Stroopwafel: Hollanda'nın ünlü tatlılarından biri olan stroopwafel, ince iki waffle arasına konulan karamel şurubu ile dikkat çekiyor. Sıcak içeceğinizin üzerine koyup karamelize olmasını bekleyerek tüketebilirsiniz.
Poffertjes: Küçük, kabarık ve yumuşacık olan poffertjes, genellikle pudra şekeri ve taze çilek veya ahududu ile servis edilen bir tatlı atıştırmalık.
Erwtensoep (Bezelye Çorbası): Soğuk kış günlerinde sıklıkla tüketilen bu kalın çorba, bezelye, sosis, sebze ve baharatlar içeriyor.
Haring (Holland Hamsisi): Hollanda'nın ünlü tuzlu hamsisi, genellikle soğuk servis ediliyor ve turistler tarafından da oldukça rağbet görüyor. Limon, soğan ve turşu ile servis ediliyor.
Patat (Holland Patates Kızartması): Hollanda patates kızartması, genellikle mayonez, ketçap veya fritessaus ile birlikte servis ediliyor. Caddelerde sıkça karşınıza çıkacak olan bu atıştırmalık, yerel bir favori.
Bitterballen: Dışı kızarmış, içi etli ve kremsi olan bitterballen, genellikle bir içki ile birlikte atıştırmalık olarak tercih ediliyor.
Kibbeling: Hollanda'nın kıyı bölgelerinde sıkça bulunan kibbeling, tempura kızartması yapılmış balık parçalarından oluşuyor. Genellikle hafif bir sarımsak sosu ile servis ediliyor.
Bossche Bol: Den Bosch şehrine özgü olan bu tatlı, devasa bir çikolata kaplamalı eklerin içinde vanilya kreması bulunan bir şölen sunuyor.
Zuurkoolstamppot: Lahana turşusu ve patatesin bir araya geldiği bu yemek, genellikle sosis veya etle birlikte servis ediliyor. Kış aylarında sıkça tüketilen bir comfort food örneği.
Limburgse Vlaai: Hollanda'nın Limburg bölgesine özgü olan vlaai, meyve dolgulu veya yoğurtlu bir hamur işi. Kiraz veya elma gibi çeşitli meyvelerle yapılıyor.