Hava Durumu

#Bta

TOURISMJOURNAL - Bta haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bta haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yenilenen Antalya Havalimanı ilk yolcularını karşıladı Haber

Yenilenen Antalya Havalimanı ilk yolcularını karşıladı

Akdeniz'in en büyük turizm merkezinin dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı, terminal ve hava tarafı kapasitesini genişleterek yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı. TAV Havalimanları ve Fraport ilk aşamada havalimanında 850 milyon avro yatırım gerçekleştirdi. Antalya Havalimanı, genişletme çalışmaları tamamlanan T2 dış hat terminalinde ilk yolcularını karşıladı. SunExpress'in XQ301 sefer sayılı Ercan uçuşundan gelen yolcular çiçekler ve hediyelerle karşılandı. TAV Havalimanları ve Fraport ortak girişimi, Antalya'daki genişleme çalışmalarının ilk aşamasını üç yıldan kısa sürede tamamladı. Ortaklık imtiyaz süresi içinde havalimanının kapasitesini 80 milyon yolcunun üzerine çıkaracak. T2 dış hatlar ve iç hatlar terminallerinin toplam alanı yaklaşık iki katına çıkarak sırasıyla 225 bin metrekare ve 75 bin metrekare oldu. Toplam ticari alanlar yaklaşık üç katına çıktı ve T2'deki lounge, yiyecek ve içecek ve duty-free alanları tamamen yeniden tasarlandı. Ayrıca, apronda 1,4 milyon metrekare alan eklenerek, uçak park alanlarının sayısı önemli ölçüde artırıldı ve 202'ye ulaştı. Çok katlı otopark, yeni taksi yolları, bağlantı yolları, uçak bakım hangarları, genel havacılık terminali ve diğer tesisler birinci faz yatırım kapsamında tamamlandı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, "Antalya Havalimanı'ndaki genişleme projesini tamamlamaktan ve Türkiye'nin dış hat trafiği trafik açısından en yoğun ikinci merkezinde yolcularımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım yolcu deneyimini önemli ölçüde yükseltecek ve daha fazla trafik büyümesi için kapasite sağlayacak. Stratejik önemi olan bu proje havayollarının Antalya'da daha fazla uçak konuşlandırması için zemin hazırlarken bölgenin uzun vadeli gelişimini desteklemek için gerekli altyapıyı sağlayacak" dedi. Fraport CEO'su Dr. Stefan Schulte, "Ek terminal alanlarının açılması, Antalya'nın Akdeniz bölgesindeki lider tatil havalimanı konumunu güçlendirmekte bizim için bir dönüm noktasıdır. Yeni altyapı, Türk Rivierası'na hava ulaşımına olan hızla artan talebi karşılamamızı sağlayacak. Bu yapım projesi olağanüstü bir başarı oldu. Karmaşık ve zorlu projeleri çok kısa sürede uygulama yeteneğimizi bir kez daha kanıtladık" dedi. Tamamen yeni bir yolcu deneyimi Genişleme projesi kapsamında Antalya Havalimanı'ndaki özel yolcu salonları, yiyecek ve içecek alanları ve alışveriş deneyimi tamamen yeni bir seviyeye taşındı. Farklı kategorilerde üç özel yolcu salonu oluşturulurdu. TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA (yüzde 60) ve Fraport (yüzde 40) ortaklığı olan BFA, T2'de toplam 7 bin 500 metrekare alanda 28 farklı yiyecek-içecek noktası oluşturdu. Şef Ömür Akkor’la yapılan işbirliği