Hava Durumu

#Macaristan

TOURISMJOURNAL - Macaristan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Macaristan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan ve Romanya, Schengen'e Tam Üyeliği Garantiledi Haber

Bulgaristan ve Romanya, Schengen'e Tam Üyeliği Garantiledi

BRÜKSEL (İHA) - Avrupa Birliği (AB) üyesi Bulgaristan ve Romanya, Schengen bölgesine tam üyelik statüsü kazandı. AB İçişleri Bakanları Konseyi, Macaristan’ın dönem başkanlığında toplanarak Schengen bölgesine tam üyelik oylaması gerçekleştirdi. Oylama sonucunda, daha önce Schengen'e kısmen dahil olan iki ülkenin, 1 Ocak 2025 itibarıyla tam üyeliği onaylandı. "AVRUPA İÇİN BÜYÜK BİR ZAFER" Macaristan AB Konseyi Dönem Başkanlığı, kararın hemen ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İçişleri bakanları, 1 Ocak 2025’ten itibaren Bulgaristan ve Romanya ile kara sınırlarındaki kontrolleri kaldırma kararını az önce onayladı. Bulgaristan, Romanya ve Avrupa’nın tamamı için büyük bir zafer" ifadelerini kullandı. "AB'NİN TÜM ÜLKELERİNE FAYDA SAĞLAYACAK" Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter de sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pinter, "Bulgaristan ve Romanya’nın nihayet Schengen’in tam üyesi olmaları tarihi bir an. AB üyesi bu devletlerle kara sınırlarındaki kontrollerin kaldırılması Macaristan Dönem Başkanlığı’nın en öncelikli hedeflerinden biriydi ve bunu bugün gerçeğe dönüştürdük" dedi. Pinter, bu gelişmenin yalnızca Bulgaristan ve Romanya halkına değil, tüm AB ülkelerine fayda sağlayacağını da vurguladı. SCHENGEN ÜLKELERİNİN SAYISI 29'A ÇIKTI Romanya ve Bulgaristan, 2007 yılında Avrupa Birliği’ne üye olmuştu. Ancak iki ülkenin Schengen bölgesine tam üyeliği, düzensiz göç ve yolsuzluk endişeleri nedeniyle yıllarca ertelendi. 2011’de Avrupa Komisyonu, iki ülkenin Schengen'e katılmaya hazır olduğunu açıklamış, ancak özellikle Avusturya'nın karşıt tavrı nedeniyle süreç tıkanmıştı. 2023 yılının sonunda ise Schengen’e kısmi üyelik onayı çıkmış ve 31 Mart 2024 itibarıyla hava ve deniz yolu sınır kontrolleri kaldırılmıştı. Kara sınırları için beklenen son adım, Avusturya’nın vetosunu kaldırmasıyla atıldı. Bu gelişmeyle birlikte, Schengen bölgesine tam üye olan ülke sayısı 29’a yükselmiş oldu.

Türkiye 2024 Henley Pasaport Endeksi’nde 45. Sırada Haber

Türkiye 2024 Henley Pasaport Endeksi’nde 45. Sırada

2024 yılı Henley Pasaport Endeksi’ne göre dünyanın en güçlü pasaportları listelendi. Pasaportlar, vizesiz veya kapıda vize imkânı sunulan ülke sayısına göre değerlendirildi. İlk 10 sırada yer alan ülkelerin pasaportları, en az 185 ülkeye vizesiz seyahat olanağı tanıyor. EN GÜÇLÜ PASAPORTLARA SAHİP ÜLKELER Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Singapur, İspanya: 194 ülke Finlandiya, Güney Kore, İsveç: 193 ülke Avusturya, Danimarka, İrlanda, Hollanda: 192 ülke Birleşik Krallık, Belçika, Lüksemburg, Norveç, Portekiz: 191 ülke Yunanistan, Malta, İsviçre: 190 ülke Avustralya, Çekya, Yeni Zelanda, Polonya: 189 ülke ABD, Kanada, Macaristan: 188 ülke Estonya, Litvanya: 187 ülke Letonya, Slovakya, Slovenya: 186 ülke İzlanda: 185 ülke Pasaportların gücü, bir ülkenin uluslararası alandaki itibarı ve vatandaşlarının seyahat özgürlüğü açısından önemli bir kriter olmayı sürdürüyor. Güçlü pasaportlara sahip ülkeler, genellikle kuvvetli diplomatik ilişkiler ve ekonomik bağlara sahip. Bu ülkelerin vatandaşları daha az vize kısıtlaması ile dünya genelinde kolayca seyahat edebiliyor. TÜRKİYE 45. SIRADA KALDI Henley Pasaport Endeksi'nde Türkiye, 116 ülkeye vizesiz giriş imkânı sunarak 45. sırada yer aldı. Türkiye’nin bu konumunu geliştirebilmesi için daha fazla ülkeyle vizesiz seyahat anlaşması yapması gerektiği belirtiliyor. Türkiye, bu sıralamayla birçok Avrupa ve Asya ülkesinin gerisinde kaldı.

