that planes from both the Czech Republic and Poland would come to Kayseri for 12 weeks, and the tourists would stay in various hotels, contributing to the local economy. He expressed his gratitude to everyone involved, including the agency and its foreign partners, and concluded, "Hopefully, with local and foreign interest, Erciyes will be full to the brim. It will contribute to the national income of our city." Hamdi Elcuman, Chairman of the Board of Directors of Erciyes Inc., also thanked Traveyo, stating, "I want to thank Traveyo especially. Çedok and İteka are working with foreigners. This will be a beautiful promotion. Thank you once again." Şükrü Dursun, the Director of Culture and Tourism of Kayseri Province, mentioned, "Last week, the ski season started at Erciyes. Our guests have started skiing. Today, we came to welcome the guests from the Czech Republic for the first time." Highlighting that both the first charter flight of the season and the first guests from the Czech Republic had arrived, Dursun continued his statement: "We were hosting our guests with charter flights from different countries. However, our guests are coming for the first time from the Czech Republic. It is both the first charter flight of the season and our first guests from the Czech Republic. In this sense, it is significant. As you know, Erciyes is now a globally recognized destination. Every day, we host guests from different countries and destinations. We want to welcome guests here with promotions, including various countries in Europe and different countries worldwide. I wish a prosperous new season."

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.