Hava Durumu

#Kültür

TOURISMJOURNAL - Kültür haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kültür haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ÜNLÜ ŞEFLER, SİDE’DE GİRİT LEZZETLERİYLE GASTRONOMİ ŞÖLENİ YAŞATTI Haber

ÜNLÜ ŞEFLER, SİDE’DE GİRİT LEZZETLERİYLE GASTRONOMİ ŞÖLENİ YAŞATTI

Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiren Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali’nin ikinci düzenlenen tadım etkinliğinde lezzet sihirbazları Maria Ekmekçioğlu, Esat Özata, Dilek Yetkiner, Pasquale Lembo, Apostolos Altanis, Ioannis Koufos ve Argyrios Kontakis, Girit mutfağının efsanevi yemeklerini hazırladı. Girit, Selanik, İtalya, İstanbul ve İzmir’den Side’ye gelen duayen şefler, “Norma”, “Karides Saganaki”, “Kreto Pitaka”, “Sakız Enginarlı Kabak Çiçeği Dolması”, “Balkabaklı Otlu Köfte, “Katsikaki Me Maratho Ke Askolimbrus” isimli yemeklerin reçetelerini, püf noktalarını Girit mutfağındaki yerini detaylarıyla anlattı. Side Antik Liman’daki lezzet şöleninde Manavgat Belediye BaşkanıNiyazi Nefi Kara, dünya mutfak kültüründe doğallığın ve sağlıklı yaşamın temsilcisi olarak öne çıkan, zeytinyağlıları, yabani otlarla yapılan yemekleri, taze deniz ürünleri ve damakta iz bırakan mezeleriyle Akdeniz’in en rafine lezzetlerini sunan Girit mutfağını modern dokunuşlarla yorumlayan mutfak şeflerine teşekkür etti. “Manavgat, lezzetin, kültürün ve sürdürülebilir turizmin yıldızı olsun istiyoruz” Mübadele öncesi Manavgat’a göçen Giritlilerin köklü kültürleri, misafirperverlikleri ve eşsiz mutfak mirasıyla Side’nin tarihine lezzet kattığını, bu kadim kenti Akdeniz’in en özel buluşma noktalarından biri haline getirdiğini vurgulayan Başkan Kara, “Girit’in yemek tariflerini Side’nin tarihi atmosferiyle buluşturarak bu toprakların zenginliğini dünyayla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Manavgat, denizi, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihi değerlerinin yanı sıra gastronomi zenginlikleriyle de gözde bir turizm destinasyonu olsun istiyoruz. Manavgat, lezzetin, kültürün ve sürdürülebilir turizmin yıldızı olsun istiyoruz. Çeşitliliğimizi unutmadan, unutturmadan koruyacağız ve geliştirmeye devam edeceğiz. Her bir değerimize yenilerini ekleyerek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi. Tadım etkinliğini, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Grubu’nun gösterisi renklendirdi. Denizin özgürlüğünü ve yüzyılların direncini aynı ezgide buluşturan bir ruhun sesi olan Girit müzikleriyle yapılan danslar, büyük alkış topladı. Önemli isimler, mutfak kültürüyle kurulan Girit-Side dostluğunu anlattılar Festivalin bir başka önemli etkinliği “Girit’ten Side’ye Lezzet Yolculuğu” isimli söyleşi oldu. Apollon Tapınağı’nın yakınındaki sahnede Saray ve Kültür Tarihçisi Çağrı Başkurt’un moderatörlüğündeki söyleşide Şef-Ege ve Mübadil Mutfağı Uzmanı Dilek Yetkiner, Uluslararası Tarım Derneği Başkanı Seda Özel, Şef-Yazar-Türkiye ve Girit Gastronomi İlişkileri Temsilcisi Maria Ekmekçioğlu’nun konuşmalarını meydanı dolduran yüzlerce kişi ilgiyle dinledi. Dilek Yetkiner, Girit ile Side arasında sofranın birleştirici gücünün çok yüksek olduğuna vurgu yaptı. Girit mutfağını “Çok duygusal, çok sağlıklı ve hikâyelerle dolu” olarak tanımlayan Dilek Yetkiner, ortaya çıkarılan lezzetlerde zeytinyağı, domates, patates ve peynirin rolünün fazla olduğunu anlattı. Seda Özel ise “Giritliler Side’ye ne getirdi, Girit’ten ne götürdü” sorusu üzerinden düşüncelerini paylaştı. Manavgat’ın bitki çeşitliliği açısından çok zengin bir bölge olduğunu belirten Seda Özel, Side’de Yörük kültürü ile Girit kültürünün sentezinin ortaya çıktığını anlattı. Anadolu şehirlerine yerleşen Giritlilerin, zeytin üretimi, zeytinyağının farklı tekniklerle lezzetinin artırılması, bağcılık, üzüm ve enginar üretiminde İzmir, Muğla, Antalya ve Mersin bölgesine büyük katkılar sağladığını anlattı. Maria Ekmekçioğlu ise “Girit'ten Side'ye, Side'den Girit'e uzanan büyük hikayenin” birleştirici bir yolculuk olduğunu söyledi. Festival için hazırlık yaparken Girit yemeklerinde kullanılan otların Türkçe isimlerini öğrenmek için çok uğraş verdiğini anlatan Maria Ekmekçioğlu, Side’ye geldiğinde özellikle otların Girit’teki isimleriyle bilinmesinin kendisini çok şaşırttığını dile getirdi. Maria Ekmekçioğlu, Side’de sofralar kurarak dostluğu, kardeşliği güçlendirdiklerini, birlikte yaşamanın güzelliklerini keşfetmeye devam edeceklerini dile getirdi. Söyleşinin finalinde Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, konuşmacılara festival anısına teşekkür plaketleri takdim etti. Chrysoula Stefanaki konserinde duygusal derinlik Festivalin akşam programında ise Apollan Tapınağı’nadaki sahnede Giritli şarkıcı Chrysoula Stefanaki, unutulmaz bir konser verdi. “Tango Notturno", "Blue Haven" ve "The Last Waltz" eserleriyle tanınan ve "The Velvet Voice" albümüyle ülkesini uluslararası alanda başarıyla temsil eden sanatçı, canlı performansında dinleyicilere hem duygusal derinlik yaşattı hem de hareketli parçalarla coşturdu. Ücretsiz konserde festivalin ev sahibi Başkan Kara ve eşi Hacer Ceyhan Kara, birlikte sahneye çıkıp Chrysoula Stefanaki’ye teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR Haber

