Hava Durumu

#Antep Fıstığı

TOURISMJOURNAL - Antep Fıstığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antep Fıstığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep, Ara Tatilde Turist Akını Yaşıyor Haber

Gaziantep, Ara Tatilde Turist Akını Yaşıyor

Tarihi mekanları ve gastronomisiyle turistlerin vazgeçilmez rotası arasında yer alan Gaziantep'te ara tatil nedeniyle turizm yoğunluğu yaşanıyor. Ara tatilin başlamasıyla birlikte turistlerden yoğun ilgi gören Gaziantep'in tarihi mekanları, çarşıları ve müzeleri ziyaretçi akınına uğradı. Dünyanın en eski 10 şehri arasında bulunan, tarihi camileri, hanları, bedesten ve çarşılarının yanı sıra müzeleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi yaşatan Gaziantep 9 günlük ara tatilde de turistlerden ilgi görüyor. Tatilciler dinlenmek ve yeni yerler keşfetmek amacıyla farklı destinasyonlara yönelirken, Gaziantep'te büyük ilgi gören illerden biri oldu. Ara tatilde özellikle yerli turistlerin ve öğrencilerin ilgi odağı haline gelen Gaziantep, ziyaretçi akınına uğruyor. Çeşitli illerden gelen tatilciler ve turistler, tarihi mekanlarda ve çarşılarda vakit geçirip tatilin keyfini çıkarıyor. Tarihi Gaziantep Kalesi ve çevresi ile Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesten ve müzeler gibi çok sayıda tarihi, turistik ve kültürel mekanları ziyaret eden turistler, Gaziantep'e hayran kalıyor. Tatilin ilk gününden itibaren gösterilen büyük ilgi nedeniyle adeta ziyaretçi akınına uğrayan ve tarihi mekanlarında adım atacak yer kalmayan Gaziantep'i gezen turistler, kentin Antep fıstığı, baklava ve katmer gibi lezzetlerini tatmak için ise lokanta, restoran ve yöresel ürünler satan iş yerlerinin yolunu tuttu. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen yerli turistler, güzel vakit geçirmek üzere tatillerini Gaziantep'te geçirmeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Gaziantep'e hayran kaldıklarını dile getiren turistler, Gaziantep'in mutlaka görülmesi, gezilmesi ve lezzetlerinin tadına bakılması gerektiğini ifade etti. Tur rehberi Hatice Taşpınar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turuna çıkan yerli turistlerin ve öğrencilerin Gaziantep'i görmeden ve gezmeden memleketlerine dönmediğini belirterek, "İki gece üç günlük bir turdayız. Programımıza Diyarbakır'dan başladık. Diyarbakır, Midyat, Mardin, Şanlıurfa Göbeklitepe ve artık son olarak Gaziantep'teyiz. Tarihi çarşıların ne kadar kalabalık olduğunu hepimiz görüyoruz. Ara tatilin vermiş olduğu bir yoğunluk var. Rehber arkadaşlarımız ve turizm acenteleri için biraz zor bir durum ama esnaf için gerçekten çok güzel bir durum var. Hem bölgenin kalkınması hem de insanların yöreyi tanıması için çok güzel bir ortam oluşuyor" dedi. Ara tatil nedeniyle Gaziantep'te ciddi bir yoğunluğun olduğunu belirten acente yetkilisi Kaan Sağlam ise "Ara tatilden dolayı inanılmaz bir yoğunluk var ve bu yoğunluk buradaki esnafın çok işine geliyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi çok rağbet görüyor ve bizler de turizmci olarak bu durumdan memnunuz. Çünkü her hafta 3-4 otobüs tur getiriyoruz. Getirdiğimiz insanlar da gerçekten memnun kalıyor" şeklinde konuştu. Ara tatil nedeniyle ailece Tokat'tan Gaziantep'e gezmeye geldiklerini belirten Ümmü Gülsüm Aydın da, "Gaziantep'in hem yöresel lezzetlerini hem meşhur yemeklerini yemeye geldik hem de çarşılarını gezmek istedik. Gezimiz bayağı güzel geçti. Gaziantep'i çok beğendik. İnşallah yine gelmek nasip olur" diye konuştu.

