Hava Durumu

#Mahmut Rıdvan Nazırlı

TOURISMJOURNAL - Mahmut Rıdvan Nazırlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mahmut Rıdvan Nazırlı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Elazığ Lezzetleri THY Uçuşlarında Yerini Alıyor Haber

Elazığ Lezzetleri THY Uçuşlarında Yerini Alıyor

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ’ın coğrafi işaretli lezzetlerinin Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında yolculara sunulması için başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın girişimleriyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, şehrin yöresel ürünlerinin tanıtımı için iş birliği adımları görüşüldü. Tulum peyniri, orcik, ağın leblebisi ve kuru kayısı gibi ürünlerin THY’nin ikram listesine dahil edilmesi için görüşmeler gerçekleştirildi. Milletvekili Nazırlı, "Hem Elazığ'ın mutfağını hem de Elazığ'ın ürünlerini tanıtma fırsatı bulacağız. Bundan yaklaşık 6 ay önce bir seferberlik ilan ettik. Elazığ'ın hem turizm noktasındaki kalkınması hem de gastronomi ile alakalı tanıtımı noktasında bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu aylar içerisinde çok önemli çalışmalara imza attık. Gastronomi Derneği ile birlikte Türkiye'nin birçok yerinde Elazığ'ı tanıtma fırsatımız oldu. Bugünkü toplantımızın maksadı da yine Türk Hava Yolları ile bu şehrin ticaretine ve ekonomisine elimizdeki ürünlerle nasıl bir katkı sağlarız, bunun gayretindeyiz. Bu vesile ile bugün ilgili kurumların tamamı buradalar" dedi. Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ise, "İlimizin gastronomi alanındaki değerlerinin gün yüzüne çıkartılması ve bölgemizde yeni bir cazibe merkezi oluşturulma adına ortaya konulan çalışmalar şehir olarak bizleri heyecanlandırıyor. Özellikle THY Genel Müdürü ve üstü düzey yöneticilerinin ilimize gelerek iki gün süresince Harput, Palu ve Hazar Gölü başta olmak üzere ilimizin önemli turizm merkezlerinde incelemeler yapması şehrimiz adına önemli şans ve kazanım olmuştur. Bugün yaptığımız bu toplantı sonrası özellikle THY'nin ikram listesine girecek ürünlerimiz ile yeni bir dönemin açılacağını ve bir milat olacağına inanıyoruz" sözleriyle şehre turizm ve ekonomi açısından önemli kazanımlar sağlanacağını vurguladı. THY DOKO İkram Hizmetleri Satın Alma Müdürü Emre Akman, "Çok mutlu olduk. Yoğun katılım da gerçekten bizleri mutlu etti. THY, yıllardır büyümeye devam ediyor. THY, 477 uçağı ile şu anda 131 ülkede 352 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Bu, yalnızca havacılık hizmeti sunma değil aynı zamanda ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir değer. THY çalışanları için bu önemli bir misyon. Ülkemizin ve ülkemizin Elazığ gibi değerli bölgelerinin tanıtımı bizim için çok önemli. Bu anlamda açıkçası bu adımın atılması bizi çok mutlu etti. Aynı zamanda bölgesel ürünleri, yöresel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma arzusundayız. Dolayısıyla bu bölgenin de ürünlerini tanımak ve bunları nasıl değerlendirebiliriz diye incelemek isteriz" ifadelerini kullandı. Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Karnaz, THY İkram Anlaşmaları Müdürü Esra Karayaka, THY İkram Anlaşmaları Uzmanı Büşra Dayısoylu, kooperatif başkanları ve STK temsilcileri de katılım gösterdi. 

76 Çeşit Harput Saray Yemeği Elazığ’da Tanıtıldı Haber

76 Çeşit Harput Saray Yemeği Elazığ’da Tanıtıldı

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da, Gastro Elazığ Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 76 çeşit Harput saray yemeği tanıtıldı. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın himayelerinde, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen projeyle, kentin gastronomik zenginlikleri gözler önüne serildi. Özel bir otelde düzenlenen programda, Elazığ’ın eşsiz yemekleri ilgiyle incelendi. Etkinlikte, Milletvekili Nazırlı çorba ikram ederek misafirlere Harput mutfağını tanıttı. Programa Vali Numan Hatipoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, TSO Başkanı İdris Alan, STK ve siyasi parti temsilcileriyle birçok davetli katıldı. "ELAZIĞ ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİP" Vali Numan Hatipoğlu, Elazığ’ın tarihi ve kültürel birikimine vurgu yaparak, "İçinde bulunduğumuz zenginliği ve varlığın değerini kendimizin keşfetmesi gerekiyor. Elazığ, muhteşem tarihi ve kültürel birikime sahip. Bizim binlerce yıllık tarihimizin adeta özeti gibi ortaya çıkmış olan belli davranışlar var. Bunun halka halka yaygınlaşması gerekiyor. Ondan sonra da devamında ortaya turizm, sanayi ve diğer hamleler çıkacak. Hepsi birlikte olacak" dedi. TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN MUTFAĞI Elazığ’ın bin 300 çeşit yemeğe sahip olduğunu belirten Milletvekili Nazırlı, "Türkiye'nin en zengin mutfağıyız. Lezzet açısından da gerçekten çok önemli bir mutfak. Ama biz bir gastronomi şehri miyiz, hayır değiliz. İnşallah bugün başlattığımız turizm gastronomi atağıyla birlikte Elazığ'ımızı hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız. Hep birlikte gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Program, Elazığ 6. Gastronomi Çalıştayı ile sona erdi. Elazığ mutfağının gastronomi alanında daha fazla tanıtılması hedefleniyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.