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR

MANAVGAT, GİRİT LEZZETLERİYLE DÜNYA GASTRONOMİ SAHNESİNE ÇIKIYOR ÜNLÜ ŞEFLER, MANAVGAT’TA HER TABAĞA GİRİT LEZZETLERİYLE İMZA ATACAK Türkiye’nin 61 milyar dolarlık turizm gelirinde 6,6 milyar dolar değer ile önemli bir paya sahibi olan Manavgat, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını yansıtan lezzetleriyle gastronomi turizminde de uluslararası vitrine çıkacak. Manavgat Belediyesi’nin ev sahipliğinde 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali’nde dünyaca ünlü mutfak şefleri, sanatsal dokunuşlarla her tabağa Girit lezzetleriyle imza atacak. Side Antik Liman’da dünyaca ünlü şefler her tabağa Girit lezzetleriyle imza atacak Festivalin ikinci günü olan 25 Nisan’da saat 15.00’da Side Antik Liman’da gerçekleştirilecek tadım etkinliğinde lezzet sihirbazları Maria Ekmekçioğlu, Esat Özata, Dilek Yetkiner, Pasquale Lembo, Apostolos Altanis, Ioannis Koufos ve Argyrios Kontakis, Girit mutfağını bir sanat eserine dönüştürmek için kolları sıvayacak. Dünya mutfak kültüründe doğallığın ve sağlıklı yaşamın temsilcisi olarak öne çıkan, zeytinyağlıları, yabani otlarla yapılan yemekleri, taze deniz ürünleri ve damakta iz bırakan mezeleriyle Akdeniz’in en rafine lezzetlerini sunan Girit mutfağına modern dokunuşlarla yeniden yorumlayan mutfak şefleri, katılımcılara damaklarda tatlar bırakan bir lezzet yolculuğu yaşatacak. Apollon Tapınağı’nda lezzetin köklerine yolculuk Yine aynı gün saat 17.00’da Side Apollon Tapınağı’nda başlayacak olan “Girit’ten Side’ye Lezzet Yolculuğu” isimli söyleşi etkinliğinde lezzetin köklerine yolculuk yaşanacak. Saray ve Kültür tarihçisi Çağrı Başkurt’un moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte, şef Dilek Yetkiner, Ege ve mübadil mutfağının hikâyesini anlatırken Uluslararası Tarım Derneği Başkanı Seda Özel, bu zengin mutfak kültürünün tarım ve üretimle olan güçlü bağlarına dikkat çekecek. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gastronomi ilişkilerini yıllardır araştıran Şef-Yazar Maria Ekmekçioğlu ise yemeklerin sınır tanımayan birer kültür elçisi olduğunu vurgulayacak. Katılımcılar, hem tarihi hem de kültürel derinliği olan bu söyleşide, Girit yemeklerinin taşıdığı hafızayı da keşfetmenin heyecanını yaşayacak.    Mutfak şefleri, Sideli kadınlarla Girit’in en gizemli mutfak sırlarını keşfedecek Festivalin son gününde saat 15.00’da Side Antik Liman’da düzenlenecek “Sideli Kadınlarla Girit Yemekleri Yorumu” etkinliğinde ünlü şefler Maria Ekmekçioğlu, Ioannis Koufos ve Rasim Sakarya, Sideli kadınlarla Girit’in en gizemli mutfak sırlarını keşfe çıkacak. Yüzlerce yıllık tariflerin, Anadolu misafirperverliği ve Ege’nin dinginliğiyle harmanlanacağı bu buluşma, Manavgat’ın gastronomi sahnesinde yükselen yıldız olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek. “Manavgat, gastronomi turizminde yeni bir dönem başlatıyor” Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, ilçenin artık deniziyle, güneşiyle, doğal ve tarihi değerlerinin yanı sıra gastronomi zenginlikleriyle de çok konuşulacağını vurguladı. Başkan Kara, “Uluslararası Manavgat Girit’ten Side’ye Kültür ve Lezzet Festivali ile şehrimizi gastronomi turizminde uluslararası vitrine taşıyor, kültürle harmanlanmış benzersiz bir lezzet yolculuğuna ev sahipliği yapıyoruz. Amacımız, Manavgat’ı yılın sadece birkaç ayı değil, 12 ay boyunca yaşayan, nefes alan, keşfedilen bir turizm merkezi haline getirmek. Girit’in kadim tariflerini Side’nin tarihi atmosferiyle buluşturarak bu toprakların zenginliğini dünyayla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Manavgat, artık lezzetin, kültürün ve sürdürülebilir turizmin yıldızı olacak! Tüm lezzet avcılarını tarihin büyüsüyle harmanlanmış eşsiz lezzetleri keşfetmeye, Girit mutfağının ruhunu Side’nin kalbinde hissetmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Çevreci Seyahat Kiti Haber