Gaziantep, Tarihi ve Gastronomi Zenginliğiyle Turistleri Büyülüyor Haber

Gaziantep, Tarihi ve Gastronomi Zenginliğiyle Turistleri Büyülüyor

Tarihi ve kültürel mekanlarıyla konuklarını hayran bırakann, meşhur lezzetleriyle gastronomi şöleni sunan Gaziantep, kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. UNESCO'nun gastronomi ve kültürel değerlerini tescillediği şehirlerden Gaziantep'i ziyaret eden yerli ve yabacı turistler, kentin tarihi mekanlarına ve yemeklerine hayran kalıyor. Tarihi yapılarıyla öne çıkan ve turizmde cazibe merkezlerinden olan Gaziantep'te sonbahar yoğunluğu yaşanıyor. Tarihi mekanları, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli dolayısıyla turistlerin tatil rotasındaki ilk şehir olan Gaziantep, gezilerini unutulmaz hale dönüştürmek isteyenleri ağırlamaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından turizm alanında müthiş bir atağa geçen Gaziantep, her hafta sonu ve tatillerde düzenlenen GAP turları ile ziyaretçi akınına uğruyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli şehirlerinden olan Gaziantep, özellikle son yıllarda turizmde büyük bir ivme yakaladı. Son dönemlerde GAP turuna çıkan turistlerin ilk durağı ve uğrak noktası olan Gaziantep'e gelen turistler, Zeugma Mozaik Müzesi başta olmak üzere tarihi Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Zincirli Bedesten, Gaziantep Kalesi gibi birçok tarihi ve kültürel değerin yanı sıra kentte bulunan müzeleri de ziyaret ediyor. Yemek kültürü konusunda oldukça zengin olan Gaziantep'e gelen turistler, baklava, katmer ve Antep fıstığı gibi kentin lezzetlerini de yerinde yeme imkanı buluyor. Esnaftan alışveriş yapan ve özellikle de Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten ile Almacı Pazarı'nda yöresel ve doğal ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyalara büyük ilgi gösteriyor. Geçmişe yolculuk yapma imkanı bulan turistler, Gaziantep'in mutlaka gezilmesi ve görülmesi bir şehir olduğunu söylediler. İstanbul'dan ailesi ile birlikte Gaziantep'i gezmeye geldiklerini belirten Ergin Kalkancı, "İstanbul'dan geliyorum. Gaziantep'e eşim ve çocuğumla geldik. Gaziantep'i çok övdüler. Gerçekten de özellikle yemeklerinden ve tatlılarından çok memnun kaldık. Gaziantep'i hala geziyoruz, keşfetmeye devam ediyoruz. Çok memnun kaldık. Bir sonraki sefere tekrardan gelmeyi düşünüyoruz. 500 yıllık mağara çok güzeldi. Bakırcılar Çarşısı'nı gezdik. Bakırcılar Çarşısı çok dikkatimizi çekti ve güzeldi. Orada biraz alışveriş yaptık. Gerek fıstık, gerek lokum, gerek kahvelerini keşfetmek için geldik. Baklavaları tabi ki de vazgeçilmezdi. Çok keyif aldık. Kebapları da gerçekten çok güzel. İstanbul'da yediğimiz kebaplarla arasında gerçekten fark var" dedi. Bursa'dan ailesi ile gezmeye gelen Haluk Şahin ise çok görmek istedikleri Gaziantep'i hafta sonu tatili dolayısıyla gezme imkanı bulduklarını belirterek, "Bursa'dan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni ziyarete geldik. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sevdiğimiz illeri ziyaret edeceğiz. İlk seyahate Gaziantep'te başladık. Hakikaten damak tadı ve lezzetiyle, tatlısıyla, yemeğiyle, çorbalarıyla, mükemmel tatları hep bir arada bulacağız. Ümit ediyoruz güzel lezzetlerle, doğasıyla, insanıyla mükemmel bir ziyaret olacak, mükemmel bir gezi olacak. Gaziantep mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir ve özellikle de tarihi Bakıcılar Çarşısı'nı mutlaka gezin. Tarih hayranı olan arkadaşlar mutlaka Gaziantep'i görmeli" şeklinde konuştu. Gaziantep'in sonbaharda da turist akınına uğradığını belirten esnaf Fatih Özsefil, "Artık sıcak havalar geride kaldı. Yavaş yavaş sonbahara doğru gidiyoruz. Sonbaharda yerli turistlerimiz çok fazla gelmeye başladı. Turlar gelmeye başladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan yoğun bir tur var. Gaziantep'e gelen misafirlerimiz alışveriş yapıyorlar. Kurutmalık, salça, nar ekşisi ve Antep fıstığı alıyorlar. Hem Gaziantep'i gezip hem de alışveriş yapıyorlar. Gaziantep'i görüp, tanıyıp gidiyorlar. Biz de esnaf olarak bu durumdan memnunuz" diye konuştu.

