#Lezzet

TOURISMJOURNAL - Lezzet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lezzet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR Haber

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR ÜNLÜ ŞEFLER, MANAVGAT’TA HER TABAĞA GİRİT LEZZETLERİYLE İMZA ATACAK Türkiye’nin 61 milyar dolarlık turizm gelirinde 6,6 milyar dolar değer ile önemli bir paya sahibi olan Manavgat, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını yansıtan lezzetleriyle gastronomi turizminde de uluslararası vitrine çıkacak. Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali’nde dünyaca ünlü mutfak şefleri, sanatsal dokunuşlarla her tabağa Girit lezzetleriyle imza atacak. Side Antik Liman’da dünyaca ünlü şefler her tabağa Girit lezzetleriyle imza atacak Festivalin ikinci günü olan 25 Nisan’da saat 15.00’da Side Antik Liman’da gerçekleştirilecek tadım etkinliğinde lezzet sihirbazları Maria Ekmekçioğlu, Esat Özata, Dilek Yetkiner, Pasquale Lembo, Apostolos Altanis, Ioannis Koufos ve Argyrios Kontakis, Girit mutfağını bir sanat eserine dönüştürmek için kolları sıvayacak. Dünya mutfak kültüründe doğallığın ve sağlıklı yaşamın temsilcisi olarak öne çıkan, zeytinyağlıları, yabani otlarla yapılan yemekleri, taze deniz ürünleri ve damakta iz bırakan mezeleriyle Akdeniz’in en rafine lezzetlerini sunan Girit mutfağına modern dokunuşlarla yeniden yorumlayan mutfak şefleri, katılımcılara damaklarda tatlar bırakan bir lezzet yolculuğu yaşatacak. Apollon Tapınağı’nda lezzetin köklerine yolculuk Yine aynı gün saat 17.00’da Side Apollon Tapınağı’nda başlayacak olan “Girit’ten Side’ye Lezzet Yolculuğu” isimli söyleşi etkinliğinde lezzetin köklerine yolculuk yaşanacak. Saray ve Kültür tarihçisi Çağrı Başkurt’un moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte, şef Dilek Yetkiner, Ege ve mübadil mutfağının hikâyesini anlatırken Uluslararası Tarım Derneği Başkanı Seda Özel, bu zengin mutfak kültürünün tarım ve üretimle olan güçlü bağlarına dikkat çekecek. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gastronomi ilişkilerini yıllardır araştıran Şef-Yazar Maria Ekmekçioğlu ise yemeklerin sınır tanımayan birer kültür elçisi olduğunu vurgulayacak. Katılımcılar, hem tarihi hem de kültürel derinliği olan bu söyleşide, Girit yemeklerinin taşıdığı hafızayı da keşfetmenin heyecanını yaşayacak.    Mutfak şefleri, Sideli kadınlarla Girit’in en gizemli mutfak sırlarını keşfedecek Festivalin son gününde saat 15.00’da Side Antik Liman’da düzenlenecek “Sideli Kadınlarla Girit Yemekleri Yorumu” etkinliğinde ünlü şefler Maria Ekmekçioğlu, Ioannis Koufos ve Rasim Sakarya, Sideli kadınlarla Girit’in en gizemli mutfak sırlarını keşfe çıkacak. Yüzlerce yıllık tariflerin, Anadolu misafirperverliği ve Ege’nin dinginliğiyle harmanlanacağı bu buluşma, Manavgat’ın gastronomi sahnesinde yükselen yıldız olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek. “Manavgat, gastronomi turizminde yeni bir dönem başlatıyor” Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, ilçenin artık deniziyle, güneşiyle, doğal ve tarihi değerlerinin yanı sıra gastronomi zenginlikleriyle de çok konuşulacağını vurguladı. Başkan Kara, “Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali ile şehrimizi gastronomi turizminde uluslararası vitrine taşıyor, kültürle harmanlanmış benzersiz bir lezzet yolculuğuna ev sahipliği yapıyoruz. Amacımız, Manavgat’ı yılın sadece birkaç ayı değil, 12 ay boyunca yaşayan, nefes alan, keşfedilen bir turizm merkezi haline getirmek. Girit’in kadim tariflerini Side’nin tarihi atmosferiyle buluşturarak bu toprakların zenginliğini dünyayla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Manavgat, artık lezzetin, kültürün ve sürdürülebilir turizmin yıldızı olacak! Tüm lezzet avcılarını tarihin büyüsüyle harmanlanmış eşsiz lezzetleri keşfetmeye, Girit mutfağının ruhunu Side’nin kalbinde hissetmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

İzmir Ödemiş'te 132 Yıllık Lezzet Geleneği: Haber

İzmir Ödemiş'te 132 Yıllık Lezzet Geleneği: "Töngül Pide"