14 Otel Açan Alman Otel Zinciri, İflas Başvurusunda Bulundu Haber

14 Otel Açan Alman Otel Zinciri, İflas Başvurusunda Bulundu

Bir yılda 14 otel açarak büyüme rekoru kıran Almanya merkezli otel zinciri Achat Hotels, sürpriz bir şekilde iflas başvurusunda bulundu. Şirket, Almanya’da toplam 50 otel ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir otel ile toplamda 5.800’den fazla odaya sahip. Turizm sektörü için beklenmedik bir gelişme olan bu iflas, şirketin piyasa koşulları karşısında zorlanmasıyla ilişkilendirildi. YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ Şirketin ana hissedarı GBK Beteiligungen AG, ekonomik zorlukların şirketin yükümlülüklerini yerine getirmesini imkânsız hale getirdiğini açıkladı. 2023 mali raporlarına göre, şirket sıfır değerle kaydedildi ve mahkeme tarafından atanacak bir yöneticinin denetiminde yeniden yapılandırma sürecine girmesi bekleniyor. Ancak şu ana kadar somut bir yeniden yapılandırma planı açıklanmadı. BÜYÜME PLANLARINDAN BELİRSİZLİĞE 2023’te Almanya’nın en hızlı büyüyen otel zincirlerinden biri olan Achat Hotels, Loginn Hotels markasıyla genç konuklara yönelik stratejisini güçlendirmişti. Yeni projeler arasında Mönchengladbach’ta bir otelin açılması da bulunuyordu, ancak bu planların geleceği şimdilik belirsiz durumda. 1.000 ÇALIŞANIN DURUMU NE OLACAK? Şirketin hızlı büyüme süreci 1.000 kişiye istihdam sağlamıştı. Ancak iflas başvurusu, hem çalışanlar hem de otellerin geleceği için belirsizlik yaratıyor. Şirketin geleceği, önümüzdeki dönemde alınacak kararlarla netleşecek.

Celalabad, 2025 Türk Dünyası Turizm Başkenti İlan Edildi Haber

Celalabad, 2025 Türk Dünyası Turizm Başkenti İlan Edildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Turizmden Sorumlu Bakanlar 9. Toplantısı'nda Kırgızistan'ın Celalabad kenti, "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ilan edildi. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Turizmden Sorumlu Bakanlar 9. Toplantısı dün Celalabad kentinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Turizm Dairesi Müdürü Maksat Usubaliev ev sahipliği yaptı. TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Kırgızistan Cumhurbaşkanının Celalabad bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi Tilek Tekebaev ile Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Özbekistan ve Macaristan’dan üst düzey temsilciler de katıldı. Toplantıda, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un 3 Kasım 2023’te Astana’da düzenlenen TDT 10. Liderler Zirvesi’nde yaptığı öneri doğrultusunda, Celalabad kenti 2025 yılı için "Türk Dünyası Turizm Başkenti" olarak ilan edildi. Ayrıca, bu şehirde gelecek yıl düzenlenecek çeşitli konferans, festivaller ve diğer etkinliklerin ana hatlarını belirleyen bir yol haritası da onaylandı. TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, toplantıda yaptığı konuşmada katılımcılara üye ve gözlemci devletler arasındaki turizm iş birliğindeki son gelişmeler ve TDT bünyesinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı 2025’te Türkiye’de Yapılacak Toplantıda, İpek Yolu Turizmi potansiyelinin keşfi, "Türk Dünyası Turizm Başkenti" ve Tabarruk Ziyarat girişimlerinin hayata geçirilmesi, yeni web sitesi www.turkicsilkroad.com’un başlatılması ve tanıtımı, TDT Kayak Merkezleri Birliği'nin kurulması, turizm yatırımlarına yönelik projelerin gerçekleştirilmesi ve eğitim programlarının düzenlenmesi gibi konular ele alındı. Toplantıya katılan heyet başkanları, Türk Dünyası’ndaki turizm iş birliğinin hem ikili hem de çok taraflı yönlerini vurgularken, TDT üye ve gözlemci devletler arasında turist hareketliliğinin artırılmasının önemine dikkat çektiler. Ayrıca, TDT Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nın 2025’te Türkiye’de yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Singapur, Dünyanın En Güçlü Pasaportları Sıralamasında Zirvede Haber