Gaziantep Turizm Ve Gastronomide Yeni Rekora Koşuyor Video Galeri

Gaziantep Turizm Ve Gastronomide Yeni Rekora Koşuyor

Tarihi mekanları ve gastronomisiyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinin önde gelen kentlerinden Gaziantep'te turist yoğunluğu yaşanıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarih, kültür ve gastronomi merkezi konumunda olan, tarihi yapıların yanı sıra çarşılarıyla, hanlarıyla ve müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Gaziantep, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda turist akınına uğruyor. Osmanlı döneminden kalma tarihi cami, han, hamam, bedesten ve çarşıların bulunduğu, geleneksel konakların olduğu, tarih, doğa, kültür ve gastronomi alanlarında ziyaretçilerine eşsiz bir gezi imkanı sunan Gaziantep'te turist sayısında yeni bir rekora imza atıldı. Geçtiğimiz yıl son 20 yılın turist rekorunun kırıldığı Gaziantep'i yılın ilk 7 ayında bir milyondan fazla kişi ziyaret etti. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan ve dünyanın da en eski 10 şehri arasında bulunan Gaziantep'i 2025 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 620 bini konaklamalı olmak üzere bir milyonu aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2025 yılında 2024 yılına göre Gaziantep'te konaklayan turist sayısında yüzde 6 oranında artış oldu. 2025'in ilk 7 ayında Gaziantep'teki otellerde konaklayan turist sayısı 616 bin 242 olurken, günübirlik kenti ziyaret edenlerle birlikte turist sayısı 1 milyonu aştı. Müzeleriyle de öne çıkan Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi başta olmak üzere kentteki Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzelerde yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, tarihi Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Kültür Yolu üzerindeki hanlar ve mağaralarının yanı sıra baklava, fıstık, katmer ve beyran gibi coğrafi işaretli ürünleri, yöresel ve doğal lezzetleriyle turistlerin ilgisini çeken Gaziantep'i 2025 yılında yaklaşık 3 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Gastronomideki ünü, tarihi ve kültür turizmi sayesinde ziyaretçilerin gözde merkezlerinden biri olan Gaziantep'teki turist yoğunluğu yüzleri güldürürken, şehri ziyarete gelen turistler Gaziantep'in tarihi dokusuna ve gastronomisine hayran kalıyor. Özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Gaziantep'e akın eden yerli turistler, kentteki tarihi, doğal ve kültürel mekanları geziyor. Gaziantep'e otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri Antalya, Alanya, İzmir, Bursa, Konya, Ankara ve İstanbul gibi Türkiye'nin birçok şehrinden otobüslerle şehre turist getiriyor. Butik oteller başta olmak üzere kentteki bütün otellerde doluluk oranı hafta sonları yüzde 100'lere kadar çıkıyor. Gaziantep'i gezmek ve konaklamak için ise en az bir ay önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Gaziantep'i sonbahar mevsiminde daha çok turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Tarihi çarşılarda baklava, Antep fıstığı, kurutmalık sebzeler, baharat çeşitleri, sedef kakma ve bakır işlemeciliği, yemeni ayakkabı, kutnu kumaşı, takı ve süs eşyaları büyük ilgi görüyor. Arkadaşları ile birlikte İstanbul'dan Gaziantep'i gezmeye geldiğini belirten yerli turistlerden Deniz Ak, "Gaziantep bir gastronomi şehridir. Yemek kültürüyle öne çıkan bir şehir olduğu gibi müze ve tarihi hanlarıyla da çok güzel bir şehir. Bakırcılar Çarşısı başta olmak üzere tarihi çarşılarıyla da ön planda yer alan bir şehir olan Gaziantep, Türkiye'nin en önemli şehri. Kale altı civarında onlarca tarihi han var. Gaziantep Türkiye'de Antalya ve İstanbul'dan sonra en çok turist alan bir şehir" dedi. Alanya'dan Gaziantep'i gezmeye geldiğini ve 3 gün boyunca Gaziantep'te konakladığını belirten Sıla Oransal da, "Gaziantep'i çok beğendim ve çok memnun kaldım. Gaziantep gerçekten gezip görülmesi gereken bir şehir. Gaziantep'te Bakırcılar Çarşısını ve diğer çarşıları gezdim, çok beğendim. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı gezdim. Müzelerin çoğunu gezdim. Özellikle Gaziantep Panorama Müzesi'ni çok beğendim. Gaziantep'e gelenlere mutlaka katmer yemesini tavsiye ederim" şeklinde konuştu. Arkadaşlarıyla birlikte Gaziantep'i gezdiklerini ve Gaziantep'i çok beğendiklerini belirten Ukraynalı Ludmila Küşneci ise "Gaziantep'i çok seviyorum. Gaziantep çok güzel ve tarihi bir şehir. Gaziantep dünyanın en eski şehirleri arasında yer alan bir şehir. Gaziantep'in baklavası çok lezzetli ve güzel. Gaziantep'i çok sevdik. Gaziantep'in çarşıları, hanları ve kültürü çok güzel. Zeugma Mozaik Müzesi ile Bakırcılar Çarşısı'nı gezdik ve çok güzel bulduk" diye konuştu.

