Hava Durumu

#Menemen

TOURISMJOURNAL - Menemen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Menemen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İzmir’de Konut Satışları Yüzde 33,5 Arttı Haber

İzmir’de Konut Satışları Yüzde 33,5 Arttı

İZMİR (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İzmir’de 2024 yılının Şubat ayında 5 bin 168 olan konut satışı, 2025’in aynı ayında yüzde 33,5’lik artışla 6 bin 899’a çıktı. Türkiye genelinde ise konut satışları yüzde 20,1 oranında artarak 112 bin 818 oldu. En fazla satış yapılan iller sırasıyla İstanbul (19 bin 347), Ankara (10 bin 791) ve İzmir (6 bin 899) olarak kaydedilirken, en az satış yapılan iller Ardahan (24), Tunceli (70) ve Bayburt (73) oldu. İzmir’de ilk kez satılan konut sayısı yüzde 36,2 artarak bin 858’e ulaştı ve toplam konut satışlarının yüzde 26,9’unu oluşturdu. İkinci el konut satışları ise yüzde 32,5 artışla 5 bin 41 olarak toplam satışların yüzde 73,1’ini oluşturdu. İpotekli konut satışlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 145,5 artan ipotekli satışlar, bin 267 olarak gerçekleşti. Böylece Şubat ayında yapılan tüm satışların yüzde 18,4’ü ipotekli konutlardan oluştu. Yabancılara yapılan konut satışları İzmir’de yüzde 12,5 artarak 27’ye ulaşırken, Türkiye genelinde yüzde 21,1 düşüşle bin 457 oldu. 539 konut ile İstanbul, 503 konut ile Antalya ve 89 konut ile Mersin yabancıların en fazla konut aldığı iller olarak öne çıktı. BUCA KONUT SATIŞLARINDA LİDER İzmir’de en fazla konut satışı Buca’da gerçekleşti. İlçede 788 konut satılırken, onu 738 satışla Menemen, 638 satışla Karşıyaka ve 574 satışla Torbalı takip etti. Çiğli (469), Bornova (441), Karabağlar (416), Konak (366), Bayraklı (287) ve Seferihisar (219) ise en çok satış yapılan diğer ilçeler oldu.