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Çevreci Seyahat Kiti

İSTANBUL (İHA) - Türk Hava Yolları (THY), "UNESCO Türkiye Serisi" adıyla tanıttığı yeni seyahat kitleriyle Türkiye’nin eşsiz tarihi ve kültürel değerlerini gökyüzüne taşıyor. Nemrut, Göbeklitepe, Kapadokya, Efes, Ani ve Troya gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki lokasyonlardan ilham alan bu özel koleksiyon, dört farklı ebru tasarımı ve üç geleneksel halı-kilim motifini de içeriyor. HER UÇUŞTA BİR KÜLTÜREL YOLCULUK THY, Business sınıfında 5-8 saat aralığındaki uçuşlarda sunulan bu setleri, ocak ayı itibarıyla ekonomi sınıfındaki 8 saatten uzun uçuşlarda da kullanıma sunacak. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle hazırlanan koleksiyon, Türkiye’nin kültürel değerlerini uluslararası yolculara tanıtma vizyonunu destekliyor. ÇEVRE DOSTU VE ŞIK TASARIMLAR Modern Türk sanatını yansıtan seyahat kitleri, içinde Ex Nihilo tarafından geliştirilen el ve vücut losyonu, dudak balmı gibi lüks ürünler barındırıyor. Ayrıca çorap, göz bandı ve diş fırçası gibi malzemelerde yüzde 80 geri dönüştürülmüş materyaller ve biyolojik olarak parçalanabilen mısır nişastası gibi çevre dostu malzemeler kullanılıyor. KÜLTÜR VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇ İÇE Türk Hava Yolları Operasyon Genel Müdür Yardımcısı M. Akif Konar, "UNESCO Türkiye Serisi ile yalnızca misafirlerimize eşsiz bir uçuş deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin zengin kültürel mirasını dünya ile buluşturuyoruz. Türk Hava Yolları olarak, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımımız ve kültürel değerlerimize sahip çıkma vizyonumuzla sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz. Bu koleksiyon, Türkiye'nin binlerce yıllık tarihini ve sanatını modern bir yorumla yolcularımıza sunma çabamızın somut bir göstergesidir. Misafirlerimizin bu setlerle Türkiye'nin köklü geçmişine dokunmalarını ve eşsiz bir bağ kurmalarını hedefliyoruz" dedi. Türk Hava Yolları, hem seyahat konforu hem de kültürel anlatımda yeni standartlar belirlemeyi sürdürerek Türkiye’nin mirasını gökyüzünde yaşatma misyonuna devam ediyor.