çerçevesinde oluşturulan "Tadında Anadolu - Taste of Anatolia", Anadolu'nun mutfak mirasını yansıtacak şekilde tasarlandı. BFA ayrıca özel yolcu salonlarının yiyecek-içecek çözümlerini de üstlendi. ATÜ Duty-Free Antalya'da faaliyete başladı TAV Havalimanları ve Unifree Duty Free/Gebr. Heinemann ortaklığında havalimanı perakendesinde önde gelen bir marka olan ATÜ Duty-Free T2’deki ana mağazasını hizmete açtı. Buna ek olarak, farklı markaların yer aldığı bir moda ve aksesuar konsepti oluşturdu. ATÜ, yerel tasarımları ve ürünleri içeren "Old Bazaar" konseptini de geniş bir alanda Antalya’ya taşıdı. ATÜ ayrıca T2 gelen yolcu katında iki mağaza açtı ve önümüzdeki dönemde terminal içinde iki mağaza daha oluşturacak. Toplam duty-free alanı yaklaşık 12 bin metrekareye ulaşacak. İki yeni lounge T2'de genişleme projesiyle farklı konseptlerde planlanan üç özel yolcu salonu hizmete girdi: Comfort, Elite ve Premium. Comfort Lounge yaklaşık bin metrekarelik alanda ağırlıklı olarak sadakat programı üyelerine ve havayolu müşterilerine hizmet vermeye devam edecek. Elite ve Premium özel yolcu salonları, sırasıyla 2 bin 500 ve 500 metrekare alanda ağırlıklı olarak tur operatörleri ve otellerle işbirlikleri aracılığıyla yolculara hizmet verecek. Tüm yolcu salonları ayrı bir duty-free mağazasına kolay erişime sahip. Yolcu salonları Türk ve dünya mutfağından lezzetler, oyun odası ve masaj odası gibi ekstra hizmetlerde yer alıyor. Elite ve Premium özel yolcu salonlarında teras erişimi bulunuyor ve yolcular terminal içindeki yiyecek-içecek noktalarından sipariş verebiliyor. Tüm kontrollerin kısa bir sürede yapılabildiği terminal dışında ayrı bir girişi bulunan Premium Lounge, özel şef tarafından hazırlanan alakart menüsü ve uçak altına lüks araçlarla transfer gibi ayrıcalıklı hizmetler sunuyor. En yüksek çevresel standartlar Antalya Havalimanı'nın T2 Uluslararası Terminali ve T4 İç Hatlar Terminali genişleme projeleri, enerji verimli binalar için en yüksek uluslararası standartlardan biri olan LEED Gold akreditasyonu alacak. Havalimanı, halihazırda Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programında Seviye 3+ Karbon Nötr akreditasyonuna sahip. Yatırımın ilk aşamasında 4 MW'lık bir güneş enerjisi santrali kuruldu. 2024 yılında 38 milyon yolcu Antalya Havalimanı 2024’te 52 ülkede 229 destinasyona -214 uluslararası ve 15 iç hat- uçan toplam 105 havayoluna hizmet verdi. Havalimanı tarihindeki en yüksek trafiği olan 31,7 milyon dış hat ve 6,6 milyon iç hat yolcusuna hizmet sundu. Uzun vadeli finansman sağlandı TAV Havalimanları ve Fraport, 2018'den beri havalimanını ortak olarak işletiyor. Aralık 2021'de, ortaklık işletme süresini 2051 sonuna kadar uzattı. Aralık 2026'da başlayacak 25 yıllık dönem için toplam 7,25 milyar avro + KDV'dir kira ödenecek. Toplam imtiyaz ücretinin dörtte biri Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) peşin olarak ödendi. Ortak girişim geçtiğimiz günlerde bankalar ve kredi kuruluşlarıyla uzun vadeli proje finansmanı tesisi için anlaşmayı imzaladı.