Gurbetçiler Gaziantep’te Esnafın Yüzünü Güldürüyor Haber

Gurbetçiler Gaziantep’te Esnafın Yüzünü Güldürüyor

Avrupa'nın farklı kentlerinde yaşayan ve yaz tatillerini geçirmek için memleketleri Gaziantep'e gelen gurbetçiler, yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürüyor. Çoğunluğu Almanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren Gaziantep'e gelmeye başladı. Avrupa ülkelerinden Gaziantep'in yanı sıra Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa'daki baba ocaklarına gelen gurbetçi vatandaşlar, hem tatil süresi boyunca ihtiyaçlarını hem de yurt dışına götürmek istedikleri ürünleri almak için tarihi çarşıların yolunu tutuyor. Yaz aylarında Gaziantep'e ve çevre illere gelen gurbetçilerle birlikte çarşı ve pazarda da hareketlilik başladı. Esnafın dört gözle beklediği gurbetçilerin gelmesiyle yüzler gülmeye başlarken, Almacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı gibi tarihi çarşılarda, alışveriş merkezleri ile mağazalarda yoğunluk oluşturan gurbetçiler, gıdadan düğün alışverişine, kıyafetten ayakkabıya kadar aradıkları her türlü ürünü bulmanın sevincini yaşıyor. Ekonomik ve ticari hayatı canlandırarak esnafın yüzünü güldüren gurbetçiler, kentte bulunan çarşı ve pazarlarda hareketliliği artırdı. Yaz tatillerini Türkiye'de geçirmek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden memleketlerine gelen gurbetçi vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürüyor. Geçmiş yıllardan bu yana Gaziantep'in önemli alışveriş merkezlerinden olan tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı esnafının yüzü gurbetçilerin gelmesiyle gülmeye başladı. Memleketlerinde buldukları eşsiz yöresel lezzetleri almak isteyen gurbetçiler, daha çok tarihi çarşıların yolunu tuttu. Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan kurutmalık sebzelerden salçaya, biberden bin bir çeşit baharata, Antep fıstığı ile baklava başta olmak üzere kente özgü olan kuruyemiş ve tatlı çeşitlerini alan gurbetçiler, esnafa umut oldu. Artan gurbetçi hareketliliğinden memnun kaldıklarını belirten esnaf, yaz aylarının gelmesiyle birlikte esnafın dört gözle beklediği gurbetçilerin gelmeye başladığını ve yüzlerin güldüğünü dile getirdiler. Gurbetçilerin gelmeye başlamasıyla esnafın yüzünün güldüğünü ifade eden Almacı Pazarı esnafı Fatih Özsefil, gurbetçilerin gelmesiyle esnafın çok mutlu olduğunu belirterek, "Yurt dışından şehrimize gelen kardeşlerimiz alış veriş için çarşımıza geliyor. Gurbetçilerin gelmesinden memnunuz. Gurbetçilerimiz de şehrimize gelmekten memnun kalıyor. Yavaş yavaş gurbetçi kardeşlerimiz geliyorlar. Senelik alış verişlerini yapıyorlar. Yeni mahsul olan kurutmalık, biber, patlıcan, pul biber, nar ekşisi, Antep fıstığı gibi ihtiyaçlarını alıyorlar. Ürünlerimiz taze ve yeni olduğu için gurbetçiler Gaziantep'e gelip alış veriş yapıyorlar. Ürün fiyatlarımızda uygundur. Yapılan alış verişten hem kendileri hem de biz esnaf olarak memnun oluyoruz" dedi. Gurbetçi sezonunun başladığını belirten Sedat Akbayram ise, "Almanya başta olmak üzere Avrupa'da bulunan gurbetçilerimiz yavaş yavaş gelmeye başladı. Gurbetçiler bir yıllık ihtiyaçlarını aldıkları için esnaf olarak bu durumdan memnunuz. Çünkü gurbetçilerimiz yüklü miktarda ürün alıyorlar. Sağ olsunlar bizi destekliyorlar. Gurbetçilerimiz Avrupa'da organik ürün bulamadıkları için Gaziantep'te kurutmalık, salça, baharat, Antep fıstığı, cevizli sucuk gibi doğal ürünler ile tohum alıyorlar. Nar ve sumak ekşisi alıyorlar" şeklinde konuştu. Almanya'dan memleketi Gaziantep'e geldiğini ve Almacı Pazarı'na da alış veriş için geldiğini belirten Dilek Gökdere ise, "Bir senelik alış verişimi yapmak için geldim. Çerez, kurutmalık, salça, biber gibi ne gerekiyorsa almaya geldim. Aynı zamanda ziyaret için geldik. Memleketimiz çok güzel, cennet gibi bir ülkemiz var" diye konuştu.