Universal, Umusic Otelleri ile Turizmde Ezber Bozuyor Haber

Universal, Umusic Otelleri ile Turizmde Ezber Bozuyor

Universal Music Group (UMG), "Bir müzik plak şirketi iyi bir otel markası yaratabilir mi?" sorusundan yola çıkarak yeni Umusic Otelleri’nde bir gecelik konaklama için 400 dolar ödemeye razı olacağınıza inanıyor. Bu oteller, otel konaklamasını, eğlenceyi ve yerel müzik mirasını bir araya getiren "kültürel merkezler" olma iddiasında. Umusic Otelleri zinciri, ilk tesisini Madrid’de açtığından bu yana bir yıldan fazla zaman geçti. Bu nedenle, markanın stratejisini öğrenmek için markanın başkanı Jordi Solé ile görüşüldü. Universal Music Group (UMG) ve yatırımcı Dakia Entertainment Hospitality Group tarafından oluşturulan Umusic Otelleri'nin, Avrupa, ABD ve Latin Amerika’da yeni oteller planladığını söyleyen Solé, dünya çapında 200 otel açma potansiyeli gördüklerini belirtti. MADRID’DEKİ OTELLER Miami’deki otel markası merkezinden konuşan Solé, Avrupa, ABD’nin doğu ve batı kıyıları ve Latin Amerika’yı kapsayan bir aylık iş seyahatinden yeni döndüğünü belirterek, Umusic Otelleri’nin şu anda Madrid’de, Eylül 2023’te açılan Umusic Hotels Teatro Albéniz adlı bir otelinin bulunduğunu hatırlattı. Solé'ye göre, Madrid’deki ikinci tesis ise yenilenme aşamasında olup 2027’de açılacak. Her iki Madrid otelinde de restore edilmiş tarihi tiyatrolar yer alıyor. Solé, gelecekteki projelerin de arenalar, stadyumlar, tiyatrolar veya gece kulüpleri gibi canlı müzik ve eğlence alanlarını içereceğini söyledi. CANLI TURİZM TRENDİNE YÖNELİK ADIM Umusic markası, 2025’in önemli trendlerinden biri olan "canlı turizm" dalgasından faydalanıyor. Umusic Hotel Madrid’in misafir odalarında tavanlara yerleştirilmiş küçük Bluetooth Marshall amfi hoparlörler bulunuyor. Otelde bir plak kütüphanesi, çatı katı barı ve bir müzik mekanı yer alıyor. Otel, ünlü sanatçılar için konserlere, albüm tanıtımlarına ve partilere ev sahipliği yaptı. Toplumla etkileşim ve yeni yetenekleri desteklemek de otelin önemli hedefleri arasında. Ayrıca, yerel okullarla da ortaklıklar yapılıyor. OTEL YATIRIMCILARININ İLGİSİ Otel yatırımcıları için Solé, "Sadece oda ve yeme-içme gelirleri değil, aynı zamanda eğlence gelirleri de sunan farklı bir teklif sunuyoruz" dedi. Umusic Hotels Teatro Albéniz, İspanyol gayrimenkul yatırım ortaklığı Silicius’a ait olup 2024’ün ilk yarısında yüzde 4,7 kira geliri artışı bildirdi. Yeni bir markanın farkındalığını yaratmak zaman alsa da Solé, otelin başlıca rezervasyon kaynaklarını; kurumsal toplantılar ve etkinlikler, online seyahat acenteleri ve Universal’ın kendi ağı olarak sıraladı. Solé, "UMG’nin dünya çapında 7.000 sanatçısı ve 70 plak şirketi var. Sadık hayranlardan oluşan muazzam bir veri