Singapur, Dünyanın En Güçlü Pasaportları Sıralamasında Zirvede

Singapur, dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında zirveye çıkarak İspanya'yı geride bıraktı. İspanya, ikinci sıraya gerilerken, ilk beşte dört Avrupa ülkesi yer alıyor. VisaGuide.World’ün hazırladığı bu sıralama, seyahat endüstrisinde en güvenilir kaynaklardan biri olarak kabul ediliyor. Henley Pasaport Endeksi ile birlikte bu listeler, 199 ülke ve bölgeyi değerlendiriyor ve sonuçlar vizesiz erişim, e-Vize ve küresel hareketlilik gibi kriterlere dayanıyor. Pasaportların gücünü belirlemek için “Seyahat Önem Puanı” adı verilen bir sistem kullanılıyor, ancak bu puanın sıralamayı nasıl etkilediği açıklanmamış. 2024 Eylül itibarıyla Singapur, 100 üzerinden 91,2 puanla en güçlü pasaport olarak öne çıkarken, İspanya 90,6 puanla ikinci sırada yer alıyor. Fransa 90,5 puanla üçüncü, İtalya 90,3 puanla dördüncü, Macaristan ise 90,2 puanla beşinci sırada bulunuyor. Avrupa ülkeleri genel olarak ilk sıralarda yer alırken, Japonya 15. sırada ve Avrupa Birliği'nde yer almayan tek ülke olarak öne çıkıyor. Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkeler de ilk 10'da yer almayı başarmış. VisaGuide.World’ün pasaport sıralaması, bir yıl içinde dört kez yayınlanıyor ve her ülkenin pasaportunun sahip olduğu vizesiz seyahat rotaları üzerinden hesaplanıyor. Henley Pasaport Endeksi de benzer bir yaklaşım benimsiyor, ancak son çeyrek sıralamaları henüz yayınlanmadı. Her ülke için yapılan puanlama, vizesiz giriş, e-Vize, Elektronik Seyahat İzni (ETA) gibi seçenekleri dikkate alıyor. Ayrıca Schengen bölgesi dışındaki bazı ülkeler için tanınan ETIAS vize muafiyeti gibi yeni sistemler, gelecekteki sıralamaları da değiştirebilir. İngiltere’nin ETA sistemini devreye alması da sıralamalarda farklılıklara yol açabilir. Sıralama sadece vizesiz erişimle sınırlı kalmıyor. Ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH), küresel gücü ve turizmdeki rolü gibi faktörler de göz önünde bulunduruluyor. Yüksek DSS puanına sahip bir ülkeye vizesiz erişim, düşük puanlı bir ülkeye kıyasla daha fazla puan kazandırıyor. Ancak bu faktörler her zaman eşit ağırlıkta değerlendirilmiyor. İspanya'nın sıralamadaki düşüşü, vizesiz gidilebilecek ülkelerin sayısındaki azalmadan kaynaklanıyor. Önceden İspanyol pasaportu sahipleri 160 bölgeye vizesiz seyahat edebilirken, bu sayı Eylül 2024 itibarıyla 107’ye düştü. Ancak benzer bir durum Singapur için de geçerli. Daha önce 164 yeri vizesiz ziyaret edebilen Singapur pasaportu, şimdi 160 ülkeye vizesiz giriş sağlayabiliyor. Pasaport sıralamalarındaki değişiklikler diplomatik ilişkiler, vize politikaları ve küresel siyasi ve ekonomik gelişmelerle bağlantılı olabilir. Buna rağmen, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinin bir avantajı bulunuyor: Schengen bölgesi ve Avrupa Birliği sayesinde, bu pasaport sahipleri 30’dan fazla ülkeye sadece kimlik kartlarıyla giriş yapabiliyorlar. Bu serbest dolaşım avantajı, Avrupa pasaportlarının gücünü koruyan önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Budapeşte’de halk, günlük kiralama istemiyor Haber