Türk Lezzetleri Amerikalı Şeflerin Gözdesi Oldu Haber

Türk Lezzetleri Amerikalı Şeflerin Gözdesi Oldu

İZMİR (İHA) - Türk lezzetleri, Amerikalı şeflerin menülerinde daha fazla yer bulmaya başladı. Ege İhracatçı Birlikleri, Ticaret Bakanlığı desteğiyle 5 yıl önce başlatılan Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesi ile ABD’ye Türk gıda ihracatını artırmayı hedefliyor. Proje, ABD’ye gıda ihracatını 800 milyon dolardan 1,5 milyar dolara çıkarmayı başardı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye’de ağırladığı Amerika Aşçılar Federasyonu’nun eski Başkanı Thomas Macrina, Türk ürünlerinin tazeliği ve lezzetini överek, "Türk zeytinyağını diğer ülkelerin zeytinyağlarından ayırt edecek konuma geldim. Türk kuzusu dünyada tartışmasız 1 numara. Türkiye’deki kuzu etinin lezzeti dünyanın hiçbir yerinde yok. TURQUALITY Projesiyle kurduğumuz güçlü bağlar, Türk ihraç ürünlerinin ABD pazarında daha güçlü temsilini beraberinde getirecek. Çok yakında ilk zeytinyağı siparişimizi vereceğiz. Türk markalı zeytinyağları ABD’ye gidecek. Zeytinyağlarını kuru meyve barları takip edecek" dedi. Menülerinde levrek, zeytinyağı ve kuru incir gibi ürünlere sıkça yer verdiğini belirtti. ABD’nin önde gelen şeflerinden ve Chef Hall of Fame üyesi ve US Foods Üst Düzey Yöneticisi Anthony M. Rizzo, "Türkiye’deki insanların üretimdeki becerileri bizim ABD pazarında işimizi kolaylaştırıyor. Türk üreticilerinin hijyen ve sürdürülebilirliği ciddiye almaları ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin daha fazla temsilini sağlayacak. Türk gıda sektörünün ABD pazarında ihracat hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi son derece gerçekçi" ifadelerini kullandı. TURQUALITY PROJESİ İLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURULUYOR Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, TURQUALITY Projesi kapsamında Amerikalı şefler, üniversiteler ve satın almacılarla güçlü bağlar kurulduğunu belirterek, "Türkiye geneli ABD’ye gıda ihracatımız 2018 yılında 708 milyon dolar iken 2023 yılı sonunda 1 milyar 712 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı sonunda 2 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. TURQUALITY Projemizin sonunda 5 milyar dolara yükselmek için büyük adımlar atıyoruz. Bu yolculukta Amerikalı şeflerin bizimle hareket etmesi çok kıymetli. Projemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz" dedi. ABD ve Japonya’daki fuarlarda Amerikalı şeflerle ortak etkinlikler düzenlenecek. 2025’te Japonya’daki Foodex Japan Fuarı’nda Türk mutfağı tanıtılacak. TÜRK BALIĞI ABD SOFRALARINDA Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türk somonunun ABD’ye ihracatında artış olduğunu ve Türk mutfağının protein odaklı beslenme alışkanlıklarıyla ön plana çıktığını dile getirdi. Turkish Cargo ile taze balık ihracatının da son yıllarda hızlandığını dile getirdi. Girit, "Levrek ve çipurada Avrupa birincisiyiz. ABD’ye ihracatta da levrek ve çipura öne çıkıyor. Son dönemde Türk somonu ihraç etmeye başladık. Peynir ürünlerimiz yöresel marketlerde raflarda yerini alıyor. Düzenli olarak bal ve yumurta ihraç eder hale geldik. Protein esaslı beslenme obeziteyi engelliyor. Ürünlerimizin içindeki değerli yağ asitleri beyin fonksiyonlarına direkt katkı sağlıyor ve akıllı nesillerin yetişmesini sağlıyor" dedi. ŞEFLER TÜRK MUTFAĞINA HAYRAN KALDI Türkiye’ye gelen Amerikalı şefler, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, Türk ürünlerinden oluşan kahvaltı menüsünün Amerikalı şefler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Seda Genç, "Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yönetici Şefi Selin Güloğlu önderliğinde, Türkiye’nin gıda ihracatında öncü markalarından Pınar’ın ABD pazarında yer alan ürünlerinden öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kahvaltı menüsünde simit, boyoz, karakılçık ekmeği, menemen, peynir çeşitleri ve höşmerim yer aldı. Öğrencilerimiz, Amerikalı şeflere İzmir’in lezzetlerini sundu" diyerek konuşmasını tamamladı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Amerikalı şeflerin Turkish Tastes projesini benimsemesinin Türk gıda ürünlerinin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen programa, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, ve Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferika Özer'in aralarında bulunduğu isimler katılım sağladı.

Karavancıların Yeni Durağı: Menemen Gölpark Şenliği Haber

Karavancıların Yeni Durağı: Menemen Gölpark Şenliği

İZMİR (İHA) - Zengin kültürel ve tarihsel mirasıyla dikkat çeken Menemen, bu yıl da karavancıları bir araya getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından 80 karavan, Menemen Gölpark’ta düzenlenecek Karavan Şenliği’nde buluşacak. Menemen, köyleri, arkeolojik alanları, kültürel zenginlikleri, eşsiz lezzetleri ve tarımıyla turizmin yükselen değeri olarak öne çıkıyor. Doğaseverlerin karavancılık tutkusu için yeni bir çekim merkezi haline gelen ilçe, 80 karavan ve 5 karavan imalatçısını şenlikte ağırlayacak. DOLU DOLU BİR FESTİVAL PROGRAMI Gölpark Karavan Şenliği’nde katılımcılar için Menemen Belediyesi tarafından kapsamlı bir etkinlik programı hazırlandı. Şenlik, Öğretmenler Günü kutlamalarını da kapsıyor. Etkinlikler arasında kamp ateşi, bisiklet yarışı, kısa film gösterimi, kültür gezisi ve canlı müzik gibi birçok aktivite yer alıyor. BELEDİYE BAŞKANI PEHLİVAN: "MENEMEN ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ" Gölpark Karavan Şenliği’nin gelenekselleşmesini hedeflediklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Karavancı misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl temellerini attığımız organizasyona bu yıl tam 80 karavan katılıyor. Menemen, tarihi ve doğal güzellikleriyle, modern şehircilik çalışmalarıyla, Türkiye’nin en büyük tematik çocuk oyun köyü gibi ilçemize kattığımız yeni nitelikleriyle artık her kültürden vatandaşımız için bir çekim merkezi haline geldi. Bu zenginliğimizi geliştirerek korumak için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımızın titiz çalışmalarıyla birlikte hafta sonunu ilçemizde geçirecek karavancılar için güzel bir program hazırladık. Dostlukların pekiştiği, keyifli bir organizasyon olacak" dedi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.