tabanı bulunuyor. Doğrudan tüketiciye yönelik rezervasyonların çok etkili olduğunu kanıtladık" dedi. TURİSTLER İÇİN NAKİT AVI ELEŞTİRİLERİ Müzik hayranları, genellikle "anti-kurumsal" görüşte oldukları için, yeni otel markasının 400 €’luk gece başı fiyatı bazıları tarafından "turistler için nakit avı" olarak görülebiliyor. Umusic, her tesisin topluluk etkileşimi ve yeni yeteneklerin desteklenmesi vaadini gerçekten yerine getirmesini sağlamak için marka yönetimine önem vermek zorunda. Bir sonraki Taylor Swift, Drake veya başka bir Universal sanatçısı Madrid’de konser verdiğinde, Solé, bu hayranların otelde kalmalarını umuyor.

Elazığ Maden’de Tescilli Kültür Varlığı Sayısı 33’e Ulaştı Haber

Elazığ Maden’de Tescilli Kültür Varlığı Sayısı 33’e Ulaştı

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ’ın tarihi Maden ilçesinde 5 taşınmaz daha tescillenerek koruma altına alındı. Böylece ilçedeki toplam tescilli kültür varlığı sayısı 33’e yükseldi. Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği (Bakır Maden-DER) Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, bu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşarak derneğin kültürel mirası koruma çalışmalarına olan katkısını vurguladı. Seyrek, yaptığı açıklamada, "Maden, geçmişten bugüne uzanan tarihi içinde oluşan kültürü, sosyal hayatı, gelenek ve görenekleriyle Elazığ’ın kimlikli bir ilçesidir. Bakır Maden-DER olarak Kasım 2020'de kurulduğumuz günden beri ilçemizin problemlerine kayıtsız kalmıyor, ilçemizin kimliğinin yok olmaması için dağ, bayır demeden tespit çalışmaları yapıyoruz" dedi. Bölgedeki yetkililerin ilçeyi tanımadığını da ifade eden Seyrek, kendi çalışmalarının kültürel mirası korumaya olan katkısını vurguladı. Seyrek, "Derneğimizi kurduğumuzda ilçe merkezinde 8, köylerde 10 taşınmaz olmak üzere toplam 18 tescilli kültür varlığımız varken şimdi bu sayı, ilçe merkezinde 20, köylerde 13 taşınmaz olmak üzere toplam 33'e yükselmiştir. Bakır Maden-DER ilçesinin değerlerine sahip çıkarak 4 yılda ilçe merkezindeki tescilli eser sayısının 2 katından fazla sayıya çıkmasını sağlamıştır" dedi. KORUMA ALTINA ALINAN 5 YENİ ESER Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 29 Kasım 2024 tarihli toplantısında alınan kararla tescillenen 5 taşınmaz, ilçenin kültürel mirasını daha da zenginleştirdi. Seyrek, bu önemli adımın, ilçenin tarihi ve kültürel kimliğinin korunmasına büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Maden, bu eserlerden daha fazla kültür varlığına sahiptir. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 29 Kasım 2024 tarihli toplantısında tescillenerek koruma altına alınan 5 taşınmazın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği Turizm Sezonunu Değiştiriyor Haber

