Hava Durumu

#Ahmet Özdemir

TOURISMJOURNAL - Ahmet Özdemir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ahmet Özdemir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erzurum Gastronomi Turizmi İçin Buluştu Haber

Erzurum Gastronomi Turizmi İçin Buluştu

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı, şehrin mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı hedefledi. Çalıştayda Erzurum’un gastronomi potansiyeli, coğrafi işaretli ürünleri ve bu değerlerin ekonomik katkıları masaya yatırıldı. Nenehatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakan Oral, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk ile akademisyenler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katılım gösterdi. "GASTRONOMİ, TURİZME YENİ BİR SOLUK KATACAK" Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum’un tarihi ve mutfak kültürüyle turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak, turizme kazandırmak ve Erzurum mutfağını bir marka haline dönüştürme adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz bu çalıştayın, Erzurum'un gastronomi turizmine yeni bir soluk katacağına inanıyorum" dedi. "ÜLKEMİZ, GASTRONOMİ ANLAMINDA ÖNE ÇIKIYOR" Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un zengin mutfağının turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. "Ülkemiz, gastronomi anlamında dünyada öne çıkmış az sayıda ülkeden biridir. Hemen her ilimizde, ilçemizde hatta köylerimizde çok geniş bir yiyecek içecek çeşitliliğine rastlamaktayız. Coğrafi işaretli ürünlerin öne çıkmasıyla eşsiz gastronomi kültürümüz, kendini daha da gösterir hale gelmiştir. Güzel Türkiye’mizin birçok ili, kendine has yiyecek-içeceklerini tanıtmak, üretimini gerçekleştirmek ve yeni nesillerle eski nesiller arasında köprü görevi görebilecek bu değerleri sürdürülebilir kılmak için çalışmaktadır. Aynı amaçlarla şehrimiz de yoğun bir çaba içerisindedir" diye ekledi. "GASTRONOMİ ÜRÜNLERİ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ" Çalıştayın amacının sadece Erzurum’un gastronomisini tanıtmak değil, bu değerleri ekonomik anlamda değerlendirmek olduğunu belirten Hacımüftüoğlu, "Bu derin kültür yapımız yeme içme kültürümüzü de çeşitlendirmiş ve renklendirmiştir. Bu sayede ilimiz toplamda altmış coğrafi ürün tescili almıştır ki bunların 56 tanesi gastronomi ürünüdür. Kısa zamanda ulaşılan bu başarı, ilimizi Türkiye genelinde üçüncülüğe taşımıştır" dedi. İlçelerde yapılan araştırmalarla bu ürünlere ticari değer kazandırılması konusunda önemli veriler elde edildiğini ve bu çalıştayda turizm açısından somut önerilerin ele alınacağını ifade etti. Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, çalıştayın amacı ve kapsamı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Etkinlik kapsamında, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Gastronomi Müdürü Resul Parlak, Erzurum’un UNESCO Şehirler Ağı 2025 başvurusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcılar, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Çalıştay sonunda, Erzurum mutfağının turizme entegrasyonu için hazırlanan sonuç raporunun kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

Marmaris Yat Limanı’nın sorunları için çözüm arayışı Haber

Marmaris Yat Limanı’nın sorunları için çözüm arayışı

Marmaris’in simgesi Kısa Yalı ve Yat Limanı’nın sorunlarına çözüm bulmak için ilk adım atıldı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, CHP Belediye Meclis Üyeleri Tunç Telli ve Ahmet Özdemir ile bölge esnafı bir araya gelerek, çözüm önerileri üzerinde durdu. Başkan Ünlü, Kısa Yalı ve Yat Limanı’nın Marmaris’in vitrini olduğunu vurgulayarak, bölgenin doğru bir şekilde düzenlenmesinin Marmaris’i daha üst bir seviyeye taşıyacağını ifade etti. Toplantıda, "Kısa Yalı ve Yat Limanı hem tarihi dokusuyla hem de Marmaris’in kalbi olmasıyla büyük önem taşıyor. Eğer doğru bir biçimde dizayn edilirse, Marmaris’i bir üst seviyeye taşıyacak," dedi. Ünlü, yıllardır süregelen sorunların çözümü için meslek odalarıyla birkaç aydır çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu ilk toplantının çıkacak fikirler doğrultusunda bir yol haritası olacağını ifade etti. Ayrıca, limandaki teknelerin düzeninden yürüyüş yollarına, dükkanların mimarisinden hizmet kalitesine kadar her konunun standartlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Marmaris’in daha fazla kan kaybetmemesi için hepimizin el ele vererek hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ise Marmaris’in tanıtımı için yapılan çabaların altını çizerek, "Her sene onlarca fuara katılıyor, önemli seyahat firmalarıyla görüşmeler yapıyor, yurt dışında reklamlar veriyoruz. Bu çabaların karşılığını alabilmemiz için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi. Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız da esnafların görüşlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Lütfen görüşlerinizi bildirin, uygulamada nasıl olabileceğini ifade edin ki Marmaris için hep birlikte yol alalım," dedi. Esnaflar da kendi fikirlerini paylaştı ve yapılacak çalışmaların detaylandırılarak projelendirilmesi için yeni toplantılar yapılacağı belirtildi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.