Yarıyıl Tatilinde Gaziantep’e Yoğun İlgi Haber

Yarıyıl Tatilinde Gaziantep’e Yoğun İlgi

GAZİANTEP (İHA) - Türkiye’nin turizm açısından en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep, yarıyıl tatilinde yerli turistlerin akınına uğradı. Kentin tarihi çarşıları ve turistik mekanları, tatil süresince yoğun ilgi gördü. 15 günlük yarıyıl tatili boyunca Gaziantep, gastronomi, kültür ve tarih turizmi açısından en çok tercih edilen şehirlerden biri oldu. Kente gelen ziyaretçiler, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Kültür Yolu üzerindeki diğer tarihi çarşılarda yoğunluğa neden oldu. Tatili fırsat bilen turistler, hem alışveriş yaptı hem de şehrin eşsiz lezzetlerini tattı. Bu yoğunluk, esnafı da sevindirdi. GEZİ VE ALIŞVERİŞ BİR ARADA Farklı illerden gelen ziyaretçiler, Antep fıstığı, baklava, kurutmalık, baharat ve kuruyemiş gibi yöresel ürünlerin satıldığı tarihi çarşılarda alışveriş yaparken, kültürel mirasın izlerini taşıyan mekanları da ziyaret etti. Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı’nda bol bol fotoğraf çeken turistler, şehrin müzelerine de büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, Gaziantep’in tarihi yapıları ve eşsiz mutfağıyla görülmeye değer bir şehir olduğunu belirtti. "OKULLAR TATİL OLDUĞU İÇİN İŞLERİMİZ YOĞUNLAŞTI" Almacı Pazarı esnafı Fatih Özsefil, tatil sürecinde yoğunluk yaşandığını belirterek, "Normalde hafta içinde oturuyorduk. Okullar tatil olduğu için biraz daha kalabalık var. İşlerimiz biraz daha yoğunlaştı. Gaziantep’imizin de bir ismi var. Tüm şehirlerden gelenler var. Burası tarihi çarşı olduğu için çocuklar da geliyorlar. Çarşıya gelen ziyaretçiler hem fotoğraf çekiliyorlar hem yemek yiyorlar hem de alışveriş yapıyorlar. Biz de esnaf olarak bu durumdan memnunuz" dedi. "GAZİANTEP’İ GEZMEK 1-2 GÜNE SIĞMIYOR" Denizli’den gelen ziyaretçilerden Gizem Korkusuz ise Gaziantep’in kültürel mirasının çok zengin olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep’i gezmek hiçbir şekilde 1-2 güne sığmıyor. Gaziantep’i gezmek için gerçekten bir ay ayırmak ancak yeterli olabilir. Binbir çeşit lezzetleri var. Herkesin gelip Gaziantep’i görmesini tavsiye ederim. Gaziantep’in harika yemekleriyle aşırı ünlü olduğu söylendi, biz de geldik ve denedik. Zaten yemekleri de yemekle bitmiyor. Herkesin misafirperverliği o kadar güzel ki burada bütün kapılar açık" diye konuştu. Şanlıurfa’dan gelen Gamze Nur Şahin de, "Gaziantep tarihi bir şehir olduğu için Gaziantep’i gezmeye geldik. Gaziantep gezilecek bir şehir ve lezzetleri çok güzel. Baklavası, Bakırcılar Çarşısı, kalesi çok güzel. Biz Gaziantep’i çok beğendik" ifadelerini kullandı. Gaziantep’i gezen Murat Korkusuz ise şehrin yemek kültürüne ve tarihi mekanlarına hayran kaldığını belirterek, herkesin bu şehri görmesini tavsiye etti.

