Hava Durumu

#Murat Erdal

TOURISMJOURNAL - Murat Erdal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Murat Erdal haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri’de Slow Food Rüzgarı Esti Haber

Kayseri’de Slow Food Rüzgarı Esti

KAYSERİ (İHA) - Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) iş birliğiyle düzenlenen Slow Food Buluşması, ünlü şefleri ve gastronomi meraklılarını bir araya getirdi. Şef Hazer Amani ile şef ve sunucu Elif Korkmazel, katılımcıları yöresel yemeklerin önemi ve Slow Food hareketi üzerine bilgilendirdi. Etkinlik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aydemir, akademisyenler, sektör temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. "KAYSERİ, TAM BİR SLOW FOOD ŞEHRİ" Etkinlikte konuşan şef ve sunucu Elif Korkmazel, Kayseri mutfağının Slow Food hareketine oldukça uygun olduğunu vurguladı. "1980’li yıllardan beri hızlı tüketim ve Fast Food’a karşılık yerel üreticiye de, ev yemeklerine de destek amaçlı daha sağlıklı yemekleri yemek için Slow Food dünyanın her yerinde var aslında. Türkiye’de de birçok yerde var ve Kayseri’de de böyle bir oluşum olması beni çok etkiledi. Slow Food dediğimiz şey sağlıklı bir yemek. Tencere yemeği olabilir, yerel üreticilerin yaptığı gerçek yemekler olabilir. Ben gerçek yemek, iyi yemek diyorum. Kayseri mutfağını çok seviyorum" dedi. Kayseri mutfağına olan hayranlığını dile getiren Korkmazel, mantı, pastırma, pöç ve nevzine gibi lezzetlerin eşsiz olduğunu belirtti. Ayrıca küçük esnafa destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ekranda diyordum ki mahalledeki yufkacınızı yaşatın. Küçük esnafı da yaşatın çünkü onlar gerçekten yerel üreticilerden aldıkları şeyleri satıyorlar. Kendileri gerçek yufka yapıyorlar. Biraz bunlara önem verelim, değer verelim istiyorum. Değerlerimizi kaybetmeyelim" diye ekledi. "SLOW FOOD HAREKETİ KÜLTÜREL MİRASIMIZI YAŞATIYOR" Kayseri’ye özel bir bağı olduğunu söyleyen şef Hazer Amani ise, "Kayseri’nin şöyle bir farkı var benim için; annemin yarı tarafı Kayseri Develili. O yüzden bizim de yarımız Develili sayılır. Bu yüzden Kayseri’yi severiz ve çok da sık geldiğim bir yer. Mutfağına da hakikaten bayılırım. Bugün de Kayseri’de yapılan Slow Food etkinliğine geldik. Bayağı da bir katılımın olduğunu görüyorum. Bu tarz etkinlikler hem ülke mutfağımız hem Anadolu mutfağının gelişimi açısından unutulmaya yüz tutmuş bir takım değerlerimizin, ürünlerimizin, tohumlarımızın korunup bir sonraki nesillere aktarılabilmesi için çok önemli ve çok değerli hareketler. Biz de şimdi elimizden geldiğince bilgimizi ve birikimlerimizi gelen genç arkadaşlarla ve katılımcılarla paylaşmaya çalışacağız" dedi. GASTRONOMİ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, Kayseri’nin turizm gündeminde gastronominin ön planda olacağını belirterek, "Gastronominin özellikle vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz tarafından çok daha fazla bilinebilmesi için bu tarz etkinliklerin çok faydalı olduğu kanaatindeyiz" dedi. ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü ise "Kayserimiz gastronomi adına ve yerel yiyecekler anlamında çok zengin bir ziyaret noktası oluşturacak niteliğe sahip. Biz bu farkındalığı ortaya koymak, sektör-üniversite iş birliğini geliştirmek adına bu etkinliği düzenliyoruz. Kayseri Otelciler Derneği ile birlikte yaptığımız bir etkinlik. Sağ olsunlar kurulduklarından beri her zaman bu duyarlılıkları var. Bizimle de her zaman iş birliği içinde oldular. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, mutfak kültürünün Anadolu’da büyük bir miras olduğunu belirterek, "Doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan bu etkinlikler çok kıymetli" dedi. Etkinlik boyunca katılımcılar, Slow Food hareketi hakkında bilgi alırken, yöresel lezzetlerin tadımını da gerçekleştirdi.

KAYOTED Başkanı Erdal: Haber

KAYOTED Başkanı Erdal: "Ahşap Otellerde Yangın Riski Artıyor"

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, ahşap malzemelerin otel yapılarında yangın şiddetini artırdığını vurgulayarak, hem avantajları hem de dezavantajları barındırdığını ifade etti. Bolu Kartalkaya’da 76 kişinin hayatını kaybettiği üzücü otel yangınının ardından konuşan Erdal, ahşap kullanımının yangınlar üzerindeki etkisine dikkat çekti. Erdal, "Yangının nedeni konusunda ahşap kullanımı olumsuz bir faktör gibi gözüküyor. Ahşap kullanımı bu tarz yapılarda, özellikle dağ otellerinde kaplama ya da konstrüksiyonda taşıyıcı niteliğinde kullanılabiliyor. Artıları olduğu gibi bazı dezavantajları da var. Tabii böyle yapılarda özellikle ahşap kullanımının yoğun olması yangının şiddetini de haliyle kat kat artırıyor. Mevcuttaki can kaybı sayımız ve yaralı sayımız da bununla alakalı bir konu. Elim bir olayda ahşap kullanımının dezavantajlarından birini yaşamış durumdayız. Günümüzde bu yapılara karşı nasıl önlemler alınabilir, özellikle bu tarz eski ahşap yapılarda ne tarz iyileştirilmeler yapılabilir, bunların araştırılmasında fayda olduğu kanaatindeyim" dedi. "ERCİYES’TE SON TEKNOLOJİ TEKNİKLER KULLANILDI" Erdal, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otellerin inşaat süreçlerine de değinerek, bu yapılar için ileri teknoloji yöntemlerin kullanıldığını belirtti. Erdal, "Şehrimizde bulunan Erciyes'te de yine ahşap kullanımı mevcut fakat şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Erciyes Kayak Merkezi'nde yer alan otellerimizin genelinde bilinçli bir inşaat süreci gerçekleşti. Bunların geneline yakinen şahidim. Bu inşaatlarda son teknoloji unsurlar kullanıldı. Yine son teknoloji teknikler kullanıldı. Tabii böyle mekanlarda ahşaptan vazgeçemiyoruz. Ancak yangına karşı nasıl daha korunaklı bir hale gelebilir konusunda ilgili kurumların gereken çalışmaları yapmalarını ve bizleri de bu konuda bilinçlendirmesini arzu ediyoruz" dedi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.