Budapeşte’de halk, günlük kiralama istemiyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin Terezvaros semtinde, günlük kiralık dairelerin yasaklanması için yapılan referandumdan kısa süreli kiralık daire yasağına destek kararı çıktı. Budapeşte'nin doğu yakasındaki Peşte bölgesinde yer alan ve "VI. Bölge" olarak bilinen Terezvaros semtinde, yerel yöneticiler 2026 yılından itibaren konutların kısa süreli kiraya verilmesinin yasaklanmasına ilişkin bir halk oylaması başlatmıştı. 2 Eylül’de başlayan ve 15 Eylül akşamına kadar devam eden referandum sonuçları açıklandı. Terezvaros semti sakinlerinin yüzde 54’ü, günlük kiralık daire uygulamalarının yasaklanmasını destekledi. 2-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen oylamaya katılan 6 bin 83 vatandaşın 3 bin 265’i yasak kararına destek verirken, yaklaşık yüzde 46'lık kesim olan 2 bin 818 kişi yasağa karşı çıktı. Referanduma katılım oranı yüzde 9 seviyesinde kaldı. “İşletmeler, kendilerini değişikliğe hazırlayabilecektir” Konuya ilişkin bir açıklama yapan Terezvaros Belediye Başkanı Tamas Soproni, “Bir sonraki adım, Terezvaros sakinlerinin iradesinin uygulamaya konulması için temsil organı tarafından alınacak bir karar olacak. İlgili kararın ancak 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girebilecek olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Zira bu şekilde işletmeler, kendilerini değişikliğe hazırlayabilecektir. Semtimizin sakinleri, demokratik araçların nasıl kullanılacağı yönünde bir örnek oluşturmuş ve nasıl bir semtte yaşamak istediklerine ilişkin kararlarını vermiştir” dedi. Terezvaros’ta dairelerin yüzde 7,6’sı kısa süreli kiralık daire olarak kullanılıyor Yasak talebi, AirBnb ve Booking gibi çevrim içi platformlar üzerinden gerçekleştirilen kısa dönemli daire kiralama uygulamalarının bölgedeki konut fiyatlarını yükseltmesi ve Macaristan’da turizm gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan otel işletmelerinin yaşadığı kayıplar nedeniyle ortaya çıktı. Çok sayıda tiyatro, mağaza, restoran ve kafenin yanı sıra Macaristan Devlet Operası’na da ev sahipliği yapan Terezvaros Belediyesi kayıtlarına göre semtte 29 bin 251 daire bulunuyor ve bunların 2 bin 226’sı, yani yaklaşık yüzde 7,6’sı kısa süreli kiralık daire olarak kullanılıyor. Eurostat verilerine göre, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği genelinde 719 milyon gece konaklama, Airbnb, Booking, Expedia Group ve Tripadvisor gibi çevrim içi platformlar üzerinden rezerve edildi. Bu kategoride 19 milyon gece konaklama ile Paris ilk sırada yer alırken, Orta Avrupa’da Budapeşte 6,7 milyon gece konaklama ile birinci sırada yer aldı.