Gaziantep Turizminde Son 20 Yılın Rekoru Kırıldı Haber

Gaziantep Turizminde Son 20 Yılın Rekoru Kırıldı

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep, 2024 yılında turizmde rekor kırarak 2 milyonu aşkın turisti ağırladı. Kentte konaklayan turist sayısı ise bir buçuk milyonu geçti. Tarihi dokusu, gastronomisi ve müzeleriyle turistlerin gözdesi olan şehir, ziyaretçi yoğunluğuyla hem kültürel hem de ekonomik anlamda önemli bir merkez haline geldi. ZEUGMA MÜZESİ ZİYARETÇİ REKORU KIRDI Gaziantep’in simgelerinden Zeugma Mozaik Müzesi, 2024 yılında 466 bin 102 ziyaretçi ağırlayarak açılışından bu yana en yüksek sayıya ulaştı. Ayrıca, kentteki müzeler 952 bin 298 yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından gezildi. ESNAF MEMNUN, EKONOMİYE KATKI BÜYÜK Tarihi Almacı Pazarı’ndan Bakırcılar Çarşısı’na kadar birçok turistik alanda yoğunluk yaşandı. Antep fıstığı, baklava, kurutmalık, salça ve baharat gibi yerel lezzetler ve el yapımı ürünler turistler tarafından büyük ilgi gördü. Esnaf, turistlerin alışverişleriyle hem kazanç sağladı hem de Gaziantep ekonomisine önemli katkılar sundu. Esnaflar, 2024’te elde edilen başarıdan memnuniyetlerini dile getirirken, 2025 yılında da benzer bir ilgi beklediklerini ifade etti. Esnaf Beşir Tanrıkulu, "Gaziantep gerçekten turistik bir bölgedir. Turistik bir bölge olduğu için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bayağı çekiyor. Baklava ve Antep fıstığı başta olmak üzere lezzetleriyle de öne çıkan bir şehir olduğu için Gaziantep'te geçen yıl aşırı bir turist yoğunluğu vardı. Yurt içinden ve yurt dışından ciddi bir ziyaretçi şehrimize geldi. İnşallah bu sene de aynı yoğunluğu bekliyoruz. Bu sene de herkesi Gaziantep'e davet ediyoruz. Antep Kalesi, Peynir Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi'nin yanı sıra Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep'te bulunmaktadır. Turistik çarşı olarak Almacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve Gaziantep'in diğer tarihi, turistik yerlerini gezebilirler" dedi. Bir diğer esnaf Zübeyir Şenci ise, "Gaziantep geçen yıl turist konusunda çok iyiydi. Geçtiğimiz yıl Gaziantep'e gelen ziyaretçiler çok oldu. Gaziantep'in yemekleri, tarihi