İZMİR (İHA) - İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 1892’den beri hizmet veren Töngül Pide fırını, 132 yıldır taş fırının ateşini hiç söndürmedi. Dededen toruna aktarılan bu lezzet geleneğinde, fırında yalnızca aile soyadını taşıyan "Töngül Pide" üretiliyor. Kıymalı, maydanozlu, yumurtalı iç harcı ve üzerine serpilen tereyağı ile Ödemiş tulumu, bu coğrafi işaretli pidenin benzersiz tatlarından biri olmasını sağlıyor. Fırın, her sabah 04.00’te açılarak pidelerin hazırlanması için hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Hamurlar yoğruluyor, fırın yakılıyor ve 06.00’da pideler servise sunuluyor. Fırında dumanı üstünde çıkan pidelerin sıcaklığını hisseden vatandaşlar, yanına çayını alarak bu tarihi lezzeti tatmanın keyfini çıkarıyor. 4. kuşak Töngül ailesi üyeleri, dedelerinin başlattığı geleneği devam ettiriyor. İşletmecilerden Nedime Töngül, "Dedelerimiz çıkarmış, biz 4. kuşağız. Soyadımız, oradan geliyor. 132 yıllık burası; ‘Töngül'ün fırını, Töngül pidesi' derken, Töngül Pide olarak ismi verilmiş. Patenti bizde. İnsanlarımız beğeniyor, fırınımız taş fırın. Kıyma, yumurta, maydanoz var içerisinde, üzerinde de tereyağı ve tulum peyniri var" dedi. LEZZETİN SIRRI: SEBAT VE TAŞ FIRIN Fırının 40 yıllık ustası İsmail Otçeken, sabahın erken saatlerinden itibaren pide yapımına başladıklarını söyledi. Otçeken, "40 yıldır bu işi yapıyorum. Ben bu fırında işi öğrendim. 10 dakikada pişiyor. Sabah açıyoruz, öğleden sonra kapatıyoruz. Bu işin sırrı bence sebat etmek. Her gün bu işi aynı saatte yapacaksın; sabah 04.00'te geliyoruz, 06.00'da pideler çıkmış oluyor. Bir gün 06.00'da, bir gün 08.00'de geldim olmaz. Bizim fırınımız taş fırındır. Lezzeti buradan geliyor" dedi. Her sabah 06.00’da ilk pidelerini çıkartan fırın, öğleden sonra 14.00’e kadar hizmet veriyor. Hem İzmir’den hem de farklı şehirlerden gelen vatandaşlar, Töngül Pide’yi tatmadan ilçeden ayrılmıyor. Vatandaşlar, bu eşsiz lezzeti ilçenin simgesi olarak görüyor.

Flamingo Lara'da Yılbaşı Gecesi Eğlence ve Lezzet Buluşuyor! Haber

Flamingo Lara'da Yılbaşı Gecesi Eğlence ve Lezzet Buluşuyor!

Antalya'nın kalbinde konumlanan Flamingo Lara, yılbaşı gecesine özel bir deneyimle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu özel gece, DJ performansı ve unutulmaz bir yılbaşı menüsü ile dolu dolu geçecek. Türkiye'nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemi olan 'İncili Gastronomi Rehberi'nde yeni açılanlar kategorisinde Antalya'dan tek yer olarak öne çıkan Flamingo Lara, unutulmaz bir yılbaşı deneyimi yaşamak isteyen misafirlerini bekliyor. Yılbaşı gecesinde DJ eşliğinde eğlenceli saatler yaşatacak olan mekanda sunulacak olan unutulmaz yılbaşı menüsünde ise: Karides ve Levrek Düeti, Zencefilli Hindi Böreği, 8 saat fırında pişmiş Dana Kontrfile ve Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Mus, Karamelize Fındık Kırıntıları ve Frambuaz Sos ile sunulan Bergamot Sabayon gibi özel lezzetler var. Lara’nın büyüleyici manzarası eşliğinde uzun süre hafızalarınızdan silemeyeceğiniz bir geceye imza atmaya hazırlanan mekan; konumu, dekorasyonu, yemekleri ve DJ performansıyla yılbaşı için en iddialı programlardan birini sunuyor ve yeni yılın ilk dakikalarını unutulmaz kılmayı vaat ediyor. Nefis yemekler, özel kokteyller ve iyi müzik üçlüsünün eşlik edeceği bu geceye dahil olma fırsatını kaçırmayın. Evde Flamingo Lezzeti: Yılbaşı Hindisi Siparişi! Antalya'nın sevilen mekanı Flamingo Lara, bu yılbaşı gecesinde sıcak bir ev atmosferine lezzet katmak için özel bir hizmet de sunuyor. Mekan bu özel geceyi evde geçirmek isteyenlere, Flamingo Lara'nın usta şeflerinin hazırladığı muazzam Yılbaşı Hindisi'ni evlerine getiriyor. Evde keyfini çıkarabileceğiniz özel yılbaşı hindisi, iç pilav, kestane ve ev yapımı özel hindi sosu ile birlikte sunuluyor. Flamingo Lara'nın mutfak sanatlarının bir yansıması olan bu lezzet dolu paket, yılbaşı sofranıza şıklık ve lezzet katacak. Nasıl Sipariş Verebilirsiniz? Flamingo Lara'nın evde Yılbaşı Hindisi servisinden yararlanmak için önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz. İster ailece, ister sevdiklerinizle bu özel lezzeti paylaşmak için siparişi vererek, Flamingo Lara’dan hindinizi alabilirsiniz.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.