Hava Durumu

#Sosyal Medya

TOURISMJOURNAL - Sosyal Medya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sosyal Medya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Suudi Tur Operatörleri Bursa’da Ağırlandı Haber

Suudi Tur Operatörleri Bursa’da Ağırlandı

BURSA (İHA) - Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türk Hava Yolları Cidde Ofisi ile iş birliği yaparak Suudi Arabistan’ın Cidde, Riyad, Mekke, Medine ve Dammam şehirlerinden gelen 13 tur operatörünü Bursa’da misafir etti. Otantik Club Hotel & SPA’da düzenlenen B2B toplantısında turizm acenteleri, otel temsilcileri, sağlık turizmi yapan hastaneler ve profesyonel turist rehberleri bir araya gelerek iş birlikleri geliştirme fırsatı yakaladı. Suudi Arabistanlı tur operatörleri, Bursa’nın doğal güzellikleri ve turizm imkânlarını yerinde inceledi. Toplantıya Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, encümen üyeleri Neriman Arat ve Tolga Sarışen, Türk Hava Yolları Cidde Ofisi Pazarlama Yetkilisi Ersoy Yıldız, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Rehberler Odası Başkanı Tansu Erçevik, GÜMTOB Başkanı Buğra Artıç, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Metin Yurdakoş ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz katıldı. Görüşmelerde Bursa'nın turizm potansiyeli, paket programlar ve yeni iş birlikleri ele alındı. Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları Riyad Ofisi’nin desteğiyle Suudi Arabistan’dan 15 sosyal medya fenomenini Bursa’da ağırlamıştı. Devam eden içerik üretme çalışmaları kapsamında sadece Snapchat üzerinden Bursa, Orta Doğu ülkeleri genelinde 35 milyon görüntülenmeye ulaştı.

TikTok Turizmi Küçük Kasabalara Zarar Veriyor Haber

TikTok Turizmi Küçük Kasabalara Zarar Veriyor

Geleneksel seyahat rehberleri artık gezginler için tek bilgi kaynağı değil. Özellikle genç turistler, ilham almak için TikTok ve diğer sosyal medya platformlarına yöneliyor. Paris gibi bir gözde turizm şehri bile bu eğilim nedeniyle yüz yüze turizm ofisini kapatarak bilgilendirmelerini dijital ortama taşıdı. Ancak, TikTok'un turizm üzerindeki etkisi her zaman olumlu olmuyor. Sosyal medyada popülerleşen küçük destinasyonlar, plansız turist akını nedeniyle zor durumda kalabiliyor. İTALYA’DA BİR KAYAK KASABASI TURİST AKININA UĞRADI TikTok’ta viral olan İtalya’daki Roccaraso kayak merkezi, binlerce ziyaretçiyi kendine çekti. Günübirlik gelen kalabalıklar yolları tıkadı, çöp bıraktı ve doğaya zarar verdi. bin 500 nüfuslu kasaba, bir günde 10 bin turist ağırlamak zorunda kaldı. Bu durum yetkilileri, hafta sonları kasabaya giriş yapacak otobüs sayısını 100 ile sınırlandırmaya itti. AVUSTURYA’DA MANZARA KAPATILDI Avusturya'nın Hallstatt kasabası, Frozen filmine ilham kaynağı olduğu düşünülen manzarası nedeniyle her yıl bir milyondan fazla ziyaretçi alıyor. Sürekli selfie çeken turistlerden bıkan yerel halk, ünlü manzarayı bir çitle kapatarak önlem almaya çalıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine çit kısa süre sonra kaldırıldı. BARSELONA'DA "SADECE BAKMAK" ÜCRETLİ OLDU TikTok, işletmelere de beklenmedik bir müşteri akışı sağlıyor. Barselona’daki tarihi şarküteri Queviures Murria, iç mekânını fotoğraflamak isteyen ancak alışveriş yapmayan turistlerden sıkılınca girişe, "Sadece bakmak için giriş 5 euro" uyarısını astı. Benzer şekilde, Venedik’teki Libreria Acqua Alta kitapçısı da müşterileri fotoğraf çekmek yerine alışveriş yapmaya teşvik ediyor. Sosyal medya turizmi bazı işletmeler için fırsatlar sunsa da, küçük destinasyonlar ve yerel halk için büyük sorunlar yaratabiliyor.