yerleri, müzeleri, kültürü, Antep fıstığı, baklava ve diğer lezzetli ürünleri yoğun talep görüyor. Gaziantep'in yemekleri çok lezzetli ve mutfağı da çok geniş olduğu için Gaziantep'e gelenler çok fazla oluyor. Gaziantep'in tarihi yerleri hiç tartışılmaz. Zeugma Mozaik Müzesi, Antep Kalesi, Savaş Müzesi ve diğer müzeler gibi gezilecek çok yerimiz var. Esnaf olarak Gaziantep'e 2025 yılında daha fazla turist bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Lezzet Tutkunlarına Diyarbakır’dan Dubai Pastası Haber

Lezzet Tutkunlarına Diyarbakır’dan Dubai Pastası

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da, son dönemlerde Türkiye'de popüler hale gelen Dubai çikolatasının pasta versiyonu üretildi. Bu yeniliğin arkasında, sektörde öncü girişimleriyle bilinen Hacıbaba Pastaneleri Ar-Ge ekibi bulunuyor. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ar-Ge ekipleriyle birlikte çeşitli tatlılarda öncü olduklarını ve bu deneyimle Dubai pastasını ürettiklerini belirtti. Elaldı, "Hem hijyenik hem organik hem de fiyatının çok altında. Her zamanki sloganla, ‘en iyisini en ucuza' diyerek Dubai pastası yaptık. Buna da Türkiye'de en iyisi ve en ucuzu diyebiliriz. Sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'de bizim sektörde, bizim branşta hiçbir isim adı altında da bu kadar geniş yelpazesi olan bir kurum yoktur" sözleriyle pastanelerinin yeniliklerde lider olduğunu vurguladı. Elaldı, Dubai pastasının lezzeti kadar fiyatıyla da dikkat çektiğine vurgu yaparak, "Fıstık, bizim ana malzemelerimizden biri. Çikolata yine pastanemizin ana malzemesi. Kadayıf teli, Diyarbakır'a has tescilli ürünümüzdür. Bunlardan esinlenerek, Dubai Çikolatası'nın Dubai değil, Diyarbakır isimli olmasını tercih ederdim. Fiyat olarak şu bir no.'lu pasta 550 lira. Olması gereken 800 lira, ürünü 550 liraya veriyoruz. Tanıtım amaçlı. Bundan ucuz, kalitelisini şu anda Türkiye'de bulamazsınız diye iddia ediyorum" dedi. Elaldı, Dubai pastasının üretimine 10 gün önce başladıklarını belirterek, yakın gelecekte diğer pastaların üretimini durdurarak sadece Dubai pastası üretmeyi planladıklarını söyledi. Bu strateji ile Hacıbaba Pastaneleri, hem tatlı severlere yeni bir lezzet sunmayı hem de rakiplerine fark atmayı hedefliyor.