Budapeşte'nin turistik bölgesinde günlük kiralık evlerin yasaklanması oylanıyor Haber

Budapeşte'nin turistik bölgesinde günlük kiralık evlerin yasaklanması oylanıyor

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin turistik Terezvaros semti, konut fiyatlarını yükselttiği gerekçesiyle günlük kiralık konaklama uygulamalarını yasaklamak için halk oylamasına gitti. Oylamanın sonucu 10 gün sonra belli olacak. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de şehrin doğu yakasındaki Peşte bölgesinde yer alan ve "VI. Bölge" olarak da anılan Terezvaros semtinde yerel yöneticiler, 2026 yılından itibaren konutların kısa süreli kiraya verilmesinin yasaklanmasına ilişkin bir halk oylaması başlattı. Pazartesi günü başlayan ve 15 Eylül akşamına kadar devam edecek oylamadan karar çıkması halinde, kısa süreli kiralama uygulamaları yasaklanabilecek. Terezvaros sakinleri, 2 Eylül tarihi itibarıyla adres ve kimlik doğrulaması yaparak internet üzerinden oy kullanmaya başladı. Semt sakinleri ayrıca her gün yerel saatle 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında Lövölde Meydanı ve Jkai Meydanı'nda kurulan çadırlarda oy kullanma işlemini gerçekleştirebiliyor. Referanduma destek veren semt sakinleri, Airbnb ve Booking gibi platformlar üzerinden gerçekleştirilen kısa dönemli daire veya ev kiralama uygulamalarının bölgedeki konut fiyatlarını yükselttiğine dikkat çekiyor. "Sonuç yasal açıdan belirleyici değil" Terezvaros Belediyesi kayıtlarına göre semtte 29 bin 251 daire bulunuyor ve bunların 2 bin 226'sı, yani yaklaşık yüzde 7,6'sı kısa süreli kiralık daire olarak kullanılıyor. Tiyatro, mağaza, restoran, bar ve kafelerin yanı sıra Macaristan Devlet Operasına da ev sahipliği yapması sebebiyle çok sayıda turist çeken semtin Belediye Başkanı Tamas Soproni, referandum sonucunun belirleyici olmayacağını fakat birkaç bin kişinin yasağı desteklemesi halinde yerel yönetimin konuyu gündemine alacağını söyledi. 15 Eylül akşamına kadar devam edecek oylamaya ilişkin konuşan Sporoni, “Bu soruyu halka yöneltiyor olmamızın sebebi, maalesef yasal açıdan bir seçeneğimizin olmayışı. Bu konuda belediyelerin yapabileceği pek bir şey yok” dedi. Soproni, “Terezvaros'ta neredeyse her apartmanda Airbnb adıyla bilinen kısa süreli kiralık daire bulunuyor. Bu, farklı şekillerde herkesi etkiliyor. Bazı insanlar bunu geçimini sağlamak için kullanıyor, bazıları için ucuz konaklama imkanı oluyor fakat birçok kişi de binalarının huzurunu bozduğu için bundan nefret ediyor. Bazıları çevrelerinde kiracıların sürekli değiştiğini hiç fark etmezken bazları bundan hoşlanmıyor. Airbnb bir nimet mi yoksa lanet mi? Yasaklamalı mıyız yoksa serbest mi bırakmalıyız? Bu, hep birlikte karar vermemiz gereken bir soru” şeklinde konuştu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban hükümeti, daha önce yerel yönetimlerin Budapeşte'deki kısa süreli kiralık konutlara ilişkin düzenlemeler konusundaki yetkilerini artırmayı öngören bir yasal düzenlemeyi kabul etmişti. Söz konusu yasal düzenleme, Macaristan'ın turizm gelirlerinde önemli bir yer tutan otel işletmeciliği gelirlerinin korunması ve kısa süreli kiraya verilen konutların piyasaya etkisi nedeniyle kira fiyatlarının artmasının engellenmesi amacıyla kabul edilmişti. Benzer endişeler nedeniyle Portekiz'in başkenti Lizbon'da bu uygulamaları sınırlandırmaya yönelik bir referandum öngörülürken, İspanya'nın Barcelona kentinde ise 2028 yılı itibarıyla tüm kısa süreli kiralık konut uygulamalarının yasaklanması talep ediliyor.