Yenilik Yapmayan Şirketler İçin Alarm Zilleri Çalıyor Haber

Yenilik Yapmayan Şirketler İçin Alarm Zilleri Çalıyor

Pazarlama son on yılda büyük bir dönüşüm yaşadı. Geleneksel yöntemler yerini dijitale bırakırken, Covid-19 pandemisi de tüketim alışkanlıklarını köklü bir şekilde değiştirdi. Daha geniş kitlelere ulaşmak, kişiselleştirilmiş çözümler sunmak ve veriye dayalı analizler yapmak artık pazarlamanın vazgeçilmez unsurları haline geldi. Bu dönüşümü değerlendiren pazarlama duayeni Prof. Dr. Philip Kotler, yapay zekanın bu süreçte devrim yarattığını belirtiyor. YAPAY ZEKA İLE PAZARLAMADA DEVRİM Kotler, yapay zekanın pazarlama stratejilerinde tahminleri güçlendirdiğini, riskleri azaltarak kampanyaların etkinliğini artırdığını söylüyor. Şirketlerin sürdürülebilir bir gelecek için inovasyonu merkezine alması gerektiğine dikkat çeken Kotler, "İnovasyon yapmayan şirketlerin geleceği yok. En net ifadeyle, yenilik yapın ya da kaybolun" diyor. TÜRKİYE'DE İLK KEZ KOTLER ÖDÜLLERİ DAĞITILACAK 2025 Nisan ayında Türkiye, Kotler Ödülleri'ne ilk kez ev sahipliği yapacak. Bu ödüller, yenilikçi ve bütünsel pazarlama uygulamalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Kotler, Türk şirketlerinin katılımını heyecanla beklerken, ödül programının liderlerle genç yetenekleri bir araya getiren bir köprü olacağını ifade ediyor. DİJİTAL PAZARLAMANIN YÜKSELİŞİ Kotler, e-ticaret, sosyal medya ve influencer iş birliklerinin pazarlamada yeni bir dönem başlattığını belirtiyor. Dijital araçların etkili kullanımının şirketlere rekabet avantajı sağladığını vurgulayan Kotler, modern pazarlamayı benimseyen şirketlerin, hedef kitleleriyle daha güçlü bağlar kurabileceğini ekliyor. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE Z KUŞAĞI Z kuşağının çevresel ve sosyal duyarlılıkları, markaların stratejilerini yeniden tanımlamasını gerektiriyor. Kotler, kar odaklı olmanın ötesine geçip, insanlara ve gezegene değer veren markaların Z kuşağının kalbine ve zihnine yakın kalacağını belirtiyor. PAZARLAMADA VERİYE DAYALI DÖNÜŞÜM Kotler, yapay zeka ve tahmine dayalı analitik ile markaların tüketici içgörülerini daha etkin bir şekilde değerlendirdiğini vurguluyor. Sohbet botları ve dijital asistanlar gibi yapay zeka araçları, pazarlama süreçlerini hızlandırıyor ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. KÜRESEL STRATEJİLER İÇİN UYARLAMA ŞART Yerel ve küresel pazarların ihtiyaçlarını anlamanın önemine değinen Kotler, stratejik adaptasyon ve güçlü bir değer teklifinin markalar için artık zorunlu hale geldiğini ifade ediyor. PANDEMİNİN GETİRDİĞİ DUYGUSAL DÖNÜŞÜM Covid-19’un pazarlama üzerindeki etkileri kalıcı oldu. Özellikle Z kuşağı, pandemi sonrası daha duygusal ve çevresel konularda daha bilinçli. Kotler, sosyal sorumluluğun artık pazarlama planlarının merkezinde yer alması gerektiğini söylüyor.