Dubai Çikolatasına Sivaslı Dokunuş Haber

Dubai Çikolatasına Sivaslı Dokunuş

SİVAS (İHA) – Son dönemde Türkiye'de de popüler hale gelen ve dünyada büyük ilgi gören Dubai çikolatası, Sivas'ta bir gıda firması tarafından satışa sunulmaya başladı. Firma sahibi, sağlıksız ve merdiven altı ürünlere karşı vatandaşları uyardı. Lezzeti ve şık ambalajlarıyla dikkat çeken Dubai çikolatası, sosyal medya platformları sayesinde hızla ün kazanarak Türkiye’de de bir trend haline geldi. Muhammed Gündoğdu, işlettiği firmanın Dubai çikolatasına olan yoğun ilgiyi karşılamakta zorlandığını belirtti ve çikolatanın farklı kültürlerin damak zevkine hitap etmesinin popülerliğini artırdığını söyledi. Çikolatanın içinde Araplar, Türkler ve Avrupalılar'ın sevdiği, Antep fıstığı, kadayıf, tahin ve pudra şekeri gibi farklı damak zevklerini bir araya getiren ürünler olduğunu belirtti. "ORTAK DAMAK ZEVKİ POPÜLERLİĞİNİ ARTIRDI" Gündoğdu, Dubai çikolatasının dünya genelinde tercih edilmesinin ardında sentez bir lezzet olmasının yattığını vurguladı: "Aslında bu furya haziran ayında başladı. Gurbetçiler aracılığıyla Avrupa’da tutuldu. Bu çikolatanın Dubai’de çıktığı varsayılıyor. Bazı bloggerler tarafından da paylaşıldı. Araplar Türkler ve Avrupalıların damak tadına uyduğu için bir anda popülerleşti. Ortak nokta diyebiliriz. Çikolata Avrupa’dan geliyor. Tahin ve Antep fıstığını da biz Türkler olarak seviyoruz. Araplar da oldukça sevince, bu çikolata dünya geneline yayıldı” dedi. "KALİTE DETAYDA GİZLİ" Gündoğdu, kullanılan malzemelerin kaliteye etkisinin büyük olduğunu ifade ederek, "Birinci kalite ürünler kullanılması gerekiyor. Antep fıstığını püre kullanıyoruz. Kadayıfın kavrulma oranına kadar birçok etkeni var. Tahinin saf ve doğal olması gerekiyor. Çikolata kalitesiyle beraber hepsini birleştiriyoruz. Çikolatalar önce kalıplara dökülüyor. İç harcı özel olarak hazırlanıyor. Üzerine tekrar çikolata döküyoruz ve dondurucularda donmaya bırakıyoruz. Şu anda ciddi bir talep var. Avrupa’dan gelen talepleri karşılayamıyoruz. Önceliğimiz kendi firmamızın bulunduğu illerin talebini karşılamak.” derken tüketicileri içerik okumaya, merdiven altı ürünlerden uzak durmaya teşvik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.