İklim Değişikliği Turizm Sezonunu Değiştiriyor

İstanbul’un ödüllü butik otellerinden Naz City Hotel’in Genel Müdürü Emirhan Özyardımcı, bu yaz iklim değişikliği nedeniyle yaşanan aşırı sıcakların, yaz sezonunda turistlerin İstanbul’u tercih etmemesine yol açtığını belirtti. Özyardımcı, "Sezon kaydığı için ekim ve kasım aylarında doluluk oranımız yüzde 90’ları buldu" dedi. Son yıllarda Dolapdere, sanayi bölgesi kimliğinden sıyrılarak kültür ve sanat merkezi haline geldi. Arter, Pilevneli Galeri gibi önemli sanat mekânları ve yenilenen altyapısıyla bölge, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Merkezi konumu ve gelişen turizm altyapısıyla Dolapdere, medikal, iş ve kültür turizmi için popüler bir tercih haline geldi. 2015’ten beri Dolapdere’de hizmet veren Naz City Hotel, yılda 39 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Otelin tasarımı, The Ritz-Carlton ve Swissôtel gibi ünlü otellerin iç mimarlığını üstlenen Sinan Kafadar’a ait. Otel, geçtiğimiz ekim ayında Napoli’de düzenlenen Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards’ta "Avrupa’nın En İyi Butik Şehir Oteli" seçildi. SEZON DEĞİŞİMİNE İKLİM ETKİSİ İklim değişikliğinin turizm üzerindeki etkisine dikkat çeken Özyardımcı, "Artan sıcaklar geçtiğimiz yaz döneminde turistlerin yaz döneminde gezilerek görülmesi gereken İstanbul şehir tatillerini ertelemelerine neden oldu. Bu yaz, daha önceki yıllarda temmuz ayında yaşadığımız doluluğu ekim-kasım ayında yaşadık." diye ifade etti. 2025’te turizm sektöründe yükseliş beklediklerini dile getiren Özyardımcı, otelin sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını da vurguladı: "Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve enerji tasarruflu sistemleri tercih ediyoruz. Su tasarrufu için su verimli cihazlar kullanıyoruz ve suyun geri dönüşümünü sağlıyoruz. Atıklarımızı azaltıyoruz, geri dönüşüm programlarını uyguluyor ve organik atıklarımızı kompostlanmasını sağlıyoruz. Ayrıca yerel çiftçilerden tedarik ettiğimiz gıda maddelerini kullanarak yerel ekonomiyi destekliyoruz". Ayrıca, misafirlerine ücretsiz shuttle hizmeti sunarak İstanbul’un taksi sorununa alternatif çözümler sunduklarını belirtti. "TÜRKİYE TURİZMİ, ÖNÜMÜZDEKİ YIL GÜÇLÜ BİR ÇIKIŞ YAKALAYACAK" 2025 yılı için hedeflerinin daha fazla geceleme olduğunu söyleyen Özyardımcı, "Türkiye turizminin önümüzdeki yıl güçlü bir çıkış yakalayacağını düşünüyoruz" dedi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.