Haber

"Turizm Vizyon" İle Yeni Bir Dönem Başlıyor

Türkiye'nin turizm endüstrisindeki gelişmeleri yakından takip etmek ve sektöre dair özgün içerikler sunmak amacıyla hayata geçirilen TurizmVizyon haber portalı sektöre merhaba dedi. Sektörün nabzını tutmayı hedefleyen portal, turizm, gastronomi ve kültür-sanat alanındaki en güncel haberleri, analizleri ve trendleri profesyonel bir bakış açısıyla aktarmayı amaçlıyor.  Turizm alanında Doktora eğitimine devam eden Gözde Uzun ve Dr. Selda Karahan tarafından hayata geçirilen  yeni mecra, sektörel gelişmeleri yakından takip ederken, aynı zamanda akademik perspektiflerden de zenginleştirilmiş bilgiler sunmayı planlıyor. Bu doğrultuda, dijital platformlarda etkin bir varlık göstererek, sektördeki önemli gelişmeleri anında takip etme imkânı sağlamayı hedefliyor.  Kurucular yeni haber platformu "Turizm Vizyon" ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: "Sektöre hizmet etmek ve bilgi paylaşımını daha geniş bir platforma taşımak için heyecanlıyız. Turizm Vizyon, turizm dünyasının nabzını tutacak ve sektördeki en güncel gelişmeleri paylaşacak. Amacımız, hem profesyonellere hem de akademik camiaya değerli içerikler sunarak, turizm ve gastronomi alanındaki en önemli gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde aktarmak".  TurizmVizyon'a aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz: Web: www.turizmvizyon.com Sosyal Medya: www.instagram.com/turizm.vizyon/

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor Haber

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor

ARTVİN (İHA) - Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir cağ kebabı işletmesi, kavanoza koydukları döneri kargo yoluyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor. Dedelerinden devraldıkları mesleği sürdüren Akif, Lokman ve Osman Küçük kardeşler, Yusufeli’nde geleneksel cağ kebabını modern bir dokunuşla kavanozda müşterilerine sunuyor. Sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan bu yenilikçi yöntem, Yusufeli’ne gelemeyen cağ kebabı tutkunlarına lezzet keyfi yaşatıyor. Yatık odun ateşinde pişirdikleri kebapları, tazeliğini uzun süre koruyabilen özel kavanozlarda paketleyerek gönderiyorlar. Müşteriler, kavanozdaki kebabı kaynar su içerisinde 35 dakika bekleterek lezzeti ilk günkü tazeliğiyle tüketebiliyor. İşletmeci Lokman Küçük, bu yöntemin sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü ve taleplerin hızla arttığını belirterek, "Daha önce az sayıda müşterimize kavanozda kebap gönderiyorduk. Daha sonra bunun nasıl yapıldığını anlatan videolar çektik. Bu içerikler sosyal medyada ilgi görünce işi daha ciddi bir boyuta taşımaya karar verdik. Şu anda kavanoz kebabımız Türkiye'nin her yerinde yoğun talep görüyor. Kebabımız, kavanozdan çıkarıldıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi. Akif Küçük ise cağ kebabının sırrının, yaylalarda otlayan hayvanların eti ve odun ateşinde pişirme yönteminde olduğunu ifade ederek, dede mesleğini sürdürmekten gurur duyduklarını söyledi. "Her sabah ilk işimiz cağ kebabını hazırlamak. Amacımız, bu eşsiz lezzeti her sofraya ulaştırmak. Lezzetimizin sırrı, bölgemizin doğal ortamında yetişen hayvanların eti ve özel marinasyon tarifimizde gizli. İşimizi severek yaptığımız için başaramayacağımız bir şey yok" dedi. Erzurum’un patentli cağ kebabına rakip olduklarını ifade eden Küçük kardeşler, Yusufeli’nin bu lezzetteki iddiasını vurguladı. Ayrıca kavanoz kebap fikrinin Yusufeli’nin tanıtımına katkı sağladığını belirten kardeşler, artan talepleri karşılamak için üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