Мероприятие «Неделя турецкой кухни» стартовало в аэропортах Haber

Мероприятие «Неделя турецкой кухни» стартовало в аэропортах

Мероприятия «Неделя турецкой кухни» BTA, дочерней компании AV Airports, специализирующейся на продуктах питания и напитках, координируемой Министерством культуры и туризма, стартовали в аэропорту Стамбула. Неделя турецкой кухни, организованная во второй раз в этом году, представляет региональную кухню Хатая, «26-го гастрономического города мира», определенного Сетью творческих городов ЮНЕСКО, а также устойчивые и безотходные методы производства в турецкой кулинарной культуре. Tadında Anadolu, которая представляет более 600 рецептов из всех регионов Турции в соответствии с оригиналами, с ингредиентами, полученными от производителей, работающих традиционными методами, также участвует в мероприятиях Недели турецкой кухни в этом году. Специальное меню этого года состоит из местных рецептов из Хатая, включенного в сеть творческих городов ЮНЕСКО. Кухня Хатай, которая привлекает внимание своим уникальным завтраком и более чем 650 блюдами, известна как уникальная средиземноморская кухня, в которой в основном используются свежие овощи, высококачественное оливковое масло, бобовые и злаки. Tadında Anadolu, бренд BTA, который несет культурное наследие анатолийской кухни в настоящее время, участвует в мероприятиях со своими филиалами в аэропорту Стамбула для международных вылетов и в аэропортах Измира Аднан Мендерес и Анкара Эсенбога для внутренних рейсов. Посетители филиалов Tadında Anadolu во время мероприятий Недели турецкой кухни имеют возможность узнать о богатом биологическом разнообразии древней турецкой кухни, попробовав местные блюда Хатая, приготовленные с использованием местных ингредиентов и традиционных методов приготовления. В этом году в меню Hatay входят хлеб с перцем, салат из оливок, хумус, перловка, шашлык на подносах и кюнефе, а на мероприятиях подают кофе по-турецки, чай по-турецки и рахат-лукум. В своем выступлении на мероприятии исполнительный директор BTA Баха Бюльбюль подчеркнул важность выбора Hatay для специального меню в этом году на мероприятиях Недели турецкой кухни и еще раз создал единство и солидарность с меню, приготовленным из местных продуктов от местных производителей города. , который нуждался в поддержке после землетрясения в Турции.Он сказал, что сообщение было отправлено. Баха Бюльбюль продолжил свои слова следующим образом: «Как BTA и Taste of Anatolia, мы прилагаем большие усилия для защиты древних ценностей географии, в которой мы живем, героев-производителей и продуктов Анатолии, чтобы передать их следующим поколениям и обеспечить, чтобы наши иностранные гости познакомиться с этой богатой культурой. Мы рады еще раз выполнить эту миссию в рамках Недели турецкой кухни, организованной по инициативе Министерства культуры и туризма. Мы продолжим демонстрировать наш дух щедрости, обмена и солидарности с нашими столами, которые являются одним из основных элементов социальной сплоченности». Мероприятия Недели турецкой кухни продлятся до 27 мая. Источник : Airporthaber

Bulgaristan'da turizm faaliyetleri Aralık 2022'de arttı Haber

Bulgaristan'da turizm faaliyetleri Aralık 2022'de arttı

Bulgaristan Telgraf Ajansının (BTA) haberinde, Ulusal İstatistik Enstitüsünden (NSI) yapılan açıklamaya yer verildi. Buna göre, Bulgarların yurt dışına yaptığı seyahatler, aralık 2022'de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,7 artarak 604 bin 700'e yükseldi. Yabancıların Bulgaristan'a yaptığı seyahatler de aynı dönemde yüzde 60,3 artarak 761 bin 900'e çıktı. Turizmde Analiz Ve Değerlendirme Enstitüsü Müdürü Rumen Draganov, NSI'nın açıkladığı verileri BTA'ya değerlendirdi. Draganov, ülkenin Sofya, Varna, Burgaz ve Filibe kentlerine ve bu kentlerden yapılan uçuş sayısının arttığına ve bilet bulmanın zorlaştığına dikkati çekti. Söz konusu uçuşlarda en çok Bulgar, İtalyan, İspanyol, Fransız ve İskandinavların bulunduğunu kaydeden Draganov, Bulgaristan'ın gitgide daha çok 4 mevsim turizm ülkesi olduğunu söyledi. Draganov, Bulgaristan'a gelen turist sayısının 2022'nin son çeyreğinde 2019'un aynı dönemine oranla yüzde 10 arttığını dile getirdi. Aralık 2022'de Bulgaristan'a gelen 761 bin 900 yabancı turistin yüzde 10'unun kayak turizmini tercih ettiğine dikkati çeken Draganov, kayak merkezlerinin, mümkün olduğu kadar suni kar sağlamak için her imkanı değerlendirdiğini söylediii Draganov, Avusturya, İtalya, İsviçre ve Fransa'daki bazı kayak merkezlerinin ılık hava nedeniyle kapandığını anımsattı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.