Budapeşte'nin bir bölgesinde Airbnb yasağı için referanduma gidilecek Haber

Budapeşte'nin bir bölgesinde Airbnb yasağı için referanduma gidilecek

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Devlet Opera Binası'na ve birçok tiyatro salonuna ev sahipliği yapan, yerel dilde "Altıncı Bölge" diye tanımlanan Terezvaros'un sakinleri kısa süreli Airbnb kullanımlarının yasaklanması için referanduma gidecek. Eğlence kültürünün önemli bir adresi olarak görülen bölgedeki 2.200 mülkün yüzde 7'sinin uygulamada listelendiği belirtiliyor. Referandumu destekleyenler kısa süreli konaklamaların yerel ekonomiye katkı sağladığını kabul ediyor fakat mülk fiyatlarını artırdığını savunuyorlar. Terezvaros Belediye Başkanı Tamas Soproni, "birkaç bin kişinin" referanduma katılması halinde konunun yerel otoriteler tarafından ciddiye alınacağını aktardı. Soproni, "Maalesef bu yola başvurmamızın nedeni başka bir yasal seçeneğin olmayışıydı. Belediyelerin yapabileceği şeyler sınırlı," dedi. Bölgede yaşayan bir kişi Euronews'e, "Bu adım bazı sorunlarla mücadelede kısa süreli bir çözüm olacak," diye konuştu. Bu adım, İspanya’nın Katalonya özerk bölgesinin merkezi olan Barselona'da, Airbnb gibi platformlarda turistlere günlük ev kiralama uygulamasının 2028'e kadar sona ereceğini duyurmasının ardından geldi. Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni kısa süreli kiralama iznine sahip 10.000'den fazla evin lisansını da iptal edeceklerini açıklamıştı. Collboni, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Barselona'da yaşama hakkını garanti altına almak ve yıllardır yaşadığımız konut kriziyle etkin bir şekilde mücadele etmek istiyoruz," ifadelerini kullanmıştı. Barselona, arzı 9.600 evde dondurduğu 2014 yılından bu yana kısa süreli kiralama ruhsatı vermedi. Şehirde son 10 yılda yerel halk için konut arzı azalırken kiralarda büyük artışlar yaşandı. Öte yandan Türkiye'de Airbnb'yi de kapsayan yeni bir düzenlemeye göre, turizm konutu belgesi alan daire sahiplerine bir turizm konutu plaketi verileceği ve bu plaketin evlerin girişlerine asılması kararlaştırılmıştı. Airbnb nedir? Airbnb uygulaması kullanıcılarına konaklama önerileri sunan bir platform. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) teknoloji devlerinin küresel merkezi olarak görülen ve 'Silikon Vadisi' diye tanımlanmış bölgeyi de kapsayan San Francisco kentinde, 2008 yılında kuruldu. Brian Chesky, Joe Gebbia, Nathan Blecharczyk tarafından kurulan şirkete, Mart 2015'te 18 yatırımcı tarafından 750 milyon dolarlık (25,5 milyar Türk Lirası) yatırım yapıldı. Kasım 2015'te, şirketin o dönemki genel müdür yardımcısı Andrew Swain, uygulamanın 192 ülkedeki 33.000 şehirde, 800.000'in üzerinde kiralık mekan sunduğunu açıkladı. Airbnb yıllar içinde aynı sektörde faaliyet gösteren firmalardan Alman Accoleo'yu 2011'de, İngiliz CrashPadder'ı Haziran 2012'de, Avustralya'dan Nabewise'ı Kasım 2012'de, konuma dayalı soru-cevap platformu Localmind'ı Aralık 2012'de, Kanada merkezli Luxury Retreats International'ı Şubat 2017'de, Aarhus, HotelTonight ve Urbandoor'u 2019'da satın aldı. Avrupa, ABD ve Asya'da Airbnb kullanımına yönelik kanuni düzenlemeler bulunuyor. Örneğin, Almanya'nın başkenti Berlin'de kısa süreli kiralamalar yetkililerin iznine bağlı. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın bazı bölgelerinde uygulama yasaklı, İtalya'nın başkenti Roma'da ise kiralamalarda ödenen ücretin yüzde 21'lik dilimi ise stopaj vergisi olarak tahsil ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.