2025’te İstanbul’un Turizmde Yıldızı Parlayacak Haber

2025’te İstanbul’un Turizmde Yıldızı Parlayacak

Seyahat firması Titan Travel, Instagram, TikTok ve Google arama trendlerini analiz ederek yaptığı araştırmada, İstanbul’un 2025’te turist akınına uğrayabileceğini öngörüyor. Şirketin sosyal seyahat endeksinde İstanbul, 10 üzerinden 7,96 puan alarak dikkate değer bir başarı elde etti. İstanbul’un bu yüksek puanı, kentin ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanabileceğine işaret ediyor. Ancak ağustos ayında Türkiye’de Instagram’a getirilen geçici erişim engelinin, tatil paylaşımları ve hashtag kullanımı açısından belirsizlik yarattığı ifade ediliyor. Titan Travel’ın 2025’te en çok etiketlenmesi beklenen şehirler listesinde Avrupa şehirleri öne çıkıyor. İlk sırada Fransa’nın Nice şehri yer alırken, Londra ikinci, Paris ise üçüncü sırayı aldı. Londra ayrıca Instagram’da en fazla paylaşılan destinasyon unvanını elinde tutuyor. Listede Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Japonya’dan ikişer şehir yer alırken, Avrupa’dan toplam dört şehir dikkat çekiyor. İspanya’nın Palma de Mallorca kenti, 2024 yılında Instagram’da üç milyondan fazla kez etiketlenerek ilk üçe girdi. Ancak bu popülerlik, yerel halkın artan turist yoğunluğundan şikayet etmesine neden oldu. Yunanistan’ın Rodos Adası, son bir yılda Instagram paylaşımlarında yüzde 8’lik bir artış gösterdi. Orman yangınlarına rağmen ada, turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Atina’nın ünlü Akropolis’i ise 1,69 milyondan fazla sosyal medya gönderisiyle dünyada en çok etiketlenen 10 tarihi simge arasında bulunuyor. Eyfel Kulesi ve Roma’daki Kolezyum gibi Avrupa’nın diğer ikonik yapıları da sosyal medyada popülerliğini koruyor. Diğer yandan, Google’da tatil aramaları son üç yılda yüzde 427 artış gösteren, Gotik mimari ve çikolatasıyla ünlü Belçika’nın başkenti Brüksel de dikkate değer bir sıçrama yaptı. Ayrıca, Hollanda sosyal seyahat endeksinde geçen yıla kıyasla 13 sıra birden yükseldi.

Turizmde Memnuniyet Yapay Zekâ Denetiminde Haber

Turizmde Memnuniyet Yapay Zekâ Denetiminde

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin turizm bölgelerinde müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla yapay zekâ tabanlı bir izleme sistemi kullanıyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Vekili Sinan Türkseven, 1.1 milyardan fazla veriyi analiz eden yazılım sayesinde turizmle ilgili olumlu ve olumsuz geri bildirimleri anında yakaladıklarını ve gerekli aksiyonları hızla aldıklarını belirtti.   MİLYARLARCA VERİ ANALİZ EDİLİYOR Sosyal medya ve haber kaynakları üzerinden Türkiye hakkında yayımlanan içerikler, bakanlığın geliştirdiği yapay zekâ ile sürekli izleniyor. Türkseven’in aktardığı bilgilere göre, bu sistem günlük 193 bin haber kaynağını ve sosyal medyada 1 milyon veriyi takip ediyor. Olumsuz geri bildirim tespit edildiğinde hızlıca değerlendirme yapılıyor ve sahada denetim süreçleri başlatılıyor.   Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, yazılımın geliştirilmesinin dört yıl sürdüğünü ve sürekli yeni tekniklerle güncellendiğini ifade etti. Güler, "Sistemin temel katkısı verileri analiz etmesi ve buna göre proaktif bir pazarlama stratejisi ortaya koyması. Son iki yıldır müşteri memnuniyeti konusunu arka plandan takip ediyoruz. Bunu hem marka hem de tesisler açısından yapabiliyoruz. Burada birtakım olumsuzluklar tespit edildiği anda direkt sahada denetimleri başlatıyoruz. Her olumsuz noktanın araştırılması gerekiyor, bazen altı tam dolu olmayabiliyor. Müşteri memnuniyeti, dünyadaki algımız, bize nasıl bakılıyor ve ülke bazlı reklam stratejileri bu doğrultuda değişiyor" dedi.   Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medya ve dijital platformlarda Türkiye’nin tanıtımını aktif olarak sürdürüyor. Türkseven, "Son derece aktif olduğumuz sosyal medya kanallarında da aslında her sene sayısı 10 binlerle ifade edilebilecek içerik yaratıyoruz ve YouTube’da 3.6 milyon, TikTok’ta 4 milyon takipçiyle bu alanda, dünyada birinci sırada ülke hesabı konumundayız. Instagram’da da 3.6 milyon takipçiyle ikinci sıradayız" diyerek sosyal medya verilerini paylaştı. TGA’nın sosyal medya hesapları dünya çapında milyonlarca kişiye ulaşırken, GoTürkiye platformu yalnızca 2023’te 197 milyon